mugur
May 5 2006, 05:12 PM
Tot ce tine de muschi, osatura, mers/alura, etc.
ioana
May 31 2006, 11:49 AM
Andrei : apropo de miscarea in ring .Asa trateaza copii mei aceasta problema......
Click to view attachment
Andrei Stavila
May 31 2006, 04:29 PM
Draga Ioana,
Imi pare nespus de rau sa aflu ca asa ceva se intimpla si "in afara"... dar ce pot sa spun, daca pina si clubul nostru, al "nordicilor", organizeaza expozitii "la cald"...
Din cite stiu eu, CNRRN organizeaza concursuri toamna, e drept, dar... la inceputul ei! Nu stiu cum o fi fost anul trecut, dar vreo trei ani la rind au organizat la Tg Mures, in primul week-end din septembrie, deci iti dai seama ce caldura a fost acolo, de fiecare data...
Eu chiar m-am intrebat de zeci de ori de ce Melania sau Tina prefera sa isi duca ciinii in ring, la concursul de club, pe asemenea caldura... Nu am gasit inca un raspuns (desi inteleg ca e greu sa faci o expozitie de unul singur. Ok, dar clubul se putea "lipi" in acest sens de ultima manifestare chinologica din fiecare an, care, din cite stiu eu, se intimpla prin noiembrie - decembrie. De exemplu, prima expozitie la care am fost eu cu Helga a avut loc in 2001 la Tg. Mures, s-a desfasurat in sala si era in.... Decembrie!).
Poate ca vom reusi noi, cu clubul de Chow, sa punem lucrurile pe fagasul lor normal.
Inca ceva: ceea ce spun copiii tai despre miscare e super... au dreptate, din punctul lor de vedere, si nu-i pot contrazice!!!!
In ceea ce-l priveste pe Bebe, eu voiam sa spun doar atit: sora lui buna, Olga (copilulu meu!) este si ea campioana de juniori... Dar ea nu poate merge mai mult de o ora nici macar prin oras, din cauza ca este greoaie si ca respira foarte greu... Eu imi doresc in Romania un Chow care sa fie precum ciinii lui Ovidiu, sau precum Nanook, sau, dupa cum spui tu, precum mama lui. Asta e tot. Daca te-am suparat cu ceva, imi cer scuza si fata de tine. Nici prin cap nu mi-a trecut sa neg titlurile sau MERITELE lui Bebe, dimpotriva, il si te invidiez in cel mai bun sens al cuvintului... banuiesc ca este cel mai titrat chow al momentului, daca nu cumva chiar l-a intrecut deja pe bunicul lui... iar asta se datoreaza doar Adrianei, lui Dan si tie. KEEP ON WALKING!
mugur
May 31 2006, 04:37 PM
QUOTE(Andrei Stavila @ May 31 2006, 04:29 PM)

Eu imi doresc in Romania un Chow care sa fie precum ciinii lui Ovidiu, sau precum Nanook, sau, dupa cum spui tu, precum mama lui
Ma bag si io ca musca...OFFTOPIC
Nanook a mers sa zic vreo 4 ore legate, si inca vreo 2 cu tot cu mers prin Poiana Brasov, Brasov, si iar Timisul de jos in ziua aia, dar:
Nanook e inca mic! O avea el 25 de kile dar vointa si tenacitatea se pot modifica cand o fi adult. Acu el o luase in joaca si i placea tare desi se udase la un moment dat (asta nu prea i place). Pana una alta tot ce pot sa fac e sa imi doresc din suflet sa aveti dreptate si el sa fie mai "salvamontist" de felul lui, ca si Nola, maica-sa. Dar inca e prea devreme sa spun asta... In august mergem in Apuseni si atunci sunt 2 saptamani si altfel se vede cat e de dispus sa mearga si cat de rezistent pe perioada mai mare. Oricum, tineti-mi pumnii...
Andrei Stavila
May 31 2006, 05:08 PM
Mugur,
Eu iti tin pumnii si ma rog ca Nanook sa fie la fel si cind va fi matur! O asemenea calitate, din punctul meu de vedere, face parte din chow-ul ideal!
Bravo tie, chiar ai avut noroc, si felicitari lui Nanook!
Te invidiez, in cel mai bun sens al cuvintului. Si Helga mea e la fel, dar uite ca nu e asa si Olga. Nu e nimic, tot a mea e, si le iubesc la fel.
Poate totusi reusesti sa vii la Dracula Dog Show.
Daca nu, sper din tot sufletul sa ne vedem la Bucuresti, si sa am onoarea sa-l cunosc si pe Nanook. Intr-o zi, in urmatoarele doua luni, va trebui sa vin la Bucuresti pentru o viza de studii, asa ca sper sa ne putem vedea.
mugur
May 31 2006, 05:13 PM
QUOTE(Andrei Stavila @ May 31 2006, 05:08 PM)

Mugur,
Poate totusi reusesti sa vii la Dracula Dog Show.
Daca nu, sper din tot sufletul sa ne vedem la Bucuresti, si sa am onoarea sa-l cunosc si pe Nanook. Intr-o zi, in urmatoarele doua luni, va trebui sa vin la Bucuresti pentru o viza de studii, asa ca sper sa ne putem vedea.
Noi te asteptam la Bucuresti. Din cauza ca vrem sa mai iesim de vreo 2 ori pe munte pana in august nu stiu sigur daca ajungem la Dog Show, desi noi am vrea. Iesirea din August nu are data plecarii stabilita de aia inca avem dubii. Daca venim, venim cu Nanook doar ca nu participam. Am fost sincer si am recunoscut de la inceput ca vreau sa il duc doar cat sa isi ia dreptul de monta. Si ala e mai mult cu titlu de mandrie personala...Nu ca ar folosi prea tare lui Nanook.
