dela
May 13 2008, 11:14 PM
Aici , in America , toata lumea cu care am intrat in contact spunindu- le ca vreau sa imi iau un ciine Chow chow nu au o parere foarte buna despre acesti ciini din aceasta rasa Chow chow .Toti imi spun ca este un ciine nu foarte prietenos cu alti oameni in afara de stapin , ii considera agresivi cu oamenii ce nu apartin casei , alti ciini , alte animale si binenteles cu copii .Stiu ca este ciinele devotat doar unui stapin si mai stiu ca trebuie sa ii dea pace ca este un " mean dog" .Ei spun ca atunci cind va deveni adult acest ciine va fi un " mean dog ".Am citit toate topicurile puse pe forum , descrierea personalitatii acestor ciini si totusi nu pot sa cad de acord cu ei.Imi place mult ce am citit despre personalitatea acestori ciini si totusi nu pot sa cred ca acesti ciini sunt niste ciini agresivi , respectiv " mean dog" .Ma insel cumva? EU intentionez sa o socializez pe Kara cu multa lume , multe alte animale si deja o port pe Kara cu mine peste tot sa se obisnuiasca cu strainii, alte animale , masina... este intradevar foarte simpatica ca peste tot unde mergem , desi are numa 10 saptamini sta doar linga picioarele mele si este foarte circumspecta la persoanele straine .
OviDeus
May 13 2008, 11:33 PM
Continua sa o iei cu tine prin lume, printre oameni si alti caini....si-apoi dovedeste prietenilor tai ca nu au dreptate... E drept ca "materia prima" e mai dura....dar orice caine e slefuit de stapan...
Si la urma urmei nu e de plush si are o personalitate aparte....dar o sa te indragostesti sa o ai alaturi...
Sa traiti fericiti!
suanita
May 14 2008, 10:34 AM
Asa cum ai citit si te-ai documentat,ai vazut ca aceste minunatii care se cheama chow,sunt aparte de restul,,lumii''.Ei au o parere foarte buna despre ei insisi si vor cere de la toata lumea sa se comporte asa incat sa nu le lezeze demnitatea.Dar faptul ca e tot timpul cu tine,se obisnuieste cu acitivitatile tale,cu locurile unde mergi,cu cat mai multa miscare,zgomot,oameni si alte animale,cu atat va trata cu indiferenta aceste lucruri mai tarziu.Important e sa socializeze acum cat e mica.Te va asculta si nu te va scapa din ochi,pentru ca pe tine te-a recunoscut ca stapana ei.Ei vor face intotdeauna cum vor crede de cuvinta si de aceea e foarte importanta relatia stransa a voastra si socializarea pentru a nu deveni agresivi cu restul lumii,pe care nu-i considera ca facand parte din familia lor.Dar odata ce tu accepti pe cineva,si chow-ul o va face,fara insa sa fie in extaz ci tratandu-l cu indiferenta sau intorcandu-i spatele persoanei respective.O sa ai niste experiente minunate cu micutza ta,care este tare frumoasa.Sa le demosntrazi celor care au auzit ca rasa este ,,asa si pe dincolo''ca ,atunci cand stapanul il iubeste si se ocupa de el,chow-ul devine un minunat companion.Numai bine de la Ramo si Star.
Dragos
May 14 2008, 01:46 PM
La cele spuse mai sus mai adaug doua observatii. Chow Chow-ul nu este cainele unui singur stapin, ci al familiei si uneori si al unui cerc restrins de prieteni sau vecini. Ceilalti ii sint indiferenti sau nu-i plac. Atentie mare cind sint copii mici prin preajma, daca nu sint din familie; Chow-ul nu-i agreaza, deoarece se misca prea repede sau tipa prea tare. De asemenea Chow-ul poate fi un caine de paza excelent si unii spun ca mai ales cei negri!
Catelul este frumos, sa-ti traiasca!
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please
click here.