Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Comitetul de etica
Chow-Chow Forums > Chow-Chow > Club Chow-Chow in Romania
mugur
In urma totalizarii rezultatelor va fi ales comitetul de etica. Persoanele alese aici nu vor deveni automat membrii ai comitetului de etica, ci vor trebui sa mai fie si ele de acord, bineinteles.Cred ca primele 7 sau 5 persoane cu cele mai multe voturi ar trebui sa formeze comitetul de etica.

Propunerile mele sunt bazate pe:
(propunerile voastre bazati-le pe ce doriti)

- cunoasterea rasei de catre respectivii
- comportamentul acestora in cadrul fenomenului Chow
- bunul simtz al persoanei
- consecventa de care au dat dovada, pe forum sau nu, in functie de cum am reusit sa-i cunosc eu
- faptul ca ma pricep putin la oameni (cu nitel noroc am sa ma pricep si la caini)

Membri:
(trecuti cu numele de user pe forum, in ordine alfabetica)

Andrei Stavila
Anka
Chaitan
Ioana
Olivian
Ovideus
Teo

Or mai fi si altii indreptatiti dar eu nu pot propune pe cineva despre care nu stiu nimik, asa ca imi cer scuze daca cineva se simte nedreptatit, sunt doar parerile mele.
mugur
Orice reguli au la baza, inainte de orice bunul simt. Dealtfel, ceilalti membri vor spune ce trebuie sa aiba sau nu un membru ca sa fie admis in comitet. Adunarea generala a tuturor membrilor clubului trebuie sa reglementeze asta, sau sa se stipuleze in statut.
anka
Mugur pentru ca este greu sa te propui tu insuti te propun eu.
Nu pot spune ca te cunosc prea bine de fapt nu cunosc prea bine cam pe nimeni cu exceptia Chaitanilor pe care ii cunosc de cand eram in cautarea viitoarei Tana, si cu care pot spune ca m-am imprietenit si de la care am invatat foarte multe despre chow.
Meritul tau incontestabil este initierea acestui forum si bineinteles eforturile tale de infiintare a unui club de chow in Romania.
Deasemenea sustin propunerea Chaitanilor:
- au foarte mult bun simt
- din punctul meu de vedere sunt niste oameni absolut deosebiti.
- sunt mari iubitori de animale
- se pricep la chow
- se straduiesc sa creeze noi lini de chow in Romania

Sustin si propunerea pentru Ioana:
- are marele merit ca este un propietar de chow din romania cunoscut si afara.
- si ea se straduieste sa creeze o linie noua de chow (cleo cu italianul)
- in virtutea celor de mai sus cred ca se pricepe la chow.
- mie personal imi place foarte mult ca persoana

Teo
Eu sunt pentru Chaitani si Ioana. A fi pentru si alte nume, dar fie sunt prea departe.... fie nu au fost asa de activi pe forum.
ioana
Eu va multumesc mult pentru incredere , n-as vrea sa va dezamagesc, dar nu sunt persoana potrivita pentru acest job. Eu consider ca in momentul de fata exista sectiuni ale forumului unde as putea fi mult mai de folos si unde ma pricep si imi face placere sa ma implic.Cred ca daca vrem sa facem un lucru bun de la inceput , trebuie ca fiecare sa se implice si sa aduca aportul sau acolo unde se pricepe sau unde a acumulat sufienta experienta pentru a-i sprijini pe ceilaltzi.Eu ma pricep la chow dar nu la oameni , de aceea va rog frumos sa nu mi-o luatzi in nume de rau dar nu pot sa accept sa fac parte din comitetul de etica.
anka
Oare chiar este necesar acest comitet de etica ?
Sincera sa fiu nu prea imi plac chestiile astea "cu X mai egal decat Y" pana la proba contrarie (care uneori este greu de stabilit) toti suntem X sau toti suntem Y deci egali.Sscopul principal este sa urnim odata clubul si sa adoptam un statut.