OviDeus
May 31 2006, 10:38 PM
Vreau sa fac o remarca: Ar fi ideal ca un Chow sa arate impecabil (asta inseamna sa fie "in blana" si toaletat corespunzator) si sa si miste in ring...Dar e un compromis greu de atins.... Depinde de mediul in care e crescut cainele, de obiceiuri, de modul in care e crescut...Eu nu o sa am niciodata pretentii la roba atata timp cat cainii isi petrec ziua in curte si se tolanesc pe unde apuca... si blana neagra se mai si oxideaza oricat ii feresc de caldura....Recunosc...de la un timp am renuntat sa am aceste pretentii gandindu-ma ca se simt in largul lor in curte. Asta nu inseamna ca am uitat periile in podul casei...

. Acum vad diferenta intre ce inseamna sa tin un caine la apartament (cazul Bellei) si ce inseamna o curte...Bella si-a "reglat" motorul dupa programul "de la bloc", e mult mai "aranjata" decat ceilalti, doarme doar pe covorash dar in schimb e mult mai "odihnita"... Pe ceilalti doi i-am scos mai des pe poteci si asta face diferenta. Obiceiul...ritmul de viata...
Andrei: iti multumesc pentru aprecierile facute...am mai scris despre iesirile la munte si subliniez inca o data: la anduranta si vivacitate se descurca un Chow mai suplu (o femela sa zicem)...e o diferenta mare....nu poti avea pretentii de la un mascul greoi sa se miste precum o vrabiuta...e suficient sa-l vezi fericit in ritmul lui... Nu sunt adeptul cainilor "alpinisti" ...Doamne-Fereste!....sa nu se inteleaga care-cumva ca-mi chinui cainii pe coclauri.... Chow este un caine puternic, isi face singur programul lui si daca are mersul mai greoi asta nu e un defect...depinde de constitutia fizica si de tabieturi (se poate spune ca si obiceiul influenteaza intr-un anumit fel constitutia fizica...ca si la oameni...).
In concluzie as prefera un caine frumos, reusit dpdv fizic si mai ales psihic, de care sa am grija sa miste cat mai bine dar in limita naturalului.
chaitan
Jun 1 2006, 10:06 AM
Ma bucur sa vad parerile voastre aici pe forum.As vrea totusi sa spun ca in cartea pe care o da exemplu Ioana se specifica faptul ca ritmul unui chow-chow este cel al unui buldog francez deci nu cereti unui chow sa se miste ca o gazela ca nu veti obtine rezultatul asteptat.
Nu vreau sa ma laud dar cu cateaua pe care am adus-o de curand din Rusia "Bon Triumph Roxana" o sa aveti de antrenat chow-chow-linii deoarece este pe placul lui Andrei, adica pluteste cand merge.Astept cu nerabdare sa implineasca 9 luni sa o aduc la juniori.Dpdv al temperamentului si al mersului va fi sigur pe primul loc oricand.O puteti vedea la galeria foto dar pozele nu sunt bune sper cat de curand sa pot veni cu altele mai elocvente care sa o puna in valoare si sa o arate asa cum este ea de fapt.
Andrei Stavila
Jun 1 2006, 01:24 PM
Dane, m-ai convins: trag o fuga pe la Bucuresti si ti-o fur pe Roxi (se pare deci ca e ca Helga a mea). Sa te vad ce faci atunci...
ioana
Jun 1 2006, 01:42 PM
"Nu vreau sa ma laud dar cu cateaua pe care am adus-o de curand din Rusia "Bon Triumph Roxana" o sa aveti de antrenat chow-chow-linii deoarece este pe placul lui Andrei, adica pluteste cand merge."
Eu l-am vazut pa tatal Roxanei in ring la Tulln anul trecut, unde a cistigat titlul de campion european. Daca Roxana seamana si la mers cu el o sa avetzi ce vedea, mi-e mi-a cazut cana de cafea si tzigara din mana cind l-am vazut !
In sala de concurs a venit ultimul ,noi totzi ceilaltzi concurenti care mai de care ne periam si ne toaletam cainii, traging cu ochiul unul la celalalt si shushotind a cui o fi mai frumos.Ne-a calmat pe totzi Marina Vekovishceva, o fata subtirica si delicata, cind a intrat la urma in sala cu Alex si Black King tinindu-i pe amindoi in lese intr-o singura mana. A fost un moment in care a amutzit toata sala , dupa cum va spuneam ne-a cazut la totzi ce aveam prin maini, si toate privirile s-au mutat la ei. Atunci am inteles totzi cei care eram acolo ca problema nu era la noi , care e cel mai frumos, ci tema se mutase instantaneu in mainile Marinei . N-am putut sa imortalizez momentul pentru ca dadusem cafeaua pe mine, iar sotzul meu si Ionutz ramasesera paralizatzi cu gurile cascate.
Andrei Stavila
Jun 24 2006, 01:28 PM
Deci.
Olga are, de cam un an, stari febrile care se repeta la doua-trei luni. In acele momente, are tempeatura peste 40 de grade si nu maninca nimic, iar starea generala este foarte proasta.
Initial, medicul a suspectat o babesioza. I-a facut tot felul de injectii, si de fiecare data aceasta stare ii trecea in doua - trei zile. Mentionez ca starea ei nu putea fi asociata cu nici o alta problema vizibila, sau cu alte cauze externe.
De aceasta data, cind s-a repetat pentru a treia sau a patra oara, mi-am zis ca e imposibil sa fie iarasi babesioza (boala e transmisa de capuse, iar Olga era super deparazitata). Asa ca am cerut analize aprofundate.
Iar alaltaieri, dupa sase ore de stat la facultatea de medicina veterinara si dupa ce au vazut-o sapte medici profesori aici, iara ce diagnostice au iesit:
In urma ecografiei - nimic, totul in ordine.
