mugur
May 7 2006, 12:32 AM
Pozitia asezat Timp: 7-10 zile
Cum am facut:
Asa cum cred ca a procedat oricine. Recompensa

Simultan cu "stai jos" il apasam usor pe partea din spate si exact cand ajungea in pozitie primea ceva. (aceleasi caramelutze + mai tarziu vitaminele PETFOS ca i plac la gust).
Nu trebuie exagerat exercitiul pt ca se enerveaza mai devreme decat alte rase de caini si pierdeti factorul cheie:
atentia luiChiar daca o executa corect, sunt momente in care se uita la mine de parca m-ar intreba "esti chiar tampit? de ce sa stau jos?..." dar se aseaza. Chow-Chow nu e cunoscut ca fiind mort de dragul de a executa, ba chiar reusind uneori sa faca deosebirea intre lucrurile care trebuiesc facute si cele care nu trebuie neaparat.
laura
Sep 3 2006, 06:00 PM
Mugur, scuza-ma ca scriu aici dar n-am reusit sa fac un New topic, nu stiu de ce da eroare. Am si eu o mica curiozitate. Chow Chow-ul are obiceiul de a roade ce apuca, mobila, papuci si altele? daca da, il lasi sau si aici sunt mici trucuri de dresaj? Mersi.
alexxa_sandy
Sep 3 2006, 06:24 PM
De obicei, chowii cand sunt mai mici sunt neastamparati, ca orice alt pui. Iris roade totul prin curte, sapa, fura papucii, smulge iarba, rastoarna ghivecele cu flori, roade vita-de-vie, de toate face

mare lucru nu cred ca ar fi de facut, doar e pui si se joaca. Cateodata mai ii dau peste fundulet, nu tare.
olivian
Sep 4 2006, 09:45 PM
Draga Laura,
Aris cand era mic avea doua apucaturi: sa se joace cu papucii si cu picioarele (avea niste ace.. nu dinti)
Toate aceste apucaturi au fost abandonate.. totul este sa nu-l incurajezi si sa il certi.. eventual luat un pic de ceafa si scuturat (asa cum fac calelele cand isi educa puii...). Aris nu a ros nimic.. chiar eram foarte ingrijorati ca avem fire prin casa.. acte la care poate sa ajunga... Nu a ros absolut nimic.. dormea langa pantofi dar nu a ros niciunul..
Daca ii certi si nu ii incurajezi, atunci cand incearca, renunta repede la aceste apucaturi.
Noi stam in apartament de bloc.. este posibil ca cel care are curte sa fie putin mai neastamparat deoarece nu il poti supraveghea tot timpul.
alexxa_sandy
Sep 5 2006, 08:18 AM
Asa este Olivian, e mai incapatanata Iris, ne prinde de picioare si daca nu o luam in seama, ea face alta prostie roade scaunele sau rastoarna ghivecele cu flori, ieri la intrarea in casa era o mizerie...pamant, resturi de flori, papuci imprastiati. Dar zilele astea se sfarsesc atunci cand o punem cu Artur in curte, acolo nu mai are ce sa roada, decat pe tatal ei sa-l traga de par.
Oana
Sep 5 2006, 04:14 PM
Desi eu stau la casa si Lee are propriul "parc de distractii" niciodata nu a ros nimic, nu a rasturnat un ghiveci si nici macar nu a calcat vreo floare.Cred ca chestia asta nu tine de educatie, ci de temperamentul fiecarui caine

.
janine
Sep 7 2006, 03:40 PM
Si Alma incepuse sa roada!!! Ba mai mult decat atat cand ma prinde si realiza ca eram imbracata cu pantalni...adora sa-mi scuture pantalonii...cu toate jucariile : papucei de ros...oase din plastic, oase de ros, mingiute...plus ce