Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Cu pedigree sau fara?
Chow-Chow Forums > Chow-Chow > Alegerea unui pui
Pages: 1, 2, 3
mugur
De ce cu pedigree ?
De ce fara pedigree ?
De unde ne luam cainii ?
buddhachows
Recomand a se cumpara cu pedigree. In cazul in care ati gasit un pui calitatativ insa nu are pedigree, puteti achizitiona puiul insa insistati sa vedeti parintii.
Ca sa nu luati o mare tzeapa cumparati puiul de la un crescator si nu de la un inmultzitor!!!
mugur
Ce trebuie urmarit la un pui indiferent daca are sau nu pedigree?
Multi dintre noi am luat puii mici, sub 2 luni.
Ce metode ati folosit ca sa-i alegeti din cuib?
buddhachows
1) parintii
2) puii din cuiburile mai vechi din acei parinti
3) conformatia anatomica a puiului
4) temperamentul fiecarui pui in parte
paul
ca sa-l pot inscrie in concursuri,ce trebuie sa fac?sa-l inscriu in vreo asociatie,trebuie sa aiba pedigree?
alexxa_sandy
da, trebuie sa aiba pedigree si sa fie inscris in asociatie smile.gif
buddhachows
Pentru concursurile de tip CAC nu e nevoie ca, cainele sa aiba pedigree. Daca nu esti inscris intr-o asociatie, taxa de participare in expo va fi dubla.
alexxa_sandy
imi pare rau, dar eu nu asa stiam
chaitan
QUOTE(mugur @ May 5 2006, 05:17 PM) *

De ce cu pedigree ?
De ce fara pedigree ?
De unde ne luam cainii ?

Luam un caine cu pedigree deoarece pedigree-ul este singurul act ce dovedeste ca acel caine este de rasa.

Nu recomand si nu sunt de acord cu achizitionarea unui caine fara pedigree deoarece nu cunosti genealogia cainelui si poti lua oricand un metis sau un caine cu defecte grave.

Categoric de la un crescator. Crescator care poate sa va arate macar unul din parinti(de obicei mama deoarece crescatorul treb. sa o detina sigur pe aceasta). Parintii trebuie sa fie arbitrati obligatoriu deoarece calitatea cainilor este data de aceste arbitraje si totodata daca parintii sunt arbitrati eliminati orice suspiciune ca acei caini sa aiba defecte ce pot fi transmise genetic.
chaitan
QUOTE(mugur @ May 11 2006, 01:47 AM) *

Ce trebuie urmarit la un pui indiferent daca are sau nu pedigree?
Multi dintre noi am luat puii mici, sub 2 luni.
Ce metode ati folosit ca sa-i alegeti din cuib?

Recomand doar pui cu pedigree din parinti arbitrati cu calificative cat mai bune.

Ca novice treb sa va uitati la muscatura cainelui (sa fie in foarfeca) si observati temperamentul puilor (sa nu fie foarte timid sau agresiv). Cainele treb sa fie prietenos. Cainele trebuie sa fie ingrijit,sa aiba un par sanatos,privire vioaie si pofta de viata. Deasemenea trebuie sa aiba carnetul cu vaccinarile si deparazitarile la zi (prima vaccinare se face la 6 saptamani).Un lucru pe care mai treb sa-l faceti este sa cereti parerea crescatorului spunandu-i in prealabil ce doriti: un caine de show(expozitie) sau pet (companie).
bebynson
Admin edit:
Post mutat din sectiunea "Bursa Chow-Chow".