In urma examenului clinic:
1. Poliartrita reumatoida (boala mostenita genetic, dupa opinia medicilor)
In urma radiografiei toracice:
2. Insuficientza cardiaca (dilatatie cardiaca) - o malformatie a inimii, mostenita genetic (dupa opinia medicilor)
3. Edem pulmnar, edem subcutanat
4. Depunere masiva de osteofite pe coloana vertebrala (inclinatia catre aceasta depunere este mostenita genetic)
In urma hemoleucogramei complete (ah, au reusit sa ii ia foarte greu singe, din cauza edemului subcutanat, ii bagau acul de zeci de ori si nu curgea singe, ci lichid edematic):
5. Neutrofenie
6. Limfocitoza
(s-a confirmat astfel diagnosticul clinic)
Medicii m-au intrebat de nu stiu cite ori ce virsta are Olga... Nu le venea sa creada ca nu are nici macar patru ani impliniti, ei credeau ca are peste 9 - 10 ani, la bolile pe care le are (poliartrita, reumatism, insuficientza cardiaca, depunere de osteofite).
Prognostic: REZERVAT
Luni trebuie sa ii mai fac: a) o analiza a singelui, care sa confirme clar diagnosticul de reumatism; b. electrocardiograma
Deoamdata, mi s-au dat urmatoarele medicamente:
1. Digoxin (de uz uman)
2. Propranolol (de uz uman)
3. Spironolactona (de uz uman)
5. Rimadyl (de uz veterinar)
6. Synulox (de uz veterinar)
Inca nu imi revin din soc... Prognosticul este, repet, rezervat... Pina si doctorii s-au mirat de cite are...
Chaitan, Ioana: va rog, faceti si voi aceste analize lui Kary (mama Olgai) si Bebe (fratele ei). Dea Domnul sa nu aiba nimic, dar daca e ceva, mai bine sa descoperitzi din timp... Stitzi foarte bine cum e Chow-ul, ca nu se plinge de nimic si tzine in el pina cind e aproape prea tirziu...
Oricum, daca totusi da domnul si scapa, am de gind sa o castrez IMEDAT. Nu vreau sa imi bat joc de puii ei si de cei care i-ar cumpara.
Deocamdata, starea ei clinica e buna: e vesela, temperatura e buna, maninca bine. Sufera doar, ca orice Chow, din cauza caldurii.
Eu credeam ca grohaitul ei ingrozitor e din cauza conformatziei botului, cind colo, ea are atitea probleme grave, si de aici este acest gifiit groaznic (Ioana, te rog fa analize similare lui Bebe!!!!!!).
Cam asta e. Deocamdata incerc sa ma pun psihic pe picioare, ca sa ma pot descurca, sa fac tot ce e mai bine pentru ea. Dea Domnul totusi sa aiba noroc, si sa am si eu noroc cu ea!
Daca imi putetzi da sfaturi, va rog din suflet sa o faceti. Am o singura rugaminte: NU MA BATETZI LA CAP CU CRITICI LA ADRESA RETZETELOR PRESCRISE DE MEDICI! Deja unii din jurul meu au inceput sa imi dea asemenea sfaturi binevoitoare si m-au bagat in ceatza, basca ca m-au umplut de dureri de cap. Am hotarit sa urmez orbeste ce imi dau medicii (sint cei mai buni din Iasi, sint profesori la facultate, au ani intregi de experientza si sint cei mai buni din tzara la care pot avea acces din punct de vedere financiari). Deci va rog sa va abtinetzi de la comentarii de genul "medicamentul X e o prostie, medicamentul Y o sa o omoare".
Multumesc
olivian
Jun 24 2006, 07:49 PM
Draga Andrei,
Nu-mi vine sa cred!! Ceea ce are Olga pare cutremurator!
Singurul sfat care pot sa ti-l dau este sa incerci sa ii contactezi si pe cei de la "Animal Planet". Iti spun asta deoarece acum doua saptamani m-am intalnit cu un proprietar de "Collie" care imi spunea ca are foarte mari probleme cu el, doctorii nu-i mai dadeau nici o sansa, i-a contactat pe cei de la Animal Planet si am inteles ca a primit niste pastile de ultima generatie care ajuta sa-i stagneze boala (are ceva genetic foarte grav).
Parerea mea este ca merita incercat.
De asemenea, cu diagnosticele puse de doctori, cred ca este bine sa scriem si pe la alte cluburi de chow... la "Chow Life Magazin"... Asa putem afla (daca au mai existat cazuri de acest gen) ce cel este mai bine sa faci.. Nu ma indoiesc deloc de capacitatea doctorilor din Iasi, dar daca este nevoie spune-ne si ne putem interesa si la Bucuresti de doctori foarte buni... Daca ai nevoie de ceva te rog spune-ne...
Multa sanatate lui Olga, nu trebuie sa-ti pierzi speranta.
Andrei Stavila
Jun 25 2006, 10:52 AM
Multumesc, Olivian.
Deocamdata nu intreprind nici o actiune pina nu ii termin toate analizele si pina nu aflu exact diagnosticul.
Ideea cu Animal Planet mi se pare interesanta... Dar nu inteleg exact la ce te referi... Voiai sa spui sa scriu la site-ul televiziunii Animal Planet?
Daca da, atunci probabil ca voi avea nevoie de ajutor, desi am luat TOEFL-ul cu punctaj marisor nu prea stiu sa traduc termeni medicali... Deci daca poate cineva sa ma ajute in acest sens, ii multumesc.
In rest, ce sa zic... afectiunile ei sint grave, dar se intilnesc destul de des - atita doar, ca se intilnesc la ciinii batrini, pe cind ea e tinara si le-a mostenit genetic.
Deci nu e ceva despre care medicii sa nu stie. Atita doar ca sint grave.