Ioana edit:
Din pacate este necesara. Orice club oricit de amarat ar fi o are. Si asta din cauza oamenilor nu a cainilor.
mugur
Nici mie nu imi convine deloc, desi toate cluburile il au... chiar daca poarta alta denumire, scopul lui e sa mentina niste reguli in club, fara sa se convoace de fiecare data adunarea generala a membrilor pentru ca X a facut nu shtiu ce monta, sau a vandut nu shtiu ce caini, i-a batut, lasat nemancati, etc...
Dar daca e sa ne luam dupa discutiile de pe acest forum, pare mai mult decat necesar si la noi...
Andrei Stavila
Vin si eu cu vreo citeva remarci.
Sint impotriva numirii lui Andrei Stavila ca membru biggrin.gif
Am doua motive pentru acest veto:
1) Desi are intentii bune, si desi isi rupe coatele la doctorat pe carti de etica (si politica), totusi deocamdata e cam impulsiv. Mai are nevoie de ceva timp pina va ajunge la calmul si intelepciunea necesare unei asemenea functii. Intrucit este riguros sincer cu sine insusi, atunci cind va ajunge sa realizeze cele doua deziderate o va declara public si atunci se va implica cu siguranta in acest comitet (daca inca va mai fi dorit).
2) Oricit de mult ar dori sa faca parte din aceasta comisie, el considera ca nu este moral sa ocupi o functie atita timp cit nu poti sa o exerciti efectiv... Cum in urmatorii aproximativ trei ani nu va veni decit vara prin Romania, cred ca admiterea sa in aceasta comisie ar fi un lucru imoral. Dar, iarasi, atunci cind va reveni in tara definitiv va fi foarte bucuros sa se implice in acest club.

Alte remarci:
1. Fata de Mugur, eu nu cred ca persoanele ce vor face parte din comitetul de etica trebuie sa se priceapa neaparat la Chow. Nici macar nu trebuie sa se priceapa foarte mult la ciini in general. Din punctul meu de vedere, cel mai important lucru este sa fie cunoscute ca persoane cu mult bun simt (asta ca sa nu folosesc cuvinte mari, precum "cu o moralitate ireprosabila"). In rest, faptul ca detin un chow e de ajuns.
2. Cred ca nu ar trebui sa faca parte din Comisia de etica cei ce sint crescatori de chow. Motivul e evident: crescatorii de chow vor fi probabil in primul rind subiectii acestui comitet, deci nu ar trebui sa fie in acelasi timp si "judecatori" (ar fi un prea mare conflict de interese)
3. Cred ca e foarte important sa lasam putin sentimentalismele deoparte si sa nu propunem oameni doar pentru ca ii respectam noi foarte mult. Si eu as sari imediat sa ii propun pe X sau Y. Dar mai important e sa gindim la rece si sa vedem unde ar fi ei mai buni, mai potriviti. De aceea o vad mult mai potrivita pe Ioana unei functii de presedinte de Club, de exemplu (desi e foarte important pentru ce se cede EA potrivita). De asemenea, ii vad pe Chaitani mult mai potriviti intr-o functie de vicepresedinte chinologic (sau chinotehnic, ma rog) - tocmai pentru ca se pricep foarte bine la rasa! Pe Mugur il vad cel mai potrivit intr-o functie de vicepresedinte organizatoric, ca la asta se pricepe foarte bine! Poate nu are mult timp la dispozitie, dar daca isi face o echipa beton pe care doar o va superviza, atunci sa vedeti ce va iesi!
Criteriile date de Mugur, luate la un loc, sint mai bune pentru functia de presedinte. Iar aici eu o votez cu toata inima pe Ioana, pentru ca din punctul meu de vedere satisface cel mai bine aceste conditii si e cea mai potrivita (vreau sa mentionez ca nu am nici o relatie speciala cu ea, nu am vazut-o decit o singura data, la Bucuresti, in rest o cunosc, ca multi de pe acest site, din discutiile purtate aici)
4. Revin la Comisia de etica: din motivele mentionate mai sus si urmind criteriile propuse de mine, eu votez pentru Comisia de etica, deocamdata, pe Olivian, Anca si Teo. Imi pare rau ca Alexxa inca nu e majora, ca eu unul am mare incredere in bunul ei simt (in ciuda virstei fragede) si as fi votat-o imediat! Poate facem cumva sa o includem si pe Alexxa, poate formula de "membru suplinitor" ar fi buna pina la majorat... Oricum, e mai mult o chestie formala, din punctul meu de vedere.
5. Inca ceva. Noi avem o problema mare: pe site sintem putini oameni care am scris des si am ajuns astfel sa ne cunoastem intre noi, cit-de-cit. Ar trebui sa fim atenti cu doua lucruri. Unu, sa nu impartim functiile intre noi, ca atunci ar fi un fel de feudalism. Doi, sa nu dam o functie unuia doar asa, pentru ca nu cunoastem poe altii. Ginditi-va ca vor fi 5 sau 7 membri in comisia de etica; un presedinte; vreo doi - trei vicepresedinti (chinotehnic etc.); plus membrii din consiliul de conducere. Pe site sint vreo 10 - 12 membri mai constanti. Cum facem cu ceilalti, ca vor ramine functii neocupate???!! Iata o problema care trebuie rezolvata cumva (asta se poate rezolva prin intilniri, deci tot Bucurestiul e "fruntea".... tongue.gif - si asta o spun ca moldovean tongue.gif )
Altfel, ne vom trezi ca unii fac cumul de functii, lucru absolut de nedorit, din punctul meu de vedere.
Cam atit, deocamdata.
mugur
Culmea! Trebe sa recunosc... smile.gif
Desi a scris mult, Andrei a fost la obiect.
irina
Buna, Andrei, nu ma pot abtine sa zic ca esti de o sinceritate dezarmanta!
felicitari si pentru claritate si eficacitate! ai pus punctul pe tz cu argumentele tale!
o sa fie complicat cu "alegerile" astea pt ca sunt putine persoane intr-adevar implicate pe forum, si e greu sa cunosti si sa propui pe altcineva.

