Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Venitul La Apel
Chow-Chow Forums > Chow-Chow > Educatie si Comportament
mugur
Chemarea cainelui
Timp: 5-7 zile

Cum am facut:
Stiam inainte sa iau cainele ca sunt mai incapatanati decat alte rase...
Asigurati-va ca i rostiti numele cat de des posibil. Catelul trebuie sa asocieze repede numele strigat de dvs cu ceva placut. Eu am folosit niste "caramele" din fainoase special pt catei mici, tot de la Animax si bineinteles mangaieri repetate de cate ori venea. NU folositi bomboane, dulciuri sau ciocolata ! Incercati sa nu-i umflati stomacul cu recompense, zilele nu intra in sac, si el va invata oricum.

Eu am preferat sa fac o usoara disociere intre "Nanook" si "vino aici" desi nu e chiar simplu, si acum daca strig Nanook, cam vine...

Din pacate cand suntem afara si vede caini sau e ocupat cu alte treburi, vine doar cateodata sau daca ridic tonul. Mai trebe lucrat la asta...
ioana
La chow chow o sa ai de lucru cu chestia asta cam tot timpul. Ideea este ca nu sunt prosti sa nu invete repede , sunt prea destepti ca sa se supuna usor si repede. Deaia e frumoasa viata cu chow ! rolleyes.gif
alexxa_sandy
Un lucru care l-am invatat cand am fost la dresaj: cand chemam cainele si acesta nu vine, trebuie sa va indepartati de el si NICIODATA SA VA DUCETI VOI LA EL!! cand vine, sa-l recompensati cu o mangaiere, boabe sau jucaria care-i place cel mai mult si intotdeauna cand face ceva corect, sa-i spuneti "BRAVO"!
madalina
Eu cred ca la chow chow totul este daca are chef sa faca ce ii ceri sau nu.
Ari a invatat foarte repede si stie foarte bine ca atunci cand este chemata trebuie sa vina, si in principiu este foarte ascultatoare dar are momente cand intoarce capul se uita la mine si apoi imi intoarce coada si o ia exact in cealalta directie. Sau are momente cand vine spre mine dar se mai opreste si mai miroase o floare, mai face un pisu.... adica ii ia o groaza de timp sa ajunga la mine, imi da foarte clar de inteles "stiu ce trebuie sa fac dar nu am chef acum". In schimb daca zic "pisica" vine imediat .....

alexxa_sandy
adica ii ia o groaza de timp sa ajunga la mine

Chow-ul se gandeste mult inainte sa faca ceva.De exemplu, Artur cand ii dau sa manance, sta cateva secunde in fata vasului, miroase mancarea....se uita la ea, si abia apoi mananca.

In schimb daca zic "pisica" vine imediat .....

Cam toti cainii reactioneaza asa cand aud "pisica", sau vad o pisica. Al meu plange cand vede una,e disperat, vrea sa mearga la ea, inca nu l-am lasat sa se apropie de ele tongue.gif .
olivian
Am citit intr-o carte (special despre aceasta rasa) ca un chow pierde foarte mult analizand situatia!!
Aveau foarte mare dreptate. Un chow intai analizeaza si apoi face!!
In plus cred ca toti au o personalitate puternica, nu vor accepta niciodata un stapan (in adevaratul sens al cuvantului) ci numai un prieten!!
Sunt in stare sa suporte si cele mai aprige pedepse atunci cand nu au ei chef sa faca un lucru!! Nu uita ei sunt foarte DEMNI si foarte MANDRII!!!
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.