mugur
May 7 2006, 12:24 AM
Mancatul si bautul la comanda
Timp: 2-3 saptamani
Cum am facut:
Nu e chiar cel mai simplu mai ales daca vi se face mila. Nu mi-a facut vreo placere sa il vad salivand in timp ce era cu ochii tzinta la castron...
Ii puneam mancarea in castron in bucatarie, el stand in prag (avea voie sa asiste) si apoi plecam cu castronul in mana si cu Nanook tzopaind in jur. Odata ajuns in locul unde primea mancare, puneam castronul jos si il opream cu palma in piept simultan cu un NU mai rastit. Cand nu mai impingea in mana, luam mana, dar ziceam iarasi NU daca incerca sa bage botul in castron. La inceput il tineam asa 2-3 secunde si spuneam "mananca" simultan cu o usoara impingere a castronului spre el, si in timp am lungit din ce in ce timpul de asteptare.
Dupa ce manca pe saturate, puneam apa, repetand identic procedeul dar spunand "bea". A durat ceva (mai ales ca a fost mancacios dintotdeauna), dar a meritat...
Acum asteapta mereu pana primeste comanda sa manance sau sa bea.
E mai rau daca uiti sa-i zici... sta si se uita la castron.
HINT: bagati mana in castronul catelului de fiecare data IN TIMP CE MANANCA.
Chiar daca va maraie, veti fi fericiti mai tarziu
Considerente:
- risc de otravire
- risc sa bea apa din locuri improprii
- risc sa vina la masa in timp ce mancati (noi mergem pe munte cu cortul si acolo masa e pe jos)
- cainele invata repede cine e "sef de haita"si care e locul lui in "haita" lucru ce i va fi de folos la mai toata educatia ulterioara.
Cainele nu face disocierea intre caini si oameni, nu in felul in care o facem noi.
In haita el mananca dupa ce seful haitei mananca, sau numai cu permisiunea acestuia.
Parerea mea sincera este ca multi oameni ar trai mai bine daca ar intelege ca ei sunt si vor ramane caini, avand instinctele neschimbate de mii de ani. Din pacate avem tendinta de a ne astepta sa se poarte ca noi.
laura
Sep 3 2006, 05:26 PM
Sincera sa fiu nu am nimic de comentat dar m-am gandit ca nu-i frumos sa nu-ti multumim ca faci efortul de a ne impartasi din cunostintele tale. Multumim frumos

.
janine
Sep 6 2006, 09:31 AM
multumesc....Ar fi trebuit sa fiu si mai atenta...probabil...daca faceam lucrurile astea....nu cred ca o pierdeam pe Alma....oricum este bine sa stiu toate astea ptr urmatoarea Alma!!! multumesc!
alexxa_sandy
Sep 6 2006, 02:17 PM
janine
Sep 6 2006, 06:29 PM
alexxa....am povestit..despre asta...dar cred ca s-a postat gresit sau nu s-a postat....Alma este puiutul acela de aprox 5 sapt....cred caiti amintesti de ea...chiar imi amintesc ca ai remarcat-o....ei bine a murit....sunt foarte trista si suparata din cauza asta....a murit otravita se pareca a lins ceva de pe jos...sau a calcat si si-a lins labutele....am fost la doctor cu ea, care a incercat sa faca tot ce i-a stat in putinta dar nu a reiusit sa o salveze....am iubit-o enorm...toti cei care am cunoscut-o.....refuz sa cred si acum ca mi s-a intamplat tocmai mie asa ceva....implinise 2 luni si 2 saptamani siiera superba...am plans mult....nici acum nu ma pot abtine...ne lipseste enorm...casa e pustie fara ea....sa ai grija de Arthur...si sa il iubesti si mai mult decat o faci!!!
Oana
Sep 6 2006, 06:50 PM
Janine, imi pare sincer rau...nu stiu ce sa mai spun...chiar imi pare rau...
olivian
Sep 6 2006, 07:27 PM
Draga Janine,
Imi pare foarte rau pentru ce ai patit!!!
Esti sigura ca a fost otravita? Te intreb asta pentru ca la 2 luni si doua saptamani mi se pare cam devreme pentru un puiut sa iasa pe afara. Terminase toate vaccinurile? Eu stiu ca nu am putut sa-l scot pe Aris afara decat dupa 3 luni (la zece zile dupa ce a terminat vaccinurile). Il duceam numai in brate si nu il lasam sa i-a contact cu cateii.
Am scris asta nu ca sa-ti provoc mai multa durere, ci pentru ca am mai vazut cazuri in care au murit catelusii deoarece stapanii nu au avut rabdare sa fie gata imunizati... apoi au plans cand catelusul a murit. Imi cer scuze daca nu este cazul tau..