Tocmai am primit un telefon de la o persoana care s-a simtzit jignita pentru ceea ce am scris despre bolile Olgai. Imi pare rau, dar nu pot decit sa JUR ca am transcris exact diagnosticele si remarcile medicilor.
Luni mai am de facut niste analize, iar rezultatele lor le voi scrie iarasi, asa cum sint, direct pe forum.
Nu vreau sa fac rau nimanui, vreau doar sa primesc sfaturi care sa ma ajute sa o salvez pe Olga.
Deja Olivian mi-a raspuns si mi-a dat niste sfaturi pentru care ii multumesc foarte mult. Iata ca, pe linga Bogdan, sint al doilea om ajutat de acest forum, datorita lui Olivian!
Daca mai sint oameni care sa ma ajute cu sfaturi, ii rog din suflet sa o faca.
Pentru mine, acum, SINGURUL interes este sa o salvez pe Olga. Restul nu ma intereseaza. Si voi face totul pentru asta.
Teo
Jun 25 2006, 11:51 PM
Andrei, imi pare rau pt Olga, saracutza de ea, insa cred ca o sa fie bine si o sa treaca cu bine peste asta.
Stiu ca poti fi terorizat de anumite sfaturi, insa crede-ma ca nu sunt inutile. Un ex daca-mi permiti Rimadylul in doza mare si tratament prelungit va duce direct la probleme de ficat. Macar da-i un Liv52 sau esentiale sa previi asta. Nu stiu ce sa zic, am ramas cu gura cascata cand am citit. O sa incerc sa ma interesez sa vad ce pot sa aflu. Si despre diagnostic si despre tratament.
In ceea ce priveste diagnosticul medicilor, dupa cum stii sunt studenta si se presupune ca la Bucuresti sunt medici f buni, crede-ma ca si ei sunt oameni si gresesc uneori. Nu zic ca asa s-a intamplat, dar nu e o solutie sa crezi orbeste, nici dpdv al tratamentului, nici al bolii. Iarasi un exemplu, unul dintre medicii vet de la un cabinet din Buc a vrut sa-mi sondeze un pisoi de nici 7 luni sa-i ia probe de urina pt analize.

Crede-ma ca nu exista sonda asa mica, oricat ai vrea. Sau altele si altele, nenumarate cu doctorii renumiti.
Andrei Stavila
Jun 26 2006, 12:00 AM
Da, Teo, dar spune-mi si tu... cind esti asaltat de atitea pareri... pe cine sa mai crezi? Iata dilema in care ma aflu eu acum!
chaitan
Jun 26 2006, 09:39 AM
Andrei imi pare rau pentru Olga dar sa stii ca atata vreme cat faci publica o problema toata lumea va incerca sa iti dea sfaturi si indicatii asa ca ori le asculti si nu intrii in dileme ori nu mai faci public acest lucru.Deasemenea as dori sa-ti spun ca nu este nimeni jignit de ceea ce ai scris.Personal iti pot da n.... exemple de cazuri cand medicii s-au inselat in privinta diagnosticelor.Daca s-a intamplat sa fie Olga bolnava sa stii ca nu inseamna ca toti cateii de la mine sunt bolnavi.Asa cum ai scris tu aici cam asta se vrea inteles.Tin sa te anunt ca ceilalti frati ai Olgai sunt bine si nu cred ca au ceva atata vreme cat nu au nici un simptom clinic.Daca cineva vrea sa se duca la facultate pentru investigatii se poate duce.Oricum sa stii ca mama Olgai a facut un set de analize generale in aceasta primavara si nu i s-a gasit nimic.Eu am dus-o deoarece in iarna a avut pentru prima oara (la 6 ani jumate) o manifestare ciudata adica i s-a umflat un picior din fata.Am fost cu ea la medic(Horia Elefterescu si la Stefan Rugina) si amandoi au diagnosticat-o cu artrita inflamatori pe care am tratat-o cu Moldamin 600000 de ui.(eu i-am facut Retarpen-moldaminul strain).In prezent este foarte bine si inca o data iti spun ca nu are altceva nimic.Tin sa te anunt ca Iu care este mama lui Kary are 11 ani si este foarte bine.Chaitan tatal lui Kary a murit la 12 ani si nu avea probleme ca sa nu iti spun ca nu am mai avut probleme de acest gen la pui de la mine.Deci ce spui tu ca ti-au zis medicii ca ar fi boli transmise genetic,nu contest ca nu s-ar transmite si genetic dar cred ca este si mai simplu sa spuna lucrul asta din pct lor de vedere.
Vreau acum sa te intreb ceva ce cred ca ar fi bine sa ii intrbi tu pe medici ca sa vezi mai clar lucrurile si anume legat de malformatia congenitala de la inima ti-au spus de ce natura este ? Mai exact ce nu functioneaza bine la inima?Daca este operabila aceasta malformatie si cum de a trait cateaua atata vreme cu boala asta fara sa i-a un tratament in conditiile in care sustin atat de tare ca este foarte grava.
Legat de starile febrile ale Olgai as vre sa stiu daca i s-a deat de cap in privinta acestei probleme.Ce determina starile acelea febrile totusi manifestate o data la 3 luni?
Dealtfel eu as vrea sa spui ca aceste probleme ale Olgai au aparut din momentul in care ea a fost diagnosticata cu babesioza. Acum as vrea sa iti spun ca doamna Anka si Ioana au intrat pe internet si au gasit cateva date despre bolile neurofilie si limfocitoza si anume ca amandoua apar in urma infectiilor bacteriene.Neutrophilia apare cand este o infectie bacteriana.Limfocitoza apare deasemenea in urma infectiei bacteriene.Intra si tu pe net la Neutophil la Lymphocytes si te uiti la limba engleza deoarece in romana nu sunt informatii.
