mugur
May 5 2006, 05:09 PM
Afectiuni ale parului, pielii - tratamente aplilcate si rezultatele lor.
Pieptanarea si ingrijirea parului.
alexxa_sandy
May 7 2006, 03:12 PM
am o intrebare...parul de pe membrele anterioare se poate taia un pic?
este cam lung si ma gandesc ca poate ii tine de cald...
mugur
May 7 2006, 03:18 PM
Dupa cate stiu eu numai in concursuri nu e voie sa se taie par de nicaieri...
Daca e doar pentru binele cainelui nu vad de ce nu ar fi voie...practic poti sa il tunzi la piele daca asta vrei
alexxa_sandy
May 7 2006, 08:07 PM
nu vreau pana la piele, dar avea la picioare un par lung de...vreo 15 cm

l-am tuns un pic si arata mai frumos...
buddhachows
May 7 2006, 08:49 PM
Daca arata mai frumos, atunci e ok! Totul e sa nu fie inestetic. Totusi la ce par te referi - de pe cuzinetii plantari?
alexxa_sandy
May 7 2006, 08:59 PM
da, la asta ma refeream
buddhachows
May 8 2006, 01:47 PM
Schema de toaletare :
buddhachows
May 8 2006, 01:50 PM
Trusa de toaletare :

Ai un intreg arsenal de "scule" in trusa. Poate ne mai vinzi si noua "ponturi" de toaletare.
Mickey
May 12 2006, 12:00 PM
GABI,
M-AI DAT PE SPATE CU TRUSA.
O SI FOLOSESTI?
buddhachows
May 12 2006, 02:35 PM
Nu e trusa mea!
paul
May 15 2006, 04:17 PM
este adevarat ca daca il tund ii creste mai greu blana si nu la fel de deasa?
buddhachows
May 15 2006, 05:17 PM
Nu e adevarat!!
Il poti tunde fara probleme!
mugur
May 15 2006, 05:21 PM
Ia uite aci. Ce moaca are
Teo
May 16 2006, 09:35 AM
Doamne doamne, ce ati avut cu saracutzu?
Arata super comic. Cred ca a fost suparat pe voi o saptamana. Sau poate nu. Pe ai mei , cand ii tund - si nu ma refer aici la chow, iese cu suparare.
mugur
May 16 2006, 10:39 AM
Nu e al meu, Doamne-fereste! Dar omu' l-a tuns si arata asa obidit saracu..
Andrei Stavila
May 16 2006, 10:37 PM
Rugaminte pentru toti proprietarii de Chow: NU TUNDETI NICIODATA CIINELE, DECIT DACA ESTE VORBA DE O PROBLEMA MEDICALA (micoze, leziuni etc.)!
Sa va spun de ce: blana nu are doar rolul de a apara ciinele de frig. Ea ii apara in acelasi timp pielea de praf, si, mai ales vara, actioneaza ca o umbrela de soare: daca un Chow, ciine nordic cum este el, este tuns si apoi expus la razele solare, poate dezvolta multe afectiuni ale pielii, mult mai repede decit un om (pentru ca pielea lui nu este obisnuita sa fie expusa direct mediului exterior). Deci este absolut fals daca considerati ca, tunzind un Chow, il veti face sa se simta mai bine vara. Eu, cind este canicula, prefer sa imi aduc cele doua fetite in baie si sa le ud bine in cada, cu apa rece. Metoda functioneaza de fiecare data.
Inca o data: Nu tundeti Chow-ul decit: 1) intre pernutele labutelor, de preferat intotdeauna; 2) pe burta, cu doua saptamini inainte ca o catea gestanta sa nasca (asta e necesar oricum pentru ecografie); 3) iar pe restul corpului, numai daca asa spune medicul veterinar!
Un ultim argument: chiar standardul spune ca este interzisa ORICE scurtare artificiala a parului. Iar asta nu e doar pentru concursuri, va rog sa ma credeti: occidentalii, cum sint ei cu protectia animalelor (de altfel, asa ar trebui sa fim si noi), nu ar ingadui niciodata o actiune care sa fie in dezinteresul ciinelui.