sunt convinsa ca o sinceritate ca a ta e intotdeauna de dorit si ca vei fi intotdeauna binevenit sa te implici cand vei putea! smile.gif
chaitan
Buna Andrei,noi nu am apucat sa te salutam inca.Ne pare bine ca tu ai fost acela care a pus punctul pe I in ceea ce priveste Comisia de Etica. Suntem deplin de acord cu tine. Asa este nu crescatorii trebuie sa faca parte din aceasta Comisie de Etica.
Propunerile noastre pentru aceasta Comisie sunt :
Anka
Irina
Miky
Teo

Se subantelege ca noi nu putem accepta functia.
Andrei Stavila
Irina si Chaitan: multumesc pentru cuvintele voastre.
Ma gindeam la ceva seara trecuta: unii dintre voi cunosc anumite persoane implicate in fenomenul chow, care, desi nu stau prea mult pe site, poate ar voi sa se implice in club.
Eu nu cunosc aceste persoane decit din auzite.
Ma gindesc de exemplu la Ionut (a carui experienta in comportamentul chow-ului ar putea fi folosita de club). De asemenea, stiu ca Teo cunoaste pe cineva (la care a si facut aluzie, de altfel....).
Teo
Andrei, ca de obicei la obiect, cum zicea si irina, cu o sinceritate dezarmanta.
Daca va fi un club si vor fi interesati sa vina mai multi de pe site vom vedea. Deocamdata, suntem destul de putini care chiar se mai intalnesc din cand in cand. E adevarat ca nu anuntam toate intalnirile, insa cine e interesat poate trimite un mesaj, orice, un telefon. De obicei, ne vedem la mine, Ioana si uneori la Chaintani.
Dupa ce facem clubul putem sa ne preocupam si de comisii.
Andrei, io faceam aluzie in primul rand la tine, apoi la Ionut, apoi la Ovideus...etc...Nu e nimeni strain de site la care ma gandesc.
Andrei Stavila
Teo: am inteles aluzia ta la mine, stai linistita, si iti multumesc pentru incredere.
Dar atunci cind spuneai ca ai vota nu numai pe unii care sint departe, ci si pe unii care "scriu mai rar", credeam ca te referi la acea prietena a ta care are o fetitza de la Alka-Trast, parca... Nu mai stiu care e nick-ul ei... Probabil am gresit, sorry! Dar chiar asa, nu o poti coopta si pe ea?
Teo
Andrei, cred ca vorbest de o prietena a Ioanei. rolleyes.gif
anka
QUOTE(Scofield @ Feb 25 2007, 09:59 PM) *

da intradevar doctorul cainelui meu este f bun si nu este singurul care are grija de cainele meu nu e singurul .si cat cheltui pe cainele meu asta este doar problema mea si nu asta este o problema cand e vb de cainele meu nu prea ma intereseaza restu si da degeaba are multe kg daca nu are ce trebuie nu kg conteaza ci sanatatea si cum cinele meu este sanatos kg lui sunt ok restu e neinteresant pt mine .si ms pt topic m am linistit cand am vazut media de greutate acu sunt ok cand am vazut ca,cainele meu este ok si nu a depasit limata nici in sus nici in jos .este perfect smile.gif

si bafta si tie cu hugo ca o sa ai nevoie sincer totusi limita este depasita de mult si sa nu ...... sincer acum sa ai grija de el .mentinel la o lomita ca nu cred ca e prea bine ca daia sunt facute si astea cu un scop anume .....