parerea mea , fie care vede de pui lui si de viata. noi nu avem pedigri la masculul
nostru , afost cadou meu de martisor, credetima ca eu nu am gandit la pedigri eu am fost pe cer cand am vazut pe ursuletu meu,
SI DACA ELI NU ARE PEDIGRI NU ESTE CURAT? (CORCIT?),
SI DESPRE PRET, NOI AM VANDUT PUI LA 300 DE EURO SI NU MAI LA OAMENI PE CARE CUNOSTEM , PRIMU PUI NASCUT NOI AM VANDUT LA FOSTA NEVASTA DOMNULUI HORIA MOCULESCU. SI ACUM VA INTREB EA CE NU AVUT BANI SE CUMPARA UN PUI CU PEDIGRI? EA A INDRAGOSTIT DE MAXU NOSTRU SI VROEA UN PUI DE LA ELI. SI DESPRE PEDIGRI EA MIE AZIS CA NU INTERESEAZA, CA ACESTA RASA ESTE O SPLENDORE.
ASA IUBEA PE MAXU NOSTRU CA ADAT NUME LA PUIU EI MAX-JUNIOR.
DE CE VA SCRIU (POTE PE CINEVA NU INTERESEAZA) CA AM CITIT TOTA DISCUTIA DE MAI SUS, SI VREAU VA SPUN CA LA RASA ASTA NU CONTEAZA PEDIGRIU, CA EI SUNT ASA DE ATRAGATORI, FRUMOSI SI SI SI, CA O CASTIGA INIMA LA ORCE OM.
SI ALTE PUI PE CARE NOI AM VANDUT LUMEA ZICE NOU SARAMANA, CA EI AU IN CASA O ASA DE MARE BUCURIE CU ACESTI URSI.
VA MULTUMESC PENTRU SAIT, SI INCODATA MA SCUZATI GRESELILE MELE, CA EU SEM UKRAINEANCA, SI INCA INVAT SE SCRIU.
mugur
Bine ai venit pe forum smile.gif
Daca nu are pedigree nu inseamna neaparat ca este corcit! Dar cand are pedigree este o sansa in plus pentru catel de a nu avea probleme mai tarziu. Ce s-a scris aici e tocmai pentru ca ei doresc binele rasei.
Andrei Stavila
Admin edit:
post mutat din "Poza de grup"

Carmen: Pedigree-ul e un act si atita tot. Asa cum oamenii au certificat de nastere, asa au ciinii Pedigree. Dar, tot asa cum inca mai exista oameni care nu au certificat de nastere sau buletin, la fel exista si ciini fara pedigree. Asa nu inseamna ca acesti ciini fara pedigree ar fi mai putin ciini, sau mai slabi, la fel cum un om fara certificat de nastere nu este neaparat mai prost sau... mai putin om!
In plus, deseori lipsa pedigree-ului se datoreaza lipsei de interes a crescatorului... Daca Maura (care in poze arata super fain) e sanatoasa si nu are boli genetice, atunci bucura-te de norocul pe care l-ai avut! Nici nu iti mai trebuie Pedigree
carmen
Multumim! smile.gif
alexxa_sandy
Cum alegem un pui

Admin edit:
Erased. Nu avem voie...

Articolul l-am luat din Dog Magazin pt persoanele care in viitor isi vor cumpara un pui.
Andrei Stavila
Alexxa: articolul este foarte binevenit, dar pe viitor trebuie sa fim atenti sa nu avem probleme cu copyright-ul...
Oricum, sper sa-l citeasca cit mai multa lume...
Oana
Ati auzit de Le-Szi-Ni Jerry? Lee nu are pedigree, dar cel de la care l-am luat mi-a spus ca el e tatal lui si mi-a dat doua copii de la niste foi de arbitraj: un Excelent 1 cu CAC si un Excelent cu CAC.
Parintii lui Jerry sunt: mama-Le-Szi-Ni Britty; tata-Lee Joys Jack Frost.
buddhachow's
deci Le-Szi-Ni Jerry e tatal.
Cine e mama?
Oana
Mama e Alice, are calificative f bune din cauza dintilor care sunt tociti.
alexxa_sandy
Lee Joys Jack Frost e bunicul lui Artur din partea tatalui- Shagio Chen White Gino
Oana
Deci suntem rude!
alexxa_sandy
da....smile.gif asa se pare
Oana
Parca ziceai mai demult ca mama lui Arturica este Alice. Oare e mama lui Lee?De unde e?
alexxa_sandy
Era din Reghin...din pacate a murit..nu stiu cum sad.gif nu am cunoscut-o
Oana
Imi pare rau... sad.gif .Credeam ca e mamica lui Lee.
buddhachow's
Oana, ai vreo poza cu Alice?
Intreaba-l pe proprietarul lui Alice cine e Jery!
Oana
Nu am nici o poza cu Alice. Mi s-a spus ca Jerry ar fi fratele lui Oscar(??). Am vrut sa stiu daca l-a vazut cineva de pe forum in expozitii,etc.
Parintii lui Alice:mama-Arany San Alma;tata-Reviczki Andir
sTeLy
Ce faceti? smile.gif asa...haideti sa va zick o patzanie de a mea...sper sa luati seama de ea...cand am fost sa-mi iau caine , am plecat initzial dupa bischon...am cautat acolo , din tot targu , decat o singura masina era cu Chow Chow...bucurie mare pe capu nostru...pana la orma ne-am hotarat sa ne luam chow chow...ne-am interesat inainte sa-l cumparam ca sa ne asiguram ca putem sa facem fatza cu genul lui de rasa...!:D...din fericire , am cazut la comun acord sa-l luam si gata...avea vreo 4 rosii si 2 albi...nestiind ce sa fac...cu ce se mananca pedigreeul , am cam luat tzeapa...din totzi cateii , am ales pe unul alb...fericire mare...era duminica...am plecat in fuga sa-i cumparam niste castronele , papica si tot ce era necesar...spre bucuria noastra , am fost ingeniosi si am fost si rpd la medicul veterinar... cum D-zeu stia ca ne dorim foarte mult un caine? parca ne-a pus mana in cap happy.gif (doctoritza cum v-am mai spus , are si ea tot chow chow) si l-a pus pe masa si l-a controlat direct...spre nefericirea noastra , am aflat ca puiul pe care tocmai il luasem , avea maxilarul in spate cu vreo 2 cm...va dati si voi seama sad.gif avea 2 posibilitati...ori sa-si revina la normal , ori sa ramana asa... si ochisorii ii curgeau rau...am sunat rpd si am vorbit de la cine l-am cumparat...zis si facut...ne-am intalnit si l-am schimbat cu cel pe care il am acum..cu Lord care este sanatos , vioi si...ce sa mai? biggrin.gif e rasfatzatul familiei...!
Va rog sa tineti cont de lucrurile prezentate mai sus...sper sa va fie de folos ca in viitor sa preveniti neplacerile...!