Ma rog, este parerea mea, pe care mi-am format-o dupa ce am discutat cu alti proprietari de Chow, cu medici veterinari si dupa ce am citit niscaiva carti. Nu pretind ca am dreptate, eu spun doar ceea ce cred eu si cum am procedat eu pina acum. Cine vrea poate sa imi urmeze sfatul, cine nu poate face cum vrea, numai sa fie atent sa nu ii dauneze catelului...
mugur
May 16 2006, 10:43 PM
Doamne fereste, nu l-ash tunde! Am verificat. In plin soare, numai varful firului de par frige, parul la baza e la temperatura corpului.Drept e ca nu stiu cum e la cei negri, dar la asta al meu asa e. Andrei are de 10 ori dreptate, nu faceti asta daca nu are ceva la piele sau trebe tratament extern. Oricum stiu medicii asta, dar nu se tunde "de cald" rasa asta cu siguranta.
Andrei, eu merg pe munte si el va merge cu mine. Ceva sfaturi? In afara de cortuletzul lui ca ala e de la sine inteles. Exista corturi "de plaja" foarte usoare si practic fara usa, doar o mare deschidere. Din ala i cumpar. Dar altceva mai trebe sa stiu cand merg cu el prin munti?
Andrei Stavila
May 16 2006, 11:09 PM
Mugur, iti raspund dar cred ca te voi dezamagi.
Intimplator, si eu sint indragostit de munte (ma refer, evident, la calatoriile adevarate, cu cortul in spinare si facut creste de munti, nu stat la "bai", intr-un hotel). In ultimii trei ani nu am mai fost din motive diverse, dar pina atunci am facut Apusenii, Rodnei, o parte din Fagarasi, o parte din Paring (aici am vazut eclipsa de acum citia ani), am ajuns si pe Virful Moldoveanu.
Ideea e urmatoarea: nu am luat niciodata cu mine ciinii.
Sa iti spun de ce:
1) cel mai important: pe munte sint tot felul de ginganii si alte mascari ciudate. Frontline, mai nou Stronghold, nu sint panacee, adica nu asigura rotectie totala, impotriva oricaror vietati. Daca bietul ciine este muscat de ceva si cade imediat intr-o stare febrila, daca nu se mai poate misca, pe virf de munte nu ai unde sa cauti un ajutor imediat. Tine minte, nu te gindi ca, asa cum rezista ciinii de stina, la fel de bine pot rezista si cateii nostri. Cinii de stina mai maninca oase de pui si carne de porc, dar nu cred ca vrei sa-i dai lui Nanook asemenea "delicatese"...
2) Trebuie sa iei in considerare amenintarile mamiferelor. Las lupii si ursii deoparte, desi asemenea intilniri nu sint deloc excluse. Dar gindeste-te ca intrati pe teritoriul unei stine. Poate ciinii de acolo nu va vor ataca pe voi, dar cu siguranta il vor ataca pe ciinele care le incalca teritoriul
3) Gindeste-te ca Chow-ul nu este un ciine sportiv, si chiar daca acum pare sa aiba foarte multa energie in el, nu este sigur ca va putea rezista unui traseu de ore intregi de mers.
4) Padurea si muntele au, cum bine stii, capcanele lor si isi cer deseori tributul... Pot fi capcane, gropi in care ciinele sa cada nefiind atent, prapastii etc.
Fie si din aceste motive, exclusiv pentru sanatatea lor, eu am preferat sa imi las ciinii acasa - desi as fi dorit enorm sa ii iau. Acum, trebuie sa recunosc ca am mai vazut ciini pe munte. Fiecare face cum crede de cuviinta...
Daca il vei lua totusi pe Nanook la munte ar fi bine sa tii cont de urmatoarele:
1) deparaziteaza-l cu Frontline cu trei zile inainte de plecare
2) ia cu tine o trusa de prim ajutor pentru el: fasa de tifon si fasa elastica, eventual vreun medicament injectabil (ceva de genul unui antibiotic cu spectru larg), in caz de urgenta (vorbeste cu medicul in privinta medicamentului si pune-l sa te invete cum sa faci injectia), o tava mai mare (pe care o puteti folosi si voi, la masa) si pe care eventual, in cazuri nefericite, ciinele poate fi imobilizat. Gindeste-te si tu ce crezi ca ar mai fi de folos...
