anduletzz
Dec 18 2007, 10:13 PM
Am luat un puiutz de chow chow fetitza....am luato de 2 saptamani...ii curg ochisorii foarte tare.Am fost la veterinar si mi-a dat kanamicina,insa nu a dat niciun rezultat.Deja a trecut o saptamana si tot asa ii sunt ochisorii..plsss spuneti-mi ce sa fac....mai am un mascul de chow chow are 8 luni sa-i las sa stea impreuna poate lua si el???
Nessa
Dec 20 2007, 12:27 PM
Si noi am avut aceasta problema, de fapt era de la curent. Am spalat-o pe ochisori in fiecare dimineata cu apa oxigenata (ii puneam cu o seringa fara ac apa oxigenata la coltul ochisorului apoi stergeam ochisorul cu un tampon de vata. ) Intr-o saptamana s-a rezolvat problema. Ii mai curg ochisorii doar cand sta in curent.
fgbogdan
Dec 21 2007, 03:20 PM
nu abuza de kanamicina - poate sa devina rezistena la ea.
toaleteaza cu apa sau cu ser fiziologic.
fereste-o de curent sau praf.
daca nu trece - consulta mai departe veterinarul - eventual fa o lama (analiza) pe secretie.
nu e de joaca cu ochii dar nu te alarma ca nu orice lacrimare e entropion.
buddhachow's
Dec 22 2007, 10:18 AM
"Am luat un puiutz de chow chow fetitza....am luato de 2 saptamani...ii curg ochisorii foarte tare.Am fost la veterinar si mi-a dat kanamicina,insa nu a dat niciun rezultat.Deja a trecut o saptamana si tot asa ii sunt ochisorii..plsss spuneti-mi ce sa fac...."
Veterinarul nu tzi-a spus ca ar fi vorba de entropion?
Entropionul este o afectiune genetica, caracterizata prin rasfrangerea spre interior a pleoapei (de obicei cea inferioara).
aceste afectiuni sunt insotite de infectii ale conjunctivei, iritatii ale corneei si de lacrimare abundenta. Cainele este sensibil la lumina si din cauza iritatiei permanente si a durerii generate de aceasta, animalul incearca sa se scarpine putandu-si provoca rani care se suprainfecteaza. Tratamentul este chirurgical iar exemplarele afectate nu trebuie folosite la reproductie.
Fa o antibiograma si vezi ce antibiotic e necesar pt. rezolvarea problemei!
In cazul in care nu merge cu spalaturi/antibiotice trebuie operata!
"mai am un mascul de chow chow are 8 luni sa-i las sa stea impreuna poate lua si el??? "
NU!
OviDeus
Dec 24 2007, 02:23 AM
Deci...entropionul se ia? Sau despre ce vorbim?
Asta e ca anuntzul acela: D-soara sexy, 90/60/90...vand camion...
mugur
Dec 24 2007, 11:19 AM
Daca nu trece cu antibiotice sunt sanse sa fie entropion. Daca nu este... eu nu inteleg, doctorul ala nu spune nimic cand duci catelul la el? Zice, "ia si fa asta ca stiu eu ce are..." ?
N-am eu experiente cu doctorii dar ma gandeam ca tot tre' sa zica ceva sa stiu si eu de ce i dau X sau Y medicament...
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please
click here.