Help - Search - Members - Calendar
Full Version: chow chow tinut in petshop in conditii inumane
Chow-Chow Forums > Chow-Chow > Povesti cu caini
biancamario
Catel ChowChow de 5 luni tinut intr-o cusca mult prea mica pentru el la petshop-ul Zooland din Cora Pantelimon. Din pacate este tinut in propriile dejectii si sufera de entropion dar nu este tratat pentru a putea fi vandut cat mai repede.
Pacat , ce putem face , unde ar putea fi reclamati?
http://www.youtube.com/watch?v=ARqUFwjr6as
biancamario
tocmai am gasit si legislatia , si ei incalca tot ce scrie in articolul 3 . unde m-as putea adresa ca daca nu il scap pt ca sigur e bolnav mort macar sa ii amendeze? am trimis deka video-ul la toate televiziunile.
Sper sa ma ajutati cu un sfat , m-a durut sufletul sa il vad asa suparat si asa chinuit. Am 2 acasa si nu stiu cum sa ii ingrijesc mai bine.E dureros.
OviDeus
Mai pune si art.5 din aceeasi lege 205/2004 modificata prin legea 9/2008 - privind protectia animalelor, si rezulta :

"ART. 3
Detinatorii de animale au obligatia de a asigura aplicarea normelor sanitare veterinare si de zooigiena privind adapostirea, hranirea, ingrijirea, reproductia, exploatarea, protectia si bunastarea animalelor.
(...)
ART. 5
(1) Detinatorii de animale au obligatia de a asigura acestora, in functie de nevoile etologice, specie, rasa, sex, varsta si categorie de productie, urmatoarele:
a) un adapost corespunzator;
b ) hrana si apa suficiente;
c) posibilitatea de miscare suficienta;
d) ingrijire si atentie.
e) asistenta medicala.
(2) Detinatorilor de animale le este interzis sa aplice rele tratamente si cruzimi."

Daca se dovedeste ca are entropion se pot aplica si prevederile art.10 "(1) Detinatorii de animale au obligatia de a ingriji si trata in mod corespunzator un animal bolnav sau ranit."

In concluzie:
ART. 23
(1) Constituie contraventie urmatoarele fapte:
a) nerespectarea dispozitiilor art. 12;
b ) nerespectarea dispozitiilor art. 5 alin. (1);
c) supunerea unui animal la rele tratamente;
d) nerespectarea dispozitiilor art. 26 alin. (3);
e) supunerea unui animal la cruzimi.

(2) Contraventiile prevazute la alin. (1) se sanctioneaza dupa cum urmeaza:
(...)
b ) cele de la b )-e), cu amenda de la 1.000 lei la 1.500 lei.

ART. 24
In cazul savarsirii de doua ori a faptelor prevazute la art. 23 alin. (1) lit. a) si b ) de catre proprietarul animalelor, pe langa amenda contraventionala se aplica si masura confiscarii animalelor. In acest caz, toate animalele vor fi cazate in adaposturi care functioneaza pe langa consiliile locale, in vederea adoptiei sau a valorificarii, in conditiile legii.

ART. 25
(1) Constatarea contraventiilor si aplicarea sanctiunilor se fac de persoane imputernicite, potrivit atributiilor de serviciu, din cadrul Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor si al Ministerului Administratiei si Internelor.

..............................................

Eu o sa le fac plangere celor de la Real si Mall Sibiu.

biancamario
am trimis in n parti acest video si reclamatii , pe langa toate televiziunile "iubitoare de animale " , cel putin asa se vede la stiri. nu am primit nimic inapoi . sa vad cum gasesc timp sa ma duc la sediu la directie.
este ingrozitor ce fac cu cateii aia. si mai cer si 18 mil pe el, nu pedigree nu nimic. si bolnav pe deasupra se vede clar entropion la ochi. si in film cand se ridica se vede ca e ud de urina.
adryann_mara chow princess
Ai facut reclamatie la protectia animalelor?
Poti contacta si AChR in acest sens.... ei au legea in mana si pot inchide un astfel de petshop. Nu stiu OPC-ul in ce masura se poate implica.....pina la urma sunt vanduti ca orice alta marfa neconforma.
OviDeus
O asociatie/fundatie pt. protectia animalelor poate face cel mult o sesizare in interesul legii....ca noi toti de altfel. Doar ANSV-ul si Politia aplica legea....
AChR este o asociatie....
AChR nu are nici o lege-n mana...cel mult poate influenta prin lobby adoptarea unor legi...
AChR stie ce se intampla...
OPC s-ar putea implica daca ar putea dovedi ca un cumparator are de suferit de pe urma marlaniei...dar este foarte greu de evaluat potentialul prejudiciu material si mai ales moral....si se interpreteaza o lege anemica...
Si vorba romanului: "Nu-i prost cine cere...." Problema e ca romanii (si nu numai) se hlizesc la acvarii...si se mai hlizesc si-a doua zi....si-a treia....etc....
therodot
QUOTE(OviDeus @ Apr 23 2008, 12:16 AM) *