Deci lucrurile de care ne-am lovit , sunt : ochii si guritza(dentitzia) si un lucru de care am auzit , blanitza...sa fiti foarte atenti la blanita !
chaitan
sTeLy ai fost cumva la cabinetul ALMAVET? Puiul pe care il ai acum este frate cu cel pe care l-ai dus inapoi?
Ai facut foarte bine ca ti-ai luat un caine cu pedigree. Ai avut noroc ca te-ai dus cu el la doctor si doctorii au stiut sa te indrume ce sa faci.
sTeLy
QUOTE(chaitan @ Oct 7 2006, 01:16 AM) *

sTeLy ai fost cumva la cabinetul ALMAVET? Puiul pe care il ai acum este frate cu cel pe care l-ai dus inapoi?
Ai facut foarte bine ca ti-ai luat un caine cu pedigree. Ai avut noroc ca te-ai dus cu el la doctor si doctorii au stiut sa te indrume ce sa faci.

Eh tocmai asta e chestia ca nu erau frati...cate se pot face si cu pedigreeurile astea... unsure.gif ... Lord are pedigree...am fost si la control , este super ok ! celalalt saracutu era bolanvior...si tocmai aici vreau sa subliniez ca avea pedigreeul scris....dar n-avea tatuajul pe burtica sau la ureche...+ de asta , in stanga pedigreului , se afla o parte care se rupe si se retine acolo unde s-a facut pedigreeul....acela avea acea parte (ne-a dat de gandit un pick)...ce sa mai ? toti sunt mafioti .. cu ochii dupa $$$...e bine macar ca am luat un chow sanatos biggrin.gif acum tocmai ma trage de picioare sa ma jock cu el laugh.gif

P.S ... cabinetul se numeste Blue Cat ( tongue.gif ) si se afla pe Elev Stefanescu , Nr.63 , Bl.419 , Parter , Ap.3 ve-o recomand cu placere pe doctoritza...si tin sa mai precizez ca are si ea tot chow chow...cu ocazia asta , mi-am luat o piatra dupa inima rolleyes.gif
chaitan
sTeLy, noi stam pe strada paralela cu Elev Stefanescu, se numeste Sachelarie Visarion,tu unde stai?
Poate ne vedem cu tine azi sau maine si vedem si baiatul.In ceea ce priveste treaba cu pedigree-ul nu stiu ce sa zic despre ce spui tu ca nu am vazut asa ceva.Pedigreele sunt separate nu au nicio parte comuna.As vrea sa vad si pedigree-ul daca poti sa il aduci.E ciudat ceea ce spui.Tu ai luat catelul din targ de la noi?Poti sa ne spui cum il cheama pe cel de la cine ai luat catelul?
sTeLy
QUOTE(chaitan @ Oct 7 2006, 11:06 AM) *