3) Nu prea cred ca e buna ideea sa il pui pe Nanook in cortul lui. Fiind vorba de un mediu nou, pe care el nu il cunoaste, de diverse sunete ciudate pentru el noaptea, nu cred ca va sta in cortul lui, singur. Parerea mea este sa il luati cu voi, in cortul in care dormiti voi.
Cam asta imi vine in minte pe moment... Oricum, orice hotarire vei lua, te rog sa faci ca si mine: sa te gindesti intii la binele ciinelui, si apoi la bucuria ta.
A, inca ceva: uite ca imi dai noi subiecte pe care as putea sa le introduc in "manual"... crezi ca poti pune manualul pe site, dar apoi sa pot interveni doar eu in el, sa mai adaug informatii, pe masura ce mai adun?
mugur
May 16 2006, 11:37 PM
Ok, dar...
1. Am sa studiez atent problema, am avut anul asta in Rodnei un dalmatian, complet cretin de altfel si a rezistat eroic, si mai ales noi am rezistat eroic cu el pe cap.Catzea!!! apropos de stana...dar si la alte iesiri un catzel, mascul care a murit pe31 Dec anult trecut batran fiind. Ne-a facut pe toti fericiti atat cat a trait, il chema Dicky...
2. Nu ma vait eu nici de lupi cu atat mai putin de cainii de stana. Avem experiente din astea, si ma descurc cu ei.
3. Asta e SINGURA problema care imi da de gandit dar mebrii grupului au fost de acord ca nu mergem "sportiv" Daca in Rodnei am avut trasee de 5-9 ore/zi, de data asta o sa avem scurte si cate 2 zile de "cort"
pana plecam iar. Daca faceam catzarare Nanook statea acasa.
4. Nu mergem pe trasee "ciudate" si ai sa ramai surprins cat e de ascultator Nanook si e inca pui. Mai ales ca am serioase motive sa cred ca in 3 luni situatia cu "educatia" lui va fi cu totul alta...
Si, daca chiar am sa am cea mai mica senzatie ca e nashpa, i pun lesa, desi si maine as iesi cu el fara sa ma tem prea tare din motivul asta.
O sa-i dau cu Frontline inainte, trusa avem in permanenta si foarte utilata (am calificare medicala si pot sa-i fac si intravenos daca e cazul), iar cortul lui Nanook e ca sa stea ziua in el, noaptea doarme la mine in cort!
Cu manualul, fac altfel. Iti creez un post editabil doar de tine. Ma ocup maine de asta, si iti adaugi si editezi singur de cate ori ai nevoie.
OviDeus
May 17 2006, 12:48 AM
Ma bucur cand aud ca se discuta despre Chow si munte in acelasi timp. Si intru si eu in discutie cu cate putin din ce-am experimentat pana acum.
Acum 5 ani m-am ambitionat sa-mi vad primul Chow (catelusha Tina) in preajma mea pe potecile Fagarasului, facand un "experiment" sa ma exprim asa....eram "luat" de fascinatia Tibetului....si eram foarte sigur ca va face fata efortului, provocarilor, noutatilor, etc ... Baietii de la Salvamont erau kiar curiosi sa vada cum rezista un Chow 10 ore de traseu, dupa ce un Malamut de-al Tinei Dreghici era mai puturos decat un elefant si mai incapatanat decat un magar...Va pot spune ca o femela de Chow (mai supla) se descurca foarte bine la efort si ii place la nebunie atat timp cat nu ploua.... Si daca n-are chef...n-are chef....
Dupa ce mi-a facut dragutz de baietel, mult mai zdravan, mai scurt si gros, mai greoi la mers, am intins coarda si am reusit sa urc pana pe varful Negoiu cu el...pot spune ca eram foarte mandru de el... (si de mine...de ce sa nu recunosc)... pana am incercat isprava a doua oara, in vara anului trecut.... Am trait cu impresia ca un Chow n-are cum sa nu se impace cu muntele...din nefericire s-a intamplat sa cedeze dupa vreo 8 ore de mers, pe o furtuna "cu tunete si fulgere" ...si-am tras o sperietura cum n-am tras niciodata pe munte...cainele efectiv s-a trantit pe labe si dadea semne ca a lesinat...a trebuit sa-l car in spate...si vreo 2 zile nu s-a mai ridicat de jos....