O asociatie/fundatie pt. protectia animalelor poate face cel mult o sesizare in interesul legii....ca noi toti de altfel. Doar ANSV-ul si Politia aplica legea....
AChR este o asociatie....
AChR nu are nici o lege-n mana...cel mult poate influenta prin lobby adoptarea unor legi...
AChR stie ce se intampla...
OPC s-ar putea implica daca ar putea dovedi ca un cumparator are de suferit de pe urma marlaniei...dar este foarte greu de evaluat potentialul prejudiciu material si mai ales moral....si se interpreteaza o lege anemica...
Si vorba romanului: "Nu-i prost cine cere...." Problema e ca romanii (si nu numai) se hlizesc la acvarii...si se mai hlizesc si-a doua zi....si-a treia....etc....

Am fost in week-endul asta la Cora Pantelimon. Chow-chow-ul este tot acolo. Are o privire trista si se vede ca nu este sanatos. Are probleme cu ochii si mai mult ca sigur il omoara faptul ca sta inchis ca intr-o conserva. De ce naiba nu face nimic Protectia Animalelor??? ESte incredibil ca ii platim din banii nostri, ca sa frece menta. Niste nenorociti, la fel ca tot sistemul din Romania. Ar trebui sa mergem peste cei din Cora si sa ii fortam noi, simplii cetateni, sa mute bietul animal de acolo.
adryann_mara chow princess
MA indoiesc ca cei de la AChrR nu pot face nimic . Nu spun ca ei sunt legiuitorii sau cei care pot impune legea , dar mai mult ca sigur cunosc portitele si lacunele ei . Orice sezizare facuta de ei va fii luata mult mai repede spre rezolvare decat daca ar face-o un cetatean oarecare. Au totusi un cuvant de spus.
Acum se vede mult mai clar necesitatea infiintarii acelei asociatii care sa reprezinte interesele Chow-lui in Romania. O asociatie este o persoana juridica privita cu mult mai multa greutate in astfel de situatii ` la limita interpretarii legii`.
OviDeus
M-as bucura primul sa ai dreptate....
Bambinuta
am vazut si eu chow`ul alb din Cora si mi s`a rupt sufletul...sta intr`o cutie cu mai multi catei saracul nici nu are loc sa se miste si ma intrebam unde oare isi face nevoile sad.gif trebuie sa facem ceva pt el, e inuman ce se intampla! si mai cer si 18 mil pe el..

Mugur ar trebui sa faci ceva!! daca nu ne crezi pe noi du`te si tu sa`l vezi cu okii tai..
mugur
Cam ce ar trebui sa fac eu?
OviDeus
http://video.google.com/videoplay?docid=-1...earch&plindex=0

Sorry Mugur...sterge daca vrei....poate nu e locul...poate e prea dur...
...but F...K !!!
piri
QUOTE(OviDeus @ Jun 8 2008, 03:36 AM) *

http://video.google.com/videoplay?docid=-1...earch&plindex=0

Sorry Mugur...sterge daca vrei....poate nu e locul...poate e prea dur...
...but F...K !!!

Doamne....rascolitor si revoltator.
Imi cer scuze dar nu m-am putut uita pana la sfârsit.
OviDeus
"Nature...animals...and humankind...."
Din pacate totul se intampla....si refuzam sa privim... noi toti...
Filmul l-am inteles doar ca pe-un intreg....chiar daca e revoltator...si chiar daca ma simt un neputincios...
“EARTHLINGS IS THE PASSION
OF THE CHRIST OF ANIMAL
RIGHTS FILMS.”
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.