Vin si eu cu vreo citeva remarci.
Sint impotriva numirii lui Andrei Stavila ca membru
Am doua motive pentru acest veto:
1) Desi are intentii bune, si desi isi rupe coatele la doctorat pe carti de etica (si politica), totusi deocamdata e cam impulsiv. Mai are nevoie de ceva timp pina va ajunge la calmul si intelepciunea necesare unei asemenea functii. Intrucit este riguros sincer cu sine insusi, atunci cind va ajunge sa realizeze cele doua deziderate o va declara public si atunci se va implica cu siguranta in acest comitet (daca inca va mai fi dorit).
2) Oricit de mult ar dori sa faca parte din aceasta comisie, el considera ca nu este moral sa ocupi o functie atita timp cit nu poti sa o exerciti efectiv... Cum in urmatorii aproximativ trei ani nu va veni decit vara prin Romania, cred ca admiterea sa in aceasta comisie ar fi un lucru imoral. Dar, iarasi, atunci cind va reveni in tara definitiv va fi foarte bucuros sa se implice in acest club.
Alte remarci:
1. Fata de Mugur, eu nu cred ca persoanele ce vor face parte din comitetul de etica trebuie sa se priceapa neaparat la Chow. Nici macar nu trebuie sa se priceapa foarte mult la ciini in general. Din punctul meu de vedere, cel mai important lucru este sa fie cunoscute ca persoane cu mult bun simt (asta ca sa nu folosesc cuvinte mari, precum "cu o moralitate ireprosabila"). In rest, faptul ca detin un chow e de ajuns.
2. Cred ca nu ar trebui sa faca parte din Comisia de etica cei ce sint crescatori de chow. Motivul e evident: crescatorii de chow vor fi probabil in primul rind subiectii acestui comitet, deci nu ar trebui sa fie in acelasi timp si "judecatori" (ar fi un prea mare conflict de interese)
3. Cred ca e foarte important sa lasam putin sentimentalismele deoparte si sa nu propunem oameni doar pentru ca ii respectam noi foarte mult. Si eu as sari imediat sa ii propun pe X sau Y. Dar mai important e sa gindim la rece si sa vedem unde ar fi ei mai buni, mai potriviti. De aceea o vad mult mai potrivita pe
Ioana unei functii de presedinte de Club, de exemplu (desi e foarte important pentru ce se cede EA potrivita). De asemenea, ii vad pe
Chaitani mult mai potriviti intr-o functie de vicepresedinte chinologic (sau chinotehnic, ma rog) - tocmai pentru ca se pricep foarte bine la rasa! Pe
Mugur il vad cel mai potrivit intr-o functie de vicepresedinte organizatoric, ca la asta se pricepe foarte bine! Poate nu are mult timp la dispozitie, dar daca isi face o echipa beton pe care doar o va superviza, atunci sa vedeti ce va iesi!
Criteriile date de Mugur, luate la un loc, sint mai bune pentru functia de presedinte. Iar aici eu o votez cu toata inima pe
Ioana, pentru ca din punctul meu de vedere satisface cel mai bine aceste conditii si e cea mai potrivita (vreau sa mentionez ca nu am nici o relatie speciala cu ea, nu am vazut-o decit o singura data, la Bucuresti, in rest o cunosc, ca multi de pe acest site, din discutiile purtate aici)
4. Revin la Comisia de etica: din motivele mentionate mai sus si urmind criteriile propuse de mine, eu votez pentru Comisia de etica, deocamdata, pe
Olivian,
Anca si
Teo. Imi pare rau ca
Alexxa inca nu e majora, ca eu unul am mare incredere in bunul ei simt (in ciuda virstei fragede) si as fi votat-o imediat! Poate facem cumva sa o includem si pe Alexxa, poate formula de "membru suplinitor" ar fi buna pina la majorat... Oricum, e mai mult o chestie formala, din punctul meu de vedere.
5. Inca ceva. Noi avem o problema mare: pe site sintem putini oameni care am scris des si am ajuns astfel sa ne cunoastem intre noi, cit-de-cit. Ar trebui sa fim atenti cu doua lucruri. Unu, sa nu impartim functiile intre noi, ca atunci ar fi un fel de feudalism. Doi, sa nu dam o functie unuia doar asa, pentru ca nu cunoastem poe altii. Ginditi-va ca vor fi 5 sau 7 membri in comisia de etica; un presedinte; vreo doi - trei vicepresedinti (chinotehnic etc.); plus membrii din consiliul de conducere. Pe site sint vreo 10 - 12 membri mai constanti. Cum facem cu ceilalti, ca vor ramine functii neocupate???!! Iata o problema care trebuie rezolvata cumva (asta se poate rezolva prin intilniri, deci tot Bucurestiul e "fruntea"....

- si asta o spun ca moldovean

)
Altfel, ne vom trezi ca unii fac cumul de functii, lucru absolut de nedorit, din punctul meu de vedere.
Cam atit, deocamdata.