Scuza-ma dar tu cate clase ai ? Sau poate nu ai facut scoala in limba romana !!!!
Scofield
QUOTE(anka @ Feb 26 2007, 10:19 AM) *

QUOTE(Scofield @ Feb 25 2007, 09:59 PM) *

da intradevar doctorul cainelui meu este f bun si nu este singurul care are grija de cainele meu nu e singurul .si cat cheltui pe cainele meu asta este doar problema mea si nu asta este o problema cand e vb de cainele meu nu prea ma intereseaza restu si da degeaba are multe kg daca nu are ce trebuie nu kg conteaza ci sanatatea si cum cinele meu este sanatos kg lui sunt ok restu e neinteresant pt mine .si ms pt topic m am linistit cand am vazut media de greutate acu sunt ok cand am vazut ca,cainele meu este ok si nu a depasit limata nici in sus nici in jos .este perfect smile.gif

si bafta si tie cu hugo ca o sa ai nevoie sincer totusi limita este depasita de mult si sa nu ...... sincer acum sa ai grija de el .mentinel la o lomita ca nu cred ca e prea bine ca daia sunt facute si astea cu un scop anume .....

Scuza-ma dar tu cate clase ai ? Sau poate nu ai facut scoala in limba romana !!!!

Dar care este problema ?ai vreo treaba cu mine ,?si eu nu stiu ?si poate chiar nu am facut scoala in limba Romana !Este vreo problema?
OviDeus
Nu e nici o problema...
Dar dai impresia ca ti-ai luat doctoratul la Dan Diaconescu Direct Senzational... smile.gif
Ia-ne si tu mai incet...ca ne prindem mai greu....
Scofield
QUOTE(OviDeus @ Feb 27 2007, 10:20 AM) *

Nu e nici o problema...
Dar dai impresia ca ti-ai luat doctoratul la Dan Diaconescu Direct Senzational... smile.gif
Ia-ne si tu mai incet...ca ne prindem mai greu....

:| OviDeus :| Comenteaza la genul acesta cu cine iti permite si cu cine te cunosti !
La mine nu cred ca este cazul,nu cred ca am discutat si nici nu cred ca necunostem !cand te voi intreba ceva atunci sa imi raspunzi pana atunci .
O zi buna iti doresc !!!!

Ioana admin edit :
Posibilitatea de postare a userului Scofield a fost suspendata deocamdata pentru 7 zile .
Cred ca nu mai e nevoie sa justific motivul iar warnul se subintelege.
OviDeus
Ma refeream la forma... caci fondul nu se-ntrevede...si nu e vina mea ...(si-a majoritatii dupa cum se poate observa...).
Comentez cand si ce cred eu de cuviinta, important este sa aiba un efect oportun (cum se pare ca l-a avut de altfel...). Si nu cred ca am nevoie de "permisiunea" Inaltimii D-voastra sa fac acest lucru...sunt altii in masura sa-mi permita sau sa-mi restrictioneze cumva acest drept....
Pe acest forum nu este imperios necesar "sa ne cunoastem"... este suficient ca avem un numitor comun care se numeste CHOW...cu conditia sa ramanem la subiect, in cunostinta de cauza si fara a fi impertinenti... In felul acesta o sa ajungem sa ne cunoastem... Ori D-voastra nu dati semne ca sunteti dispusa sa purtati un DIALOG si sa considerati interlocutorii atunci cand este cazul ori sa veniti cu argumente solide... Se pare ca le stiti pe toate...si noi doar mai scriem cate ceva...de dragul conversatiei...
Astept totusi intrebari, cu riscul de a va si raspunde, cu permisiunea D-voastra...

P.S. Scuze administratorului ca sunt off-topic. O sa invat sa mut postul acolo unde ii este locul.
olivian
Vreau sa intaresc si eu ceea ce a scris Ovideus, toti avem ceva in comun:"IUBIM CHOW CHOW"
Nu suntem aici pentru a jigni si a fi jigniti, chiar daca avem pareri diferite!
Pentru fiecare din noi Chow-ul nostru este cel mai frumos pentru ca il iubim cel mai mult (este normal).
Pentru cine doreste sa aiba o confirmare la "cat de frumos este Chow-ul lui" are la dispozitie concursurile la care sunt arbitrii care sa-i judece!
Acest forum NU este un RING!!
La toti membrii noi le recomand sa citeasca intai "READ THIS!"
Pe acest forum pot fi discutate lucruri mult mai costructive decat insulte...
Trebuie de asemenea sa ne respectam unii pe altii! (prin asta se intelege atat ce scriem cat si cum scriem pe acest forum)
mugur
Posibilitatea userului Scofield de a posta a fost ridicata de administrator PE DREPT. Sincer sa fiu ma pregateam sa sterg userul definitiv pentru ca userului i pasa de statutul social mai tare decat de caine, si pentru ca (o sa radeti) cred ca avem lucruri mult mai importante de facut decat sa facem educatie aici !

Intr-o comunitate, oricare ar fi ea (si forumul asta este) inveti sa te porti sau pleci. Daca nu pleci esti dat afara. PUNCT.

Trecem la chow ca educatie am facut destula...
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.