Nu ma judecati prea aspru si transmiteti si altora concluzia mea: unui Chow ii place la munte atat timp CAT SE SIMTE EL BINE, nu stapanul sau! Este un caine puternic, rezistent dar nu are calitatile functionale ale unui Husky sau ale unui ciobanesc. O sa adore padurea, apa, racoarea muntelui...dar o sa respinga bolovanii, strungile, hornurile, ploaia, efortul exagerat si fara rost in mintea lui... Si Andrei are mare dreptate: nu te prea ajuta nimeni pe munte in caz de ceva...Doamne-Fereste...doar Salvamontul!
Mugur: daca nu faci vreo creasta si stai "mai la vale", daca mergi la relaxare...parerea mea este ca il poti lua linistit pe Nanook, cu grija si cu "toate cele trebuitoare", mentionate si de Andrei.
Eu am constatat ca in primele zile cainele nu mananca prea bine...de aceea ar fi bine sa ai alternative la mancare. De capuse stii cum sa-l feresti.... Te mai sfatuiesc sa-ti iei o lesa zdravana la nevoie (un ham ar fi perfect)...o sa intalnesti fel si fel de oameni...de la ciobani bastinashi la tot felul de fricosi.... Cainele o sa stea mai aproape de tine ca niciodata (eu sunt cel mai incantat de devotamentul Chow-ului cand suntem printre straini..."Nu prea stii ce face ...dar cu siguranta el stie ce faci tu...") si in nici un caz nu o sa stea singur in cortul lui.... Daca sforaie ca ai mei...e nasol de tine dar e mai bine...
P.S.Daca veniti in Fagaras, va stau la dispozitie cu informatii, in timpul liber mai fac voluntariat in Salvamont, in zona Negoiu - Balea.
mugur
May 17 2006, 01:05 AM
Ma bucur sa aud ce spui din cauza ca:
BANUIAM ca asa este, si din cauza ca de anul asta merge si Irina (prietena mea si mamica lui Nanook) cu noi, traseele sunt de plimbare si de facut poze, in nici un caz peste 4 ore pe zi de mers. Merg sa ma plimb nu sa fac demonstratii ca nu mai am 20 de ani. Idea e sa mearga pe poteci nu sa fac caine de escalada din el.
Nanook sforaie da iti sta mintea batz, dar noi nu il mai auzim de mult. Ba chiar daca nu sforaie ma simt prost, lipseste ceva

"gazela" lu' tata are 25 Kg la 5 luni, si 51 cm la greaban. Judeca tu ce chef o sa aibe sa care el jde ore atare gabarit

) chiar daca are sa aiba 8 luni cand plecam. Cea mai lunga plimbare a facut-o vreo 4 ore aici in Bucuresti dar era complet varza la sosirea acasa.
Cel mai teama imi e de soare si de ploaie, dar prefer sa ma opresc si sa merg cand are sens decat sa merg ca imbecilu in ploaie, ca nu intra zilele in sac si plecam 15 zile sa ne simtim bine nu sa cucerim cine stie ce. Om gasi noi timp si de vazut locuri si facut poze...
Anul asta plecam in Apuseni si in Postavarul 2 iesiri: una scurta pt Nanook si aia lunga de 15 zile din august in Apuseni.
Mersi mult pentru sfaturi, si tie si lui Andrei. Am sa tin cont de tot ce ati spus.
Admin edit: Vom veni si in Fagaras cu siguranta.
buddhachows
May 18 2006, 06:59 AM
"Deci este absolut fals daca considerati ca, tunzind un Chow, il veti face sa se simta mai bine vara."
Eu cred exact contrariul!
Nu putzini chow au murit vara, la umbra, din cauza temperaturilor ridicate!!!!