Chiar daca pierderea iti lasa un gol in suflet te sfatuiesc sa treci peste asta si sa-ti iei o noua Alma (dar sa nu faci greseala sa o compari cu cea dinainte - caci vei suferi si tu si ea). De asemenea iti doresc sa fie o Alma sanatoasa si frumoasa cu care sa petreci multi multi ani!!
janine
Sep 6 2006, 07:40 PM
multumesc Oana!!este cumplit de greu..sa treci prin asa ceva....nu-mi imaginam... a fost primul meu catel....mi l-am dorit enorm....si a fost cadoul primit de ziua mea....de care m-am bucurat nespus!!!
Oana
Sep 6 2006, 07:57 PM
Te sfatuiesc si eu sa iti iei o alta chow-itza si sa o iubesti la fel de mult ca pe Alma (sau chiar mai mult daca este posibil asa ceva)! Sunt sigura ca Alma va fi mereu alaturi de tine, in inima ta.
alexxa_sandy
Sep 7 2006, 12:09 PM
Ce rau imi pare

golul din sufletul tau va fi umplut de un alt pui de chow, dar nu cred ca vei iubi un chow mai mult decat pe Alma...ea a fost primul tau chow, prima iubire...condoleante!
sunt de aceeasi parere cu Ovilian...ma uit in carnetul de sanatate al lui Iris si vad ca ultimul vaccin il va lua in 29 septembrie!! nu ti-a spus doctorul ca nu e voie sa o scoti afara pana nu are toate vaccinurile? daca nu, foarte rau!!
janine
Sep 7 2006, 03:06 PM
Alma avea toate cele 3 vaccinuri facute....e adevarat ca nu trecusera 10 zece zile de la ultimul....nici nu mi-a spus nimeni asta....chiar i-am cumparat ham si lesa in ziua in care a facut ultimul vaccin...chiar de la medicul veterinar care nu mi-a spus asta...am vb despre subiectul iesitului afara si chiar m-a aprobat ca din ziua aceea putem sa iesim afara cu ea......doctorul mi-a spus ca diagnosticul ptr care a murit....a fost otravirea...cu otrava de sobolani cel mai probabil...in orice caz otrava!!! i se albisera parte de jos a ochiului....nu stiu exact cum se numeste....iar ea tb sa fie rosiatica ...ptr ca avea conjunctivita...si chiar ii administram picaturi!!!! ce m-a mirat cel mai tare a fost ca tot timpul era jucausa in toata ziua respectiva....totul era in regula cu ea... si tind sa cred ca un catel otravit...ar trebui sa nu fie asa....
Voi avea o noua Alma...ea abia s-a nascut....si cel care o are mi-a spus ca peste o luna mi-o poate da...sa mai creasca si ea putin....sunt convisa ca ea este cea care poate sa ma mai aline....o voi iubi la fel de mult...mi-as fi dorit sa poata veni mai repede!! o va chema tot Alma!!!!
multumesc Oana!! asa este ...va veni noua Alma....luna viitoare!!! am vb cu actualul ei stapan!!!!si s-a nascut ceea ce este ciudat este ca s-a nascut chiar a doua zi dupa ce a murit Alma....cred ca ea mi-a trimis-o!!! abia astept sa o am!!!
olivian
Sep 7 2006, 04:17 PM
Draga Janine,
Ma bucur foarte mult ca o sa ai o noua Alma cat de curand!
Iti doresc sa ai parte de ia cat mai multi ani de ia!
In legatura cu vaccinurile te sfatuiesc sa respecti aceasta perioada cu sfintenie (10 zile de la ultimul vaccin - abia atunci este imunizata complet). Doctorul m-a sfatuit, si am facut chiar, si al patrulea vaccin.
Am cunoscut cateva persoane care mi-au povestit cum le-a murit catelusul (nu aveau chow) din aceasta cauza.
Pe la 3 luni cand o sa aiba terminate vaccinurile o sa mai inteleaga macar putin si atunci usor usor o sa o inveti sa nu manance nimic de pe jos, doar din castronasele ei (trebuie si tu sa o inveti si sa nu-i dai mancare si apa decat in castronasele ei).
Cu cat o obisnuiesti sa manance DOAR DIN CASTRONUL EI cu atat o sa fie mai bine. Nici sa nu le permiti altor persoane sa-i dea sa manance, chiar daca iti sunt prietene, catelul nu are de unde sa stie cine este prieten si cine nu si atunci crede ca are voie de la oricine.
janine
Sep 7 2006, 05:11 PM
multumesc mult de sfaturi...o sa tin cont de ele!!! abia astept sa mai creasca putin..si sa o aduc acasa!!! nu am auzit de al patrulea vaccin!!!dar o sa vorbesc cu doctorul despre asta.!!multumesc mult!!!!
Oana
Sep 7 2006, 09:14 PM
multumesc Oana!! asa este ...va veni noua Alma....luna viitoare!!! am vb cu actualul ei stapan!!!!si s-a nascut ceea ce este ciudat este ca s-a nascut chiar a doua zi dupa ce a murit Alma....cred ca ea mi-a trimis-o!!! abia astept sa o am!!!