In ceea ce priveste problema legata de oase si artrita aceea sa stii ca am intrebat si mi s-a spus ca poate aparea la orice varsta.E adevarat ca un nr mai mare de caini batrani au aceste probleme dar ca nu este exclus sa apara si la cei tineri.
Sper se fie totul bine si astept vesti de la tine.Daca mai aflu ceva am sa te contactez sa iti spun.
Sanatate multa Olgai.
anka
Jun 26 2006, 10:06 AM
Buna Andrei,
Din pacate poate exista o legatura intre poliartrita si analizele Olgai si de asemenea poliartrita poate da complicatii la inima si plamani
- respiratorii (pleurezii, plamanul reumatoid multinodular, alveolita fibroasa, infectii iterative, bronsita; bronsiectazii).
- cardiovasculare (cardiomiopatia reumatoida cu insuficienta cardiaca, pericardita, valvulopatie; coronarita reumatoida, sindrom Raynaud sever, artrita vaselor medii si mari);
- renale (vasculita glomerulara, amiloidoza, nefropatia medicamentoasa - saruri de aur, D-penicilamina, ciclosporina, antiinflamatorii nesteroidiene);
- digestive (gastroduodenite, ulcere gastroduodenale, ulceratii intestinale, perforatii si hemoragii digestive);
- hematologice (anemii si leucopenii severe, trombocitoze reactive, tromboembolii,manifestari hemoragice prin hipocoagulabilitate);
- oculare (episclerita periodica fugace, scleromalacia perforanta, keratite, retinopatii).
sursa :
http://www.emcb.ro/article.php?story=20050731211358509Nu trebuie sa intrii in panica trebuie sa mai cerem parerea si altor medici eventual sa repeti analizele (poate chiar la Bucuresti) si apoi in functie de rezultat sa se stabileasca tratamentul adecvat.
Daca poti sa-mi trimiti analizele pe e-mail: anka_mateescu@yahoo.com
Iti tin pumnii si o pup pe Olga
Andrei Stavila
Jun 26 2006, 01:19 PM
Chaitan:
1. Tot nu inteleg de ce te-ai suparat ca "am facut public acest lucru". Eu am ajuns la concluzia ca cel mai bine este sa fac in felul urmator: sa postez diagnosticele Olgai, lumea sa isi dea cu parerea, iar toate opiniile eu le voi aduna si le voi arata medicilor ei. Cred ca cel mai normal in aceasta situatie este sa arat medicilor toate opiniile si sa iau hotaririle impreuna cu ei, nu sa ii dau medicamente in functie de ce imi scrie fiecare. Nu de alta, dar pina la urma nici un medic serios nu isi va da cu parerea decit daca vede EL ciinele.
Iar daca facind publice bolile ei o pot ajuta cu ceva, atunci le voi face publice in continuare. Imi pare rau, dar sanatatea Olgai si orice sfat care ar duce la asta sint mai importante pentru mine decit supararile oricui.
2. Stiu ca medicii pot gresi, doar sint si ei oameni si in plus medicina nu e o stiintza exacta, ca matematica.
Eu doar atita spun: mi se pare normal ca cei mai in masura sa imi dea tratamente sint medicii (7 la numar, pina acum) care au consultat-o, si nu cei carora doar li se povesteste despre ce e vorba.
3. Tu spui: "Daca s-a intamplat sa fie Olga bolnava sa stii ca nu inseamna ca toti cateii de la mine sunt bolnavi.Asa cum ai scris tu aici cam asta se vrea inteles"
Imi pare rau, Adriana, dar NICAIERI IN POSTUL MEU DESPRE PROBLEMELE OLGAI NU AM SPUS ACEST LUCRU! Doar ca la bolile care au fost considerate de medici ca fiind transmisibile genetic, am mentzionat acest lucru.
Daca tu crezi ca am facut asta ca sa ma razboiesc cu tine, sau daca tu chiar crezi ca acum, cu atitea probleme pe cap, am timp sau chef sa itzi fac tzie rau, atunci TE INSELI AMARNIC.
Am o rugaminte: TE ROG DIN SUFLET, NU MAI INTERPRETA ORICE DISCUTIE DESPRE CHOW-UL IDEAL SAU DESPRE BOLILE PE CARE LE ARE OLGA DREPT UN ATAC LA PERSOANA SAU CANISA TA! Sincer, am lucruri mai presante de facut decit sa te denigrez. Nici prin cap nu mi-a trecut asa ceva, si ma enerveaza ca de fiecare data, indiferent de topicul la care discutam, trebuie sa ma explic in acest sens.
4. Il voi intreba (pe medicul care aduna toate analizele si ia decizia) ceea ce m-ai pus tu sa intreb. Azi nu l-am gasit, era in licentza.
5. Daca am intzeles eu bine, starile febrile sint determinate ori de poliartrita (unele inflamatzii sau ceva de genul asta), ori de edemul pulmonar.
6. Da, este adevarat: babesioza, conform medicilor, ar fi putut declansa edemul pulmonar. Dar poliartrita reumatoida si malformatzia inimii nu au nimic de a face cu babesioza
7. Da, si eu sper sa fie bine. Multumesc pentru urari.
Anka:
1. Multumesc pentru informatzii. Intr-adevar, medicii mi-au spus si mie azi ca malformatia inimii poate fi determinata si de poliartrita. Dar ei sint siguri ca poliartrita Olgai e determinata genetic (si cred ca e destul de clar, din moment ce si mama Olgai are - e adevarat, in forma mai usoara). Deci, pina la urma, tot la probleme genetice ajungem. Singurul lucru care ma enerveaza la asta e ca impotriva bolilor genetice e greu de luptat, si asta inseamna si eliminare de la reproductie (ceea ce voi si face: o voi castra pe Olga imediat ce voi fi asigurat ca inima ei rezista la anestezie. Nu vreau sa treaca si altzii prin ceea ce trec eu acum)
2. Dupa ce termin toate analizele le voi pune la dispozitzie pe forum pentru oricine va fi interesat.
3. Din cite am intzeles eu din ceea ce ai postat tu, poliartrita asta nenorocita poate duce la multe boli. Deci asta inseamna ca cosmarul meu inca nu s-a terminat doar cu bolile astea... Poate oricind sa mai apara cite ceva nou, nu?