E drept ca si metoda cu apa e buna.
alexxa_sandy
May 18 2006, 08:42 AM
eu nu mi-am tuns chow-ul niciodata...vara ii fac in fiecare zi baita pt a se racori...si este foarte vioi
Teo
May 22 2006, 08:56 AM
Din pacate Max a trebuit tuns. Saptamana trecuta a facut o dermatita umeda. Inca nu au venit rezultatele de la IDSA insa manifestarile clinice sunt f asemanatoare cu ceea ce numesc americanii HotSpot. Ca sa fiu eu linisita i-am facut lama pt diagnosticul demodeciei - e negativ rezultatul asa ca m-am linistit si pt ca la inceput avea si tempratura i s-a recoltat sange si i-am facut si test pt babesioza, iarasi rezultat negativ spre multumirea mea. Boala se manifesta f urat, pielea e rosie, umflata si supureaza. Am sa va pun cateva poze, sa vedeti cum arata. Precizez ca firul de par nu este afectat, el a fost tuns datorita excesului de sebum produs de piele si a faptului ca orice interventie asupra pielii se face mult mai usor cand nu trebuie sa o cauti prin blana. Partile afectate sunt gatul, pieptul, picioarele din fatza (mai putin) si partile laterale ale capului.
Di cate m-am documentat pana acum, boala se manifesta datorita unor factori alergeni, microbieni sau parazitari. Am incaercat in prima parte tratament cu eczecan + bai cu sampon dermatologic insa nici un rezultat. Acum primeste bai cu solutie de KMnO4, aplicari de Dermic (un spray nou de la Inovet - are efect asupra tuturor micozelor, sau asa se zice) si Panazinc, plus Ancesol injectabil si Peritol pe cale orala pt oprirea mancarimilor. Sa vedem ce rezultate avem.
Mi se rupe sufletul cand il vad si sper sa nu trebuiasca sa treceti nicunul prina sa ceva.
Am sa va tin la curent si sper ca cei care au mai intalnit asa ceva sa scrie, trebuie sa invatam unul din experientele altuia.
Teo
May 24 2006, 10:35 AM
Max e mult mai bine, parerea mea cred ca din cauza Panazincului, insa nu exclud nici Dermicul.Voi v-ati intalnit cu probleme de piele la cateii vostrii?
mugur
May 24 2006, 11:33 AM
Nu. Vreo idee de la ce a facut asta? Alergie sau paraziti...?
Andrei Stavila
May 24 2006, 12:33 PM
De cinci ani, de cind o am pe Helga, nu am avut nici o problema de piele cu ea.
De trei ani si sase luni, de cind o am pe Olga, o singura data a avut o micoza pe spate, de vreo 3 cm patrati, dar i-a trecut cu miconazol... doctorul spuneas ca a facut micoza de la mincare de porc (desi eu nu i-am data asa ceva!) sau de la caldura, ultima varianta fiind foarte posibila...
Imi pare rau ca nu te pot ajuta aici, poate intri pe net si afli mai multe... Cel mai bine ar fi sa vorbesti personal cu medicii de la Facultatea de Medicina veterninara din Bucuresti, acolo sint adevarati profesionisti... La un moment scoteau revista "Ghidul canin", excelenta, din punctul meu de vedere, atit in ceea ce priveste informatiile strict medicale, cit si in aceea a celor comportamentale la diverse rase de ciini... Dinpacate, regulile nemiloase ale economiei de piata au ingropat singura revista din care am invatat enorm
Teo
May 24 2006, 02:55 PM
Medicul pe care-lconsult de obicei mi-a spus ca a mai vazut asa ceva la cativa goldeni care au intrat in contact cu o balta, apa etc sau roua. Din cate am putu eu sa pun cap la cap, mama a fost la tara cu el si acolo avem o balta de peste in fundul gradinii. Max a fost liber toata sambata prin curte, apoi duminica dimineata a fost lasat afara f devreme, astfel ca a ajuns ud tot de la roua - asa ca pot fi ambele variante. Ex micologic nu a fost relevant, insa cel bacterilogic zice ca e Staphylococcus intermedius.Chiar acum am venit de la FMV de unde am luat rezultatele.
Oricum, am exclus varianta boala pe fond imunitar defectuos, alergie, raie, demodecie, fungi.