Iti doresc succes in cresterea si educarea Almei!!!!! Ei ii doresc multa, multa, multa sanatate si fericire!
mugur
Sep 11 2006, 07:15 AM
Janine, sa stii ca cele "3" vaccinuri sunt asa zisa schema de vaccinare scurta. lui Nanook i-au facut pielea ciur. Fiecare vaccin a fost repetat, cred ca se numeste "rapel". Si oricum ar fi NU o scoate afara 2 saptamani dupa ultimul... Cand te gandesti ca marea majoritate a oamenilor fac asta ca sa scape de facutul pipi prin casa...
janine
Sep 15 2006, 03:31 AM
QUOTE(mugur @ Sep 11 2006, 05:15 AM)

Janine, sa stii ca cele "3" vaccinuri sunt asa zisa schema de vaccinare scurta. lui Nanook i-au facut pielea ciur. Fiecare vaccin a fost repetat, cred ca se numeste "rapel". Si oricum ar fi NU o scoate afara 2 saptamani dupa ultimul... Cand te gandesti ca marea majoritate a oamenilor fac asta ca sa scape de facutul pipi prin casa...
lucrurile astea le aflu abia acum...si imi pare tare rau ca nu v-am intrebat mai multe inainte sa se intample povestea Almei....eu am urmat sfaturile medicului si am considerat ca este nu neaparat indeajuns...dar am avut incredere in pozitia pe care o ocupa...dar se pare ca era loc si de mai multe informatii..... legate de medicina!!! pacat ca lucruri care trebuiesc aflate de la medici nu sunt aflate de acolo....
Am aflat zilele astea ca unul din vecinii blocului au imprastiat niste praf de otrava ptr sobolani imprejurul blocului sau mai precis...pe trotuarul care inconjoara blocul... ptr a omori niste catei vagabonzi care se pare ca ii deranjau....ei bine se pare ca acei catei traiesc acum..iar cea care nu-i deranja cu nimic pe acei oameni nu mai este...deci diagnosticul care mi-a fost dat de medic era cel real: otravita cu otrava ptr sobolani!!
Intrebare: cum ne putem feri de acest tip de otravire ??? tinand cont ca este un praf...si cu toate ca al nostru catel nu ar manca de pe jos....probabil ca acest praf s-ar lipi de labute...si apoi si-ar linge labutele....poate chiar in momentul in care se odihneste putin tot afara...(exceptand faptul ca labutele ii sunt sterse la intrarea in casa)
Si daca totusi se intampla....care este metoda primului ajutor in cazul asta...se poate preveni cu vreun medicament???si nici macar nu stiu cum ne putem da seama ca puiutul nostru a patit asa ceva??? care ar putea fi primele indicii referitor la otravire???
Doctorul mi-a spus ca singura metoda ar fi putut fi o botnita....sincera sa fiu nu m-am gandit ca unui puiut care este inofensiv i-ar trebui o botnita....de fapt singura intrebuintare a botnitei o stiam ca este aceea in cazul cainilor agresivi...si nici cum ca ar avea si o altfel de intrebuintare...
Nu stiu daca am postat, imi cer scuze de eventuala greseala!
Multumesc
olivian
Sep 15 2006, 05:21 PM
Draga Janine,
M-am interesat si eu la un medic veterinar (care imi este si prieten) despre cazul tau.
El mi-a spus urmatoarele:
Otrava de sobolani consumata in canitati mari este daunatoare unui catel (exclus linsul labutelor). Otrava de sobolani isi face efect in timp, nu imediat, cainele incepe sa devina apatic, are schimbari de comportament.
Otrava de sobolani este facuta astfel incat nici sobolanul sa nu moara decat dupa cateva zile (pentru a o putea cara si in cuib)
I-am citit simptomele pe care le-ai descris tu, el mi-a spus (numai necropsia iti putea spune adevarul) ca simptomele descrise de tine seamana mai mult a Parvoviroza care ajunge direct la inima..
Repet : numai necropsia iti putea spune cauza exacta a mortii.
Concluziile le tragi singura!
sTeLy
Oct 4 2006, 11:10 PM
Oooof doamne ce rau imi pare de povestea lui Alma...chiar m-a impresionat asa

pacat...mi-au dat si lacrimile...doamne...!
>Eu azi i-am facut al 2-lea vaccin...la un interval de 2 saptamni ii fac....si doctorita mi-a spus ca lui Lord i se vor face 4 vaccine si mi-a mai spus ca deabia pe 15 noiembrie poate iesi afara...deci calculand inca 2 vaccine la un interval de 2 saptamani , se pare ca a adaugat si cele 10 zile dupa ultimul vaccin...of...doamnne sunt foarte recunascator ca exista acest site...poti invatza lucruri importante...
Dar mai am o intrebare pentru voi ... Cate vaccine le-ati facut la inceput? lui Lord ii face 4...m-a pus pe ganduri cu moartea lui Alma pentru ca nu inteleg de ce avea doar 3 vaccine...normal nu se fac 4?
alexxa_sandy
Oct 5 2006, 06:30 AM
Iris a primit marti al 3-lea vaccin si mai trebuie sa merg cu ea peste o jumatate de an.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please
click here.