Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Cumpar Chow-Chow
Chow-Chow Forums > Chow-Chow > Cereri si Oferte
Marcel
Sunt membru nou al forumului si caut un pui de chow pt prietena mea. Desi interziceti cumpararea puilor de chow ca si cadou, vreau sa va spun ca iubita mea implineste 18 ani, iubeste foarte mult animalele, are posibilitati materiale cat si spatiul adecvat pt un chow si de asemenea, in urma cu vreo 2 luni, intr-un pet-shop din localitate - Bistrita, erau de vanzare 3 pui de chow, iar ea mergea zilnic pe acolo, numai pt ai vedea si se supara de cate ori se vindea cate unul.

Eu, avand un rottweiler de 7 ani, foarte linistit, pe care l-am tinut cum am stiut eu mai bine, pot garanta ca puiul va fi foarte bine ingrijit, deoarece in familia prietenei mele nu mai exista decat un canish, care are spatiul lui, special destinat.

Astept sfaturi concrete - persoane de contact si numere de telefon - daca considerati ca am dreptul la aceasta achizitie.
mugur
Bine ai venit Marcel.
Pe forumul asta putine lucruri sunt "interzise". Referirile la "cadouri" se faceau la situatia in care cineva cumpara un Chow cadou pt o persoana care astepta doar un..caine. Fara a-i pasa ca Chow e un pic altfel de caine...
Ceea ce ai vazut tu sunt sfaturi, de fiecare data date in cunostinta de cauza. Persoanele ce te pot sfatui sunt mai multe pe forum. Tot ce ne dorim noi este sa faci o alegere in cunostinta de cauza.

Din punctul meu de vedere, si felul in care ai abordat problema te califica...
Daca mai si descarci documentatie de pe forum, chiar ca esti pe drumul cel bun. Cat despre pui, ai sa gasesti cu siguranta.
Marcel
Multumesc de intelegere! Fiti siguri ca prietena o sa primeasca si documentatia necesara, deoarece, pe langa dragostea pe care i-o poate oferi trebuie sa-si insuseasca si niste sfaturi de crestere si educatie a rasei.

Tot ce astept eu de la voi, iubitorii de chow, este un pont, un pui frumos, cu acte in regula si nu la 500 de euro. Nu-l vreau campion, il vreau fericit si va fi, credeti-ma.
Andrei Stavila
Marcel: asa cum ai pus problema, vorba lui Mugur, te califica pentru achizitionarea unui pui de Chow!
Daca totzi cei ce isi doresc un Chow ar fi atit de atentzi ca tine, o mare parte din munca noastra ar fi mult mai usoara!
Te felicit!
Daca te-ai uitat bine pe site, ai vazut ca la Timisoara s-a facut zilele astea o monta cu ciini care au trecut prin expozitzii, deci sigurantza de a avea un chow adevarat, plus sanatos pe deasupra, este foarte mare.
Deci contacteaza-l pe intermediul site-ului pe fqbogdan si el te poate inscrie pentru un pui. Daca da Dumnezeu si lucrurile merg bine, in patru luni vei avea un Chow super, rosu sau alb.
In privintza pretzului, din cite stiu eu Bogdan a vindut pui in jur de 200 - 250 euro, dar pretzul de data asta il va stabili proprietarul catzelei.
Daca vrei sa astepti patru luni (doua luni pentru gestatie + doua luni pentru cresterea puiului), spune-mi si itzi voi da pe private nr de telefon al proprietarului catzelei.
Succes si astept vesti!
mugur
Marcel,
Nu exista caine "campion" la 500 E si nici la 3000 E nu scrie nicaieri ca are sa fie vreodata campion. Poate il calca masina, moare de inima rea sau de ras, se ineaca cu iaurt, i pica blana si moare cainele de rusine, sau poate nu e scos in expozitii sau...si mai scriu aici 3000 de motive pt care nu se poate garanta un campion. Acu' si pururea.
Poate doar cei ce vand chow-chow " de toate culorile " cum vazusem eu pe undeva sa dea ceva "garantii" in sensu' asta...
Andrei Stavila
laugh.gif
M-ai inveselit.
Esti tare simpatic cind vrei tu, draga Mugur!