sTeLy, noi stam pe strada paralela cu Elev Stefanescu, se numeste Sachelarie Visarion,tu unde stai?
Poate ne vedem cu tine azi sau maine si vedem si baiatul.In ceea ce priveste treaba cu pedigree-ul nu stiu ce sa zic despre ce spui tu ca nu am vazut asa ceva.Pedigreele sunt separate nu au nicio parte comuna.As vrea sa vad si pedigree-ul daca poti sa il aduci.E ciudat ceea ce spui.Tu ai luat catelul din targ de la noi?Poti sa ne spui cum il cheama pe cel de la cine ai luat catelul?

Pai eu stau pe caminului...strada aceea...vis-a-vis de gara...banuiesc ca sti biggrin.gif...eu nu pot sa vin cu lord decat in bratze ca nu are toate vaccinurile facute...deabia peste 1 luna putem sa iesim..dar in bratze as putea...si vin si cu "pedigreeul" sad.gif daca ai putea sa ne vedem la parcul cu caini...presupun ca-l sti biggrin.gif
madalina
QUOTE(chaitan @ May 28 2006, 09:27 AM) *

QUOTE(mugur @ May 5 2006, 05:17 PM) *

De ce cu pedigree ?
De ce fara pedigree ?
De unde ne luam cainii ?

Luam un caine cu pedigree deoarece pedigree-ul este singurul act ce dovedeste ca acel caine este de rasa.

Nu recomand si nu sunt de acord cu achizitionarea unui caine fara pedigree deoarece nu cunosti genealogia cainelui si poti lua oricand un metis sau un caine cu defecte grave.

Categoric de la un crescator. Crescator care poate sa va arate macar unul din parinti(de obicei mama deoarece crescatorul treb. sa o detina sigur pe aceasta). Parintii trebuie sa fie arbitrati obligatoriu deoarece calitatea cainilor este data de aceste arbitraje si totodata daca parintii sunt arbitrati eliminati orice suspiciune ca acei caini sa aiba defecte ce pot fi transmise genetic.

Asta mi s-a zis si mie cand am luat cainele. Ca cel mai bine sa aiba pedigree. Si am zis Ok, vreau un caine cu pedigree.
Si ce faci cand afli ca chow-chowul tau (cu pedigree adus din Cehia ) are si dispasie si prognatism (parca asa se cheama). Si din cate am aflat amandoua sunt ereditare.
Incepi sa te intrebi: pedigree-ul este fals, sau cine l-a adus (daca l-a adus si nu l-a luat cine stie de pe unde) chiar nu a stiut ce aduce?. Si chiar si asa, nu ar trebui retrase drepturile de monta la cateii din canisa respectiva (dar cui sa te adresezi si sa povestesti???)