Asa ca, feriti-va sa mergeti cu cateii la balti.

Sau daca mergeti, aveti grija cu ce ape intra in contact.
Avand in vedere ca eu am tratat "dupa ureche" pana la aflarea rezultatului si Max nu a primit nici un feld e antibiotic, pot sa va spun ca leacul minune a fost Panazinc-ul, in combinatie cu Shiny coat. Asa cred eu cel putin. Shiny coat este un supliment alimentar pt blana cu acizi esentiali, Zn, etc, insa ajuta f mult organismul in contact cu o bacterie sau o micoza.Panazincul este bun la multe lucruri, de la bacterii si micoze pana la rani superficiale, etc.
Ma gandesc ca este bine sa scriu pe forum de astfel de probleme, nu toata lumea are acces la informatie asa usor - eu sunt studenta la veterinara si stiu ce doctori consult in functie de problema avuta. Sper dupa ce termin, sa consult cati mai putini.

Nimeni nu e perfect, insa experienta celor de acolo isi spune cuvantul. Pe de alta parte, daca te duci acolo la pomul laudat, risti sa pleci dezamagit. Daca vreunul dintre voi are nevoie sa mearga acolo si doreste pareri, sunt deschisa la dialog.
Da, si eu duc dorul Ghidului canin. Am pastrat cateva exemplare si m-am si abonat la Revista de medicina veterinara, insa nu este acelasi lucru. Ma bate gandul sa caut abonamente la reviste de profil din strainatate.
alexxa_sandy
Jun 21 2006, 04:33 PM
Salutare!
In primul rand vreau sa va intreb daca va legati cainele cand il plimbati(daca va trage) cu o zgarda strangulanta.Eu l-am legat pe al meu pt a-l invat sa mearga la pas, si am observat ca parul din jurul gatului i s-a rupt (asta a fost mai demult dar acum i-a crescut si nu i-am mai pus zgarda strangulanta).
In al doilea rand, vreau sa va intreb cu ce lesa va legati cainele cand mergeti la expozitii.Eu am doua feluri de lese: una din piele si alta din material textil colorata(cred ca stiti despre ce e vorba, foarte multi caini au asa ceva) cu care sa merg la expo? Am vazut la un petshop o lesa cu zgarda de piele asemanatoare cu cea a lui Chaitan Legend Chow Starfire la expo la Ploiesti.Sa-mi cumpar din aceea?
Astept mai multe raspunsuri.Va multumesc!
mugur
Jun 21 2006, 04:38 PM
1. Nu mai trage al meu, merge la pas. Cam nashpa daca vede un catzel, dar daca i zic sa stea, cam sta. Nu am curaj inca fara lesa, dar vine ea si ziua aia.
2. Din piele, identica cu a lui Star. Mi-a luat-o Adriana. Am luat din aia din material si nu i mai intra pe cap. Bad choice...
Andrei Stavila
Jun 21 2006, 05:04 PM
1. In legatura cu mersul la pas: cautati prin librarii orice carte despre ciini in general sau despre dresajul ciinilor (se gasesc!). Cititi acolo si invatati-va chow-ul sa faca: "da laba", "sezi", "culcat", "stai" (comanda foarte importanta!), "pas". Aceste comenzi nu inseamna sa chinuiti ciinele sau sa ii faceti dresaj de circ, ci este un set minimal important sa comunicati cu el si sa ii aratati ca trebuie sa va asculte.
Eu am invatat-o pe Helga sa mearga la pas, iar acum merge fara lesa la pas, numai ca trebuie sa ii dau mai des comanda (dar, daca merge, asta nu inseamna ca ii si place). Mai greu e atunci cind vede o pisica, o ia la fuga, oricit de ascultatoare ar fi.
Cu Olga, mersul la pas e ceva de domeniul sf, ca ea oricum merge greoi si totdeauna e in urma, deci de unde atita mers la pas.
Oricum, eu acuma am ajuns la un nivel multumitor: cind merg pe trotuar de cele mai multe ori imi permit sa le las libere. Ele nu ies in strada si nu depasesc distanta de aprox. 20 de metri in fata sau inspatele meu. Mai greu, repet, e atunci cind Helga fuge dupa mitze (desi pisicii ei nu ii face nimic, pe celelalte le alearga zdravan si de asta nu am putut-o dezvata...)
