Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Digestie
Chow-Chow Forums > Chow-Chow > Crestere si Sanatate
mugur
Afectiuni digestive si gastro-intestinale, ale danturii , etc.
mugur
As vrea si eu sa ma lamureasca cineva calumea dece nu e buna carnea de porc la Chow.
Adica sa scrieti aici poate mai sunt si altii curiosi ca mine...
Andrei Stavila
Mugur,
Se pare ca Chow-ul are cotate, printre afectiunile specifice rasei, si afectiuni ale pielii.
Acum, carnea de porc se pare ca nu este recomandata ciinilor in general, nu doar Chow-ului. Probabil ca stomacul ciinelui nu digera cu aceeasi eficacitate grasimile, pe care le digera stomacul omenesc. Oricum, stiu ca asa ceva se intimpla si in cazul alimentelor bogate in amidon (piine, paste, orez etc.): stomacul ciinelui nu digera atit de bine amidonul, asa incit el se depune pe stomacul ciinelui cum se depune piatra la rinichi (cel putin asa am citit intr-o revista de ciini, un articol scris de un medic).
Cu alte cuvinte: chiar daca omul si ciinele au in comun stomacul, totusi capacitatile acestui stomac difera de la mamifer la mamifer, deci stomacul omului e diferit de cel al ciinelui. Anumite alimente le poate digera bine, altele nu.
Probabil ca ceva de genul asta se intimpla si cu carnea de porc.
Dar cred ca mai corect decit mine iti poate raspunde Teo, ca ea e studenta la medicina veterinara.

Inca ceva: vorbeam de afectiuni ale pielii, pentru ca, din cite am auzit, carnea de porc, intrucit nu este digerata cum trebuie, si datorita grasimilor, determina afectiuni ale pielii, in principal, la multi ciini
alexxa_sandy
Am intrebat un medic veterinar specializat si mia spus ca nu este recomandata carnea de porc deoarece produce alergie alimentara, e bogata in acizi grasi(cum a spus si Andrei), se intalneste mai mult la cainii cu par lung, produce eliminarea histaminei,(care este un pigmen) si care produce mancarime..
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.