buddhachow's
Madalina, te rog sa-mi timitzi o copie a pedigree-ului la urmatoarea adresa de mail :
buddhachows@yahoo.com
Sunt curios sa vad ce genealogie are cainele tau!
buddhachow's
Madalina, multzumesc pentru promptitudine!
Pedigree-ul e bun!
madalina
Si atunci am avut eu ghinionul sa nimeresc un catel cu probleme?
buddhachow's
Din pacate ai avut ghinionul
Credeai ca dl. Popescu aduce caini campioni?Ai auzit de oameni care vand ceasuri "rolex" la kilogram? Cam asa marfa ai nimerit si tu. sad.gif
Cat te-a costat?
madalina
350 $. Nu vroiam campion, ca altfel dadeam 500 -1000. Am vrut totusi cu pedigree, si m-as fi asteptam sa fie macar sanatos, fara "defecte". altfel puteam sa ma duc in piata la Obor si sa iau unul cu 100.
De fapt nici nu am avut habar ce inseamna pedigree, ce inesmana concursuri, etc. Am vrut un caine sanatos si frumos. Auzisem ca daca nu are pedigree are toate sansele sa fie corcit sau cu cine stie ce probleme. Dar.... data viitoare stiu mai bine.
Teo
In mod normal, pedigree-ul ar trebuie sa-ti garanteze rasa catelului si sanatatea, insa sunt cazuri exceptionale pe care orice crescator le poate avea. Genetica inca nu este sub controlul omului si se intampla sa ne surprinda. E drept, ca la unii sunt cazuri mai dese, la altii mai rare, dar ce sa faci...asa e lumea.
Revenind la cazul tau, normal ar fi sa vezi ce prevede contractul pe care il ai si sa actionezi ca atare. Te sfatuiesc sa-ti culegi du grija informatiile despre displazie, unii doctori opereaza cateii mult prea mici pt aceasta boala. blink.gif mad.gif Prognatismul nu cred ca te va deranja prea mult, cel putin nu in cazul in care sa fie atata de pronuntat incat catelul sa nu poata manca - nu cred ca e cazul tau.
Mona
Buna ziua!Am si eu unele nelamuriri;mi-am luat un Chow acum o saptamana de la o Canisa din Bucuresti si am vb cu crescatorul in legatura cu pedigree'ul deoarece il vreau,iar acesta mi-a spus k ar trebui sa platesc cam 100 euro,ceea ce include inscrierea intr-o asociatie + pedigree'ul!Este bine cum m-a indrumat?Sa-mi explice cineva,va rog frumos!
chaitan
Draga Mona, se pare ca exemplarul pe care l-ai luat acum o saptamana este un caine fara acte deoarece daca ar fi avut act ar fi trebuit sa ti se dea la mana o adeverinta de provenienta in baza careia sa te duci la asociatia de unde face parte "crescatorul" si sa ridici pedigree-ul, sau pedigree-ul direct cu cainele tatuat sau cu cip. In cazul in care nu a facut acest lucru inseamna ca acel asa zis crescator vrea sa mai stoarca niste bani de la tine. Inscrierea intr-o asociatie o faci doar tu si nimeni altcineva.Apropo in Bucuresti nu exista Asociatie Chinologica recunoscuta.
Si te mai anunt ca in Bucuresti nu exista decat 2 crescatori cu canise inregistrate de chow-chow care sunt recunoscute FCI, iar de la acestea nu ai luat sigur caine deoarece nu au pui disponibili. Oricum daca ai fi luat chow de la ei sigur nu aveai probleme cu actele.
Pedigree-ul nu se plateste este actul care dovedeste ca acel caine e de rasa.Este certificatul de nastere al cainelui. Nu se cumpara ca de la piata actul asta.Se pare ca chow-ul tau provine de la inmultitori sau samsari de caini.Daca ai fi citit posturile de pe acest forum ai fi stiut sa iti cumperi un caine de unde trebuie.
Daca vrei sa aflii mai multe citeste tot ce s-a postat pe acest forum si invata.
Deci minunatul crescator de unde ai luat cainele nu te-a sfatuit bine.
Sa ne spui si noua cum se numeste acest crescator si ce Canisa are ?(nume de canisa afix/prefix)
mugur
Speachless...
Au scris si Chaitan si Ioana deja ce voiam eu sa zic.. Pacat...
Uneori asa am senzatia ca merg pe ulei la deal... si ma intreb la ce dracu mi-am mai batut capu' si nervii cu situl asta...
Eh...
buddhachow's
De la ce canisa ai cumparat? Pt ce tzi-a fost recomandat puiul : show sau breeding?

Admin edit:
ca de PET nici nu se pune problema..ei vand numai de show si de breeding...si apoi vor inca 100E pt pedigree
ca deh.. trebe "procurat" si costa.
Mona
Canisa de unde l-am cumparat se numeste 'Canisa Kris'('Canisa Mitoi'),iar pe crescator il cheama Cristi Vatau.Knd am fost sa-mi aleg puiul i-am vazut pe ambii parinti care aratau f.bine,am fost la una din pensiunile sale.Si eu am fost uimita la inceput knd mi-a spus k pedigree'ul se plateste.Pe pui am dat 300 de euro,iar la el mi-a dat doar carnetul de sanatate.Si l-am sunat ieri si i-am spus k vreau si pedigree'ul,iar el mi-a spus k mi-l da,apoi ma inscrie in asociatie,unde platesc si acolo niste taxe,iar in total ma ajunge in jur de 100 de euro!Nu stiu ce sa mai zic...el mi-a spus k doar dak vreau sa il duc in show imi va folosi pedigree'ul...