NOUTATZI:
1. Azi am fost la Facultate, ca sa ii fac electrocardiograma. Vorbisem cu medicul vineri si ma programase pentru azi, la ora 10. Din pacate, ca la romani, azi la ora 10 el era plecat din oras... Am vorbit cu el la telefon si a ramas pentru miercuri, la ora 10.
2. Tot azi i s-a luat singe pentru confirmarea diagnosticului clinic de poliartrita. Si a mai luat singe si doctoritza care i-a facut hemoleucograma, ca vrea sa se mai lamureasca cu nu-mai-stiu-ce. Rezultatele la noile teste ale singelui le voi avea tot miercuri.
3. Am fost la chirurgie pentru problema cu deformatia pernutzelor de la labutze. I-au pus niste unguent la rani si au bandajat-o la ambele labutze, acum arata foarte haios.Va trebui sa stea asa tot pina miercuri, cind mergem la control.
4. Astazi medicii m-au mai linistit, au zis ca Olga are totusi sanse sa traiasca. Numai ca, au zis ei, nu trebuie sa ma astept sa traiasca foarte mult si va trebui sa am o grija sporita: plimbari scurte, efort zero, tratamente la greu pentru inima si poliartrita, trebuie ferita de caldura (lucru practic imposibil in perioada asta, cind pina si noaptea e insuportabil de cald). La orice caldura mai mare sau efort, risc sa o pierd.
Oricum, tot e ceva. M-am mai linistit cit de cit.
Teo
Jun 26 2006, 01:33 PM
Andrei, daca te hotarasti sa vi la Bucuresti pt un alt set de analize, te rog frumos sa crezi ca ar fi o onoare pt noi sa te avem musafir. Eu am si cunostinte la facultate si am sa incerc pe cat posibil sa te insotesc. Asta in cazul in care te-ai gandit sa faci investigatii si in alta parte. E destul de costisitor, stiu, insa decizia e numai a ta.
Andrei Stavila
Jun 26 2006, 01:42 PM
Teo: iti multumesc foarte mult pentru oferta.
Deocamdata vreau sa astept analizele complete de aici si pe urma voi lua o decizie.
In ceea ce priveste analizele la Bucuresti... e trist, dar deocamdata nu pot veni la Bucuresti nici pentru a-mi lua viza de studii de la ambasada, tocmai pentru ca banii pentru asta s-au dus in analizele si tratamentele Olgai... Problema nu e daca vreau sau nu sa fac alt set de analize, ci efectiv daca am de unde
Teo
Jun 26 2006, 01:48 PM
Andrei, te inteleg. Oferta ramane valabila pe termen nelimitat. Daca vrei, am sa ma interesez cam cat costa analizele si am sa-ti spun. intre timp am vreo 4-5 carti de la scoala dein care ma documentez in legatura cu diagnosticul Olgai.
carmen
Jun 26 2006, 05:49 PM
Andrei, nici nu pot sa spun cat de rau imi pare pentru Olga, e foarte dureros sa vezi un caine ca sufera pentru ca nu se plange, nu stii ce-l supara si cum sa-i alini durerea iar cand medicii mai au si un diagnostic REZERVAT e si mai rau. Tu trebuie sa crezi ca se vor rezolva problemele de sanatate, neaparat mai tb. consultata si de alti medici si sa o iubesti in continuare asa tare ca si pana acum, afectiunea ta e un bun medicament. Sigur va fi un tratament si pentru Olga, SIGUR.
chaitan
Jun 26 2006, 06:45 PM
Draga Andrei cred ca tu ai inteles total gresit ceea ce am vrut eu sa spun.Ti-am mai explicat ca nu imi faci mie reclama proasta.Lucrurile astrea pot aparea in canisa oricui. Nimeni nu iti garanteaza sanatatea puiului cand il iei suta la suta mai ales ca sunt probleme de care eu nu m-am lovit la cateii mei.(marefer la cele legate de inima-cele legate de oase inca o data iti spun la Kary abia acum in iarna au aparut). Si eu ieri am fost cam agitata si probabil nu m-am facut inteleasa dar sa stii ca nu sunt cu nimic suparata pe tine.Era normal sa fii disperat dupa tot ce aflasesi despre Olga.Repet daca nu as fi fost cinstita cu tine nu iti spuneam de problemele lui Kary.Ea are diagnostic de artrita inflamatorie nu stiu daca este acelasi lucru.Oricum ii transmit sanatate multa Olgai.Inca o data sper sa poti face in asa fel incat sa poti repeta analizele ca sa poti sa incepi un tratament corespunzator.Am vorbit cu Ioana si ea este de aceeasi parere.
Andrei Stavila
Jun 26 2006, 07:10 PM
Multumesc mult pentru incurajari, CARMEN!
Dupa primele momente, in care am fost disperat, acum m-am pus pe picioare si fac tot posibilul sa o ajut! Va tzin pe totzi la curent cu ce se intimpla!
Multzumesc!
ioana
Jun 26 2006, 09:06 PM
Cu cit citesc si ma documentez mai mult inclin sa cred ca afectiunile de la plamini si inima pot fi efecte ale poliartritei .Din nefericire eu nu ma pricep si cred ca totusi trebuie lasatzi doctorii sa-si dea parerile.De aceea , din experienta proprie cu cateii mei cred ca este bine sa solicitzi parerea si altei echipe de doctori . Sper din tot sufletul ma rog la Dumnezeu si va tin pumnii Olgautza si Andrei sa nu se confirme acest diagnostic dupa analiza de singe .
Andrei Stavila
Jun 26 2006, 09:34 PM
Da, Ioana, asa cum am scris deja, si mie mi-au spus medicii azi ca problemele la plamini si la inima pot fi din cauza poliartritei... Dar se pare ca nu sint singurele probleme care pot aparea... Anka m-a lamurit ca pot sa apara si altele, cel putzin la fel de grave...
Da, si eu ma rog la Dumnezeu sa fie orice altceva in afara de poliartrita. In caz contrar, va rebui sa gasesc de undeva destula putere sa intimpin ceea ce ma va astepta in continuare...
Oricum, pina miercuri nu stim nimic.
Astea doua zile pentru mine vor trece foarte greu si cred ca ma vor imbatrini inainte de vreme.
Oricum, multzumesc inca o data tuturor pentru incurajari!
Andrei Stavila
Jun 29 2006, 02:17 PM
Am fost ieri cu Olga din nou la facultate. Ieri am fost foarte ocupat si nu am reusit sa scriu aici ultimele rezultate, asa ca o fac acum.
Deci:
1. La examenul serologic al singelui, am urmatoarele rezultate:
poliartrita reumatoida: NEGATIV (slava Domnului!)
ASO (antistreptolizina 0): pozitiv. Ca atare, medicii suspecteaza un streptococ. Deocamdata Olga este in tratament cu antibiotice, asa ca, la doua saptamini dupa ce termina tratamentul, va face un examen bacteriologic (exudat faringian).
2. Electrocardiograma: medicul banuieste ceva destul de urit (a zis ca are niste tulburari cardiace grave), dar ca nu se pronuntza pina nu se consulta si cu un medic cardiolog uman. Miine (vineri) voi avea rezultatele.
3. La un alt examen al singelui, inca nu am toate rezultatele. Medicul respectiv, care face aceasta analiza, a spus ca nu se pronuntza pina nu are toate datele. La insistentzele mele (eram foarte speriat), a spus ca vede o productie anormala de nu-mai-stiu-ce-celule, si suspecteaza ceva de genul leucemiei. A spus ca nu crede ca e leucemie, ci ceva de genul asta, pentru ca productia de celule nu e mare, dar totusi, undeva ceva exista. Rezultatele finale le am tot miine (vineri).
4. Deformatzia la pernutzele labutzelor din fatza se numeste PAPILOMATOZA. Medicul (inca unul!) i-a pus unguent Nidoflor si a bandajat-o la ambele labutze.
5. In privintza osteofitelor la nivelul coloanei vertebrale si al articulatziilor membrelor: am intzeles ca ele nu pot fi eliminate. Predispozitzia pentru dezvoltarea acestor osteofite este transmisa genetic si dezvoltarea lor nu poate fi stopata. Tratamentul este unul doar de sustinere, in sensul ca atunci cind se inflameaza trebuie date pastile sau, in cazuri mai rele (cum am patzit acum doua luni) trebuie facute infiltratzii.
Cam asta e. Miine seara revin cu ultimele rezultate.
Diseara sper sa reusesc sa postez aici cele doua radiografii toracice, rezultatul hemoleucogramei si retzeta.
Adriana: am postat si de data asta ceea ce mi-au spus medicii, fara nici un comentariu. Daca unele persoane citesc mai multe printre rinduri, asa cum ai spus, nu este nici vina mea, nici a ta. Si nu trebuie sa ne intereseze pe noi.
Mugur: imi cer scuze, dar iar imi da error on page cind apas pe butonul edit. Cred ca am probleme cu calc., ca si pe mail imi da unele erori. Sper sa rezolv pina la urma
Admin edit:
Ai o problema cu Internet Explorer. Deocamdata, lasa. Scrie asa pana ne lamurim ce si cum.
anka
Jun 29 2006, 03:05 PM
Buna Andrei,
Ma bucur mult ca Olga nu are poliartrita.
In ceea ce priveste ASLo marit acesta se poate datora unui microb si anume: STRPTOCOC beta hemolitic grup A
Strptococul are mai multe parti componente pe care organismul le percepe si lupta impotriva lor.
Acest microb descarca in corp unele substante care de asemenea sunt percepute de organism.
Una dintre aceste substante se numeste STREPTOLIZINA O (prescurtat SLO)
Organismul fabrica soldati impotriva microbilor sau a virusilor.
Acesti soldati pe care ii face organismul pentru a se apara se numesc ANTICORPI.
In cazul strptococului beta hemolitic, organismul face anticorpi atat impotriva segmentelor acestui microb cat si impotriva substantelor pe care le descarca microbul.
Anticorpii pe care organianismul ii face pentru a lupta impotriva streptolizinei O (SLO) se numesc anticorpi anti streptolizina O ( prescurtat ASLO)
Ce inseamna ASLO crescut ?
Daca ai amigdalita produsa de streptococ beta hemolitic, atunci sigur organismul fabrica anticorpi anti streptolizina O (prescurtat ASLO).
In corp cea mai mare cantitate de Anticorpi anti streptolizina O (ASLO) se gaseste cam dupa 3 saptamani de cand te-ai infectat (de cand a inceput boala).
De multe ori "versiuni" de acest tip de streptococ virulent, pot fi responsabile de aparitia unor afectiuni mai grave de genul endocarditei streptococice (localizarea streptococului la nivelul endocardului), destul de "neplacuta", de altfel.
Poate asta este si problema chestiilor de la inima.
Sper din tot sufletul sa iasa bine sau macar nu prea rau.
Sunt alaturi de tine si bineinteles de Olga
Andrei Stavila
Jun 29 2006, 03:46 PM
Anka: Multumesc mult pentru informatzii si pentru incurajari.
Despre acel streptococ voi afla cam in trei saptamini pentru ca, asa cum am spus deja, Olga se afla sub tratament cu antibiotice si am inteles ca nu se poate face acum acea analiza pt ca nu ar fi relevanta.
Astept nerabdator ziua de miine sa aflu ce e cu electrocardiograma si cu examenele la singe.
Apropo, banuiesc ca te pricepi, poate esti in domeniul medical: ce e cu papilomatoza asta? Olga o are de doi ani si nu i-a trecut cu nimic, nici macar cu Nidoflor, unguentul pe care vad ca medicul se incapatineaza sa i-l puna in continuare (e adevarat, pina acum eu doar puneam unguentul, nu o mai si bandajam).
Cgestia e ca din cauza asta merge foarte greu,mai ales pe suprafetze care nu sint perfecte (pietrisul e cel mai rau)
anka
Jun 29 2006, 03:50 PM
Nu sunt in domeniul medical ci in IT; in ceea ce priveste priceputul net-ul sa traiasca si prietenii doctori.
Andrei Stavila
Jun 29 2006, 07:59 PM
Iata rezultatele hemoleucogramei si retzeta data. Radiografiile le postez in seara asta mai tirziu
Andrei Stavila
Jun 29 2006, 11:14 PM
Iata si radiografiile
Andrei Stavila
Jul 2 2006, 09:43 AM
Iata noile rezultate:
1. La inima: insuficientza cardiaca, proces ischemic (proasta irigare a cordului). La concluzia asta a ajuns cardiologul ei dupa ce a vorbit cu un cardiolog uman. A ramas insa ca luni sa merg din nou cu ea, pentru o electrocardiograma mai elaborata.
2. La examenul citologic: se suspecteaza un inceput de limfom. Tinind cont si de examenul clinic, acesta ar putea fi situat la nivelul splinei (la ecografie splina a iesit usor marita), la nivelul ganglionilor (la palpare, si ei erau usor maritzi) sau la nivelul ficatului. Atasez buletinul scris de medic in acest sens.
3. Cu osteofitele si papilomatoza, nimic nou.
Medicul mi-a recomandat sa fac urmatoarele examene: 1) medulograma; 2) limfograma (biopsie limfonodulara, examen histopatologic); 3) RMN (rezonantza magnetica).
Problema este ca aceste examene nu se fac la facultatea de medicina veterinara din Iasi. In plus, eu nu am nici o pila pe la vreun spital uman ca sa fac aici. Medicul nu stia nici daca se fac la Bucuresti.
TEO: te rog intereseaza-te daca se fac aceste examene acolo si cit costa (ca sa stiu ce ma asteapta)
Deci, daca se va putea, voi veni cu ea la Bucuresti. Oricum vin la Bucuresti undeva in jurul lui 15 iulie, asa ca o voi lua si pe ea, daca se fac aceste examene si daca reusesc sa iau de undeva bani, in cazul in care preturile sint astronomice.
Andrei, am sa ma interesez, insa pot sa-ti spun din start RMN nu se face la FMV Bucuresti, stiu pe cativa care au apelat la doctori pe la diverse spitale umane, pretul unui RMN este in jur de 150-200 euro.
Celelalte nu cunosc, insa am sa ma interesez.
Mie mi se pare exagerata chestia cu "inceput de limfom", ganaglionii pot fi mariti si din cauza infectiei cu stafilococul. Sper din tot sufletul sa nu fie nimic nici macar apropiat de limfom, nu vrei sa stii ce e aia.
anka
Jul 3 2006, 08:15 AM
Andrei,
Limfomul este cancer al sistemului limfatic; pot aparea ceva suspiciuni si la analizele banale de sange dar sigur se determina din punctie medulara si/sau din examenul morfopatologic + inca niste teste mai complicate (imunohistochimice) al unei probe de tesut tumoral. Cel putin asa este la oameni. Nu stiu daca aceste examene se pot face la FMV Bucuresti pt. ca necesita aparatura si markeri speciali, dar se pot face la Institutul Vitor Babes (examenul din lichidul medular costa 160 lei noi si rezultatele le ai cam dupa 3-4 saptamani).
Deasemenea RMN-ul sau CT (computer tomograf) arata daca sunt tumori.
Oricum hai sa nu disperam inainte de niste rezultate concludente.
Dar starea generala a Olgai care este ?
O pup mult si sper din tot sufletul sa nu fie nimic grav.
Andrei Stavila
Jul 3 2006, 12:39 PM
Teo: stiu ce e aia limfom

(dar evident ca ii multzumesc Ankai pt informatzii).
Evident ca nu disper. Azi am fost iar la facultate si am hotarit impreuna cu medicii asa: astept sa termine tratamentul cu antibiotice, apoi dupa doua saptamini facem frotiul faringian si repetam analizele la singe. Daca problemele persista sau sint mai grave, atunci vom trece la analize mai aprofundate.
Deocamdata, azi i-am facut din nou electrocardiograma. Miercuri, cind aflu noile rezultate, ii voi face si un examen la urina. Medicul ei a zis ca boala la inima e congenitala, nu se opereaza, dar raspunsul la tratament e de obicei bun.
Cam atit deocamdata. Am ajuns la concluzia urmatoare: nu mai disper pina ce nu aflu un rezultat sigur. Acum sint chiar linistit.
Ea se sime bine, ca stare generala. Ai zice ca nu are nimic. Doar ca din cauza caldurii respira mai greu si maninca mai putin.
Multumesc tuturor!
anka
Jul 3 2006, 12:53 PM
Andrei, ai ajuns la o concluzie buna ; este foarte bine ca te-ai linistit si este foarte bine ca nu se trag concluzii pripite. Asteptam vesti bune sau macar nu foarte rele.