Admin edit:
Noroc ca nu vreau des, este? smile.gif
dumi
Salutari tuturor forumistilor si posesorilor de Chow, eu sunt nou pe aici si ma aflu in aceiasi situatie ca si Marcel (poate un pic mai mare doar ca varsta).
De vreun an incoace eu si cu prietena mea ne sfatuim ce si cum este mai bine de facut pt a gasi/cumpara un pui Chow. La fel cum a spus si Marcel, spatiul si situatia financiara exista, nu ca asta ar fi problema, doar ca dupa cum am vazut aceasta superba rasa este foarte rara in Romania. Cred ca de aceea sunt si foarte pretuiti si mult-iubiti aceste superbitati.
Ma bucur ca in sfasit am gasit acest forum care este dedicat in special acestei rase, si sper ca prin voi, cu ajutorul (informativ) a celor care au mai multa experienta sa ma poate calauzi si pe mine cat de cat in a gasi un puiut de Chow! Bafta tuturor si numai bine!
mugur
bine ai venit smile.gif
Speram sa iti gasesti catel, si sa iti iei in cunostinta de cauza.
chaitan
Salut Dumi,bine ai venit pe forum.
Din cate inteleg doresti sa iti cumperi un chow-chow si nu unul oarecare.De aceea iti spun sa ai rabdare si sa nu iti iei unul la intamplare.Daca doresti sa mergi cu el in expozitii te sfatuiesc sa iei legatura cu Teo si sa te inscrii pe o lista de asteptare.Dupa cum cred ca ai vazut ea vrea sa faca un import de pui de buna calitate.In cunostinta de cauza te indrum sa faci acest lucru deaoarece cunosc liniile de sange ale parintilor.Te mai sfatuiesc deasemenea ca niciodata sa nu iti alegi un caine(mai ales daca il iei de expozitii) dupa culoare.Asta trebuie sa fie ultimul criteriu in alegerea unui caine.
Deasemenea vreau sa-ti mai spun ca orice crescator cu experienta iti poate spune daca are in cuib pui ce pot deveni campioni.De aceea crescatorii cu bun simt au preturi diferite la pui in functie de calitatea lor.
Marcel
Salutare!

Am achizitionat un pui din Cluj, de la o domnisoara dragutza, prin intermediul unei doamne avocat Marcela, care detinea tatal puilor si spunea ca acesta este campion national - Magna cum laude. Asta o stiti voi mai bine si va rog sa ma anuntati. Pedigree nu are, deoarce mama nu avea, la randul ei. Puiul e suuuper. I-as face pedigree tip B, desi era obligatia detinatorului mamei, deci va rog sa-mi spuneti daca exista aceasta optiune. Cateaua era la prima fatare, iar stapana era uimitor de iubitoare cu "dracusorii".

O singura concluzie: asemenea temperament si fiziologie nu am mai observat la nici o rasa. Nu-mi pare rau nici o clipa ca l-am luat, desi nu eu sunt stapanul - prietena mea il ingrijeste. Probabil ca stiti cum mormaie, sforaie, maraie sau latra un pui de 2 luni, asa ca nu mai am nimic de spus.
Apropo, cainele acesta e vegetarian convins: mananca piersici, morcovi, branza smile.gif)
mugur
La varsta lui evident e vegetarian, doar nu te apuci sa-i dai carne...
Oricum numai carne de pui fiarta sau de vita are voie o buna bucata de timp...
Pacat ca ai luat pui fara acte, dar, cum spunea cineva mai inainte, nimeni nu te poate obliga la nimic.
Ma mira insa ca tocmai tu in post ai scris ca vrei cu "acte in regula".
Ca mai mereu, pretul decide ce pui se vand si cui.
chaitan
Sa fie sanatos puiutul.
Pot sa iti spun ca te-ai grabit cand ai facut aceasta alegere.Pedigree tip B nu ai cum sa ii faci in cel mai bun caz poti sa ii faci Tipicitate(un act care iti confirma ca puiul tau este de rasa).Imi pare sincer rau ca ai facut aceasta alegere. Puteai sa inveti ceva din posturile de pe acest forum legate de achizitionarea unui pui.De curiozitate vrem si noi sa stim cum il cheama pe tatal catelului (care atata vreme cat nu are acte nu poti fi sigur ca este el).

Admin edit:
Interesant insa cum un campion al Romaniei monteza femele fara acte...
chaitan
Da e adevarat si acest lucru ridica semne de intrebare.Dar acum dupa ce am vazut cum gandeste lumea nu ma mai mira chiar nimic.Cred ca noi ne luptam cu morile de vant in ceea ce priveste cumpararea unui chow-chow cu pedigree.Lumea tot de capul ei o face si atunci cum sa nu existe si sa supravietuiasca fermele de pui?
Andrei Stavila
Chaitan: iti spun eu cum il cheama pe tatal puilor, e vorba chiar de Oscar din Cluj (RoCh Cum Laudae Apafaja-Fanta Bruszli). Ciinele e bun, a cistigat un CACIB chiar la Debretzen, in Ungaria. El este sigur tatal puiului, stiu despre monta respectiva. Din cunostintele mele, e singura data cind a montat o femela fara drept de monta.
Nici eu nu sint de acord cu asemenea monte, evident.

Admin edit:
Putea sa fie si tata lu' Oscar, tot nu e bine.
Marcel
Si certificatul acesta de tipicitate cum il pot obtine, avand in vedere ca pedigree tip B nu se poate. Sunt pe dinafara total cu astea. Oricum, puiul arata leit ca taica-so, nu observ nici un fel de defecte.

Admin edit:
La varsta asta nici nu ai sa vezi defecte.
Andrei Stavila
Mugur: tocmai asta am spus si eu, ca nu e bine. Asemenea monte nu ar trebui facute. Ele reprezinta o greseala si cred ca impiedica munca crescatorilor adevarati. Nu inteleg de ce stapinii femelei au dorit sa o monteze si nici de ce au acceptat stapinii masculului.
Marcel: trebuie sa mergi cu el in expozitii, si dupa ce cistiga anumite calificative i se va da pedigree de tipicitate. Nu stiu exact ce calificative si cite trebuie cistigate pentru asta.
Dar nu stiu daca are sens sa scoti un asemenea pedigree. Daca e mascul, oricum nu va avea dreptul de monta.
Acum nu mai conteaza asta, important e ca ai un ciine, dupa cum spui tu, sanatos si frumos. Iubeste-l si bucura-te de el! In definitiv, nu asta e ceea ce conteaza?

Admin edit:
Eu nu am nimic cu stapanii femelei. Ei incearca...bani sa iasa ca deh, e campion masculul. WRONG.
chaitan
Draga Marcel tu nici nu stiai prea bine cum trebuie sa arate un chow dar barem sa poti sa-ti dai seama de anumite defecte.Cred ca nu ar fi trebuit sa faci remarca asta.Atata timp cat nu are pedigree nu se poate dovedi ca acel mascul este tatal puiului.Chiar daca spune oricine ca stie de monta doar actele dovedesc(pedigree-ul este actul ce dovedeste ca un caine este de rasa si genealogia lui).
Andrei Stavila
Chaitan: din punct de vedere formal si legal, ai dreptate: doar pedigree-ul atesta FORMAL si LEGAL cine sint parintii ciinelui.
Eu am spus doar ca pot garanta ca acel mascul e tatal. Dar asta nu inseamna nimic.
Pentru ca - si aici cred ce esti de acord cu mine - adevarata problema nu este cine e tatal ciinelui lui Marcel (asta se stie).
Adevarata problema e alta: ca oameni care stiu ceva despre Chow, care poseda de mult timp chow si merg de mult timp prin expozitii, prefera sa continue cu practici anormale si imorale, cum ar fi sa montezi femele nearbitrate si fara pedigree (asa cum au facut stapinii lui Oscar, dar si Gabi si poate multi altii).
Eu cred ca ASTA e adevarata problema. De ce sa il mai certam pe sarmanul Marcel, care, la fel ca multi dintre noi, greseste DOAR din nestiinta, cind altii, cu foarte buna stiinta si in cunostinta de cauza, "gresesc" si repeta aceste greseli.
Eu ma bucur ca ati revenit pe site si ca vom lupta in continuare impreuna impotriva acestor practici. Poate sint eu mai naiv (ca de obicei), dar intotdeauna am mers pe ideea ca, pina la urma, binele va invinge.
Si inca mai cred acest lucru.
ioana
Marcel, din pacate nu cred ca mai trebuie sa-ti batzi capul cu tipicitatea cainelui. Daca nu ti-ai pus problema asta inainte de a lua puiul acuma nu mai are rost si nu stiu cine mai are rabdare sa te invetze ce sa faci . Oricum este mai multa bataie de cap sa faci tipicitatea cainelui decit sa-l cumperi direct cu pedigree !
Marcel
M-am lamurit. Oricum, un singur lucru vreau sa mai spun: posesoarea lui Oscar mi-a zis ca se poate scoate pedigree de tip B, iar eu cum nu eram in cunostinta de cauza, ma multumeam cu pedigree de tipul acesta. Eu zic ca practicile acestea ar trebui stopate, adica nu sa minti omul cu nerusinare. Asta e, puiul e foarte iubit si acum nu mai conteaza, dar ganditi-va ca proprietara lui Oscar e membru in Asociatia Chinologica si probabil si in Clubul Chow si fiind avocata isi mai permite si sa minta intr-o cauza grava. Cainele nu l-am luat pt expozitii dar mi-ar fi placut sa aibe un "atestat" ca e de rasa pura.

Oricum, ce e frumos la tot omu' ii place...
mugur
Thread closed.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.