Ioana edit :
Dupa ce tzi-ai dat seama ca aratau foarte bine ambii parintzi ?
mugur
Din pacate Mona, pedigreeul conteaza nu doar pt show.
Ia si citeste aici pe forum sectiunea "Cu pedigree sau fara" poate te ajuta.
Mona
Am inteles care este treaba cu pedigree'ul si la ce foloseste,tocmai de aceea vreau asa ceva si la catelusul meu!Si in concluzie,ce ar trebui sa fac?Sa vb cu cel de la canisa sa-mi dea pedigree'ul iar apoi sa ma duc eu la asociatie si sa-l inscriu,sau sa-l las pe crescator sa se ocupe de toate astea,asa cum a zis?Va rog frumos sa ma sfatuiti! unsure.gif Si apropo,care asociatie este mai buna in Bucuresti?Asociatie Chinologica Romana,de pe str.Popa Tatu 6?k am auzit k este membru federal al FCI. Va multumesc!

Ioana edit :
Mai citeste o data ce a scris Chaitan mai sus , vad ca insishti sa crezi ca ai luat cainele de la un crescator de chow .....
mugur
Ia pedigree-ul si mergi singura si inscrie-ti cainele.
In momentul de fata sta cam prost treaba cu asociatiile din Bucuresti.
Sunt 2, si defapt nici una pana nu isi rezolva litigiul...
Mona
QUOTE(mugur @ Oct 24 2006, 11:27 PM) *

Ia pedigree-ul si mergi singura si inscrie-ti cainele.
In momentul de fata sta cam prost treaba cu asociatiile din Bucuresti.
Sunt 2, si defapt nici una pana nu isi rezolva litigiul...

Multumesc frumos!
chaitan
Mona eu cred ca tu nu stii sa citesti deoarece daca ai stii nu ai mai cere sfaturi.Ti-am scris foarte clar ca nu ai luat cainele de la nici un crescator acela care ti-a vandut cainele este un inmultitor si un samsar recunoscut.Deci parerea mea este sa te duci sa ceri sfaturi de la el ca vad ca tot crescator il numesti.Chestia cu pedigree-ul care foloseste doar daca mergi in expozitii este praf in ochi, ce nu poti avea certificat de nastere decat daca mergi in concursuri de frumusete? Nu cred . Deci trage singura concluziile.
Canisa Kris nu exista (nu este inregistrata).
Asociatia Chinologica din Popa Tatu este exclusa din Asociatia Chinologica Romana nu doar suspendata.Deci Bucurestiul nu are Asociatie Chinologica.Unde crezi ca te va inscrie "crescatorul minunat" pe tine?De unde iti va da pedigree-ul?Este membru "crescatorul minunat" la vreo Asociatie Chinologica? Eu nu cred.
Tara
fiti ingaduitori...pentru cineva care iubeste rasa dar nu are experienta voastra se poata intampla sa greseasca...mai ales daca este din provincie(unde informatia lipseste...). nu toata lumea stie cum sa procedeze in astfel de situatii...stie doar ca isi doreste sa creasca aceasta rasa!data viitoare sigur va stii cum sa aleaga, de unde, de la cine, ce acte sa ceara, etc. si eu am aflat mai tarziu...dar am aflat! cresterea unui catel de rasa nu este ceva exclusivist, doar pentru anumiti...este pentru toata lumea! doar informatia trebuie sa existe si comunicarea!!!atata timp cat ne repezim sa dam cu pietre nu vom reusi sa-i facem pe ceilalti sa inteleaga un lucru simplu: daca iubesc real aceasta rasa, sunt datori sa faca totul ca ea sa nu degenereze si sa asigure o crestere controlata, verificata...
eu nu pot decat sa multumesc pentru tot ceea ce am citit in acest site - mi-am invatat lectia!
Mona...ei au dreptate! iti spune cineva care a patit ceva asemanator...am gresit dar daca am gresit, a fost poate tocmai pentru ca nu am stiut nimic din ceea ce ti s-a spus si tie. Asta nu inseamna ca trebuie sa renunti la puiul pe care il ai...daca iubesti rasa si ti-ai dorit un pui pentru asta, nu va mai conta ca nu mergi in expozitii cu el...eu am pereche: baiatul va merge in expozitii, fata nu. Ea este pentru sufletul meu, o tigancusa superba...doar pet!Ii iubesc pe amandoi la fel de mult...

This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.