2. In legatura cu zgarda si lesa:
Eu recomand ca si zgarda, si lesa sa fie din piele.
Sin total impotriva hamului, a zgarzii de fortza si a lesei din metal, tip lantz (care deranjeaza si omul, si ciinele)
Pentru concursuri, recomand snurul de expozitie. Daca capul ciinelui e prea mare pentru snur (la masculii chow asta se intimpla des), atunci poti folosi tot zgarda si lesa din piele, dar e de dorit ca acestea sa fie cit mai putin late pentru expozitie. Pentru mers pe strada, pot fi cit de late vrei tu (zgarda, totusi, nu foarte lata).
alexxa_sandy
Jun 21 2006, 07:03 PM
Despre dresaj stiu mai multe lucruri pt ca am fost cu rott-ul la dresaj(am fost si la examen de lucru cu el)si am mai invatat si eu cate ceva . De aceea am spus ca pt inceput ca sa-l invat pe Artur sa mearga la pas am folosit zgarda strangulanta. La dresaj asa ceva foloseam si e foarte eficienta...doar ca chow-ul are parul mai lung si se rupe cu acea zgarda... din cate am inteles, sunt si chowi cu examenul de lucru luat

dar foarte putini . Va dati seama, daca la o expo de frumusete se misca mai greoi daca este cald cum un chow la un ex de lucru poate sa execute atatea comenzi

...
mugur
Jun 21 2006, 07:08 PM
Cred ca nr de chow ce se poate preta la un ex de lucru este 0.00... nu stiu cati caini sunt ca dark al lui ionutz. Eu nu cred ca la toti cainii merge zgarda strangulata. Mai depinde si de caine. Ex: daca folosesti o zgarda foarte ingusta, vreau eu sa il vad smucind in ea. O sa il doara gatu imediat si nu o sa-i convina chiar si ne-strangulata fiind.
alexxa_sandy
Jun 21 2006, 07:25 PM
Acuma depinde si de caine...doar nu legi un chihuahua (nu stiu dak am scris corect) cu o zgarda strangulanta. Zgarda strangulanta se foloseste pt cainii mai puternici care nu merg corect la pas si bineinteles, stapanul vrea sa-l invete.
Admin edit:
Eu cred ca la chow in particular merge zgarda cat mai ingusta, si asa scapa si coama ne-ciufulita...
Andrei Stavila
Jun 22 2006, 08:48 AM
Mugur, iti citez din cartea "Der Chow-Chow" (traducerea in germana a cartii Dianei Phillips, crescatoare si arbitru de Chow, un "monstru sacru" in materie de Chow):
"In Anglia cunosc foarte putini Chow care sa fi fost prezentati la examenele de lucru BH (Begleithundprufung - "examen pentru ciine de companie"). In mod interesant, toti acestia erau fara exceptie negri, iar un studiu al actelor lor de origine arata ca au toti stramosi comuni".
Da, Mugur, exista citziva Chow care au luat examenul de lucru BH, citiva care au concurat la examene de vinatoare, si citiva care au concurat, fara sa se faca de rusine, cu ciobanestii germani la examene precum SchH 1 (Schutzhund).
DA, acesta este un Chow care imi place, din punct de vedere al temperamentului (apropo de Chow-ul ideal)...
Cu Helga am avut rezultate bune, in special cu mersul la pas si ascultarea celorlalte comenzi. Nu am mers cu ea la dresaj cind era mai tinara, atunci nu stiam mai nimic despre toate acestea. Iar acum nu mai merg ca nu are rost, dar o cunosc si sint convins ca ar fi putut lua examenul BH.
Admin edit:
De companie, BH, da. De lucru e mai greu existand in evidente doar 2 din cat stiu eu care l-au luat(chiar era interesant sa il vezi sarind garduri cu greutatea in gura...), ambii masculi rosii. Si Nanook asculta mai mult decat media de Chow, dar asta nu spune nimic. Poate Dark sa fie o exceptie din ce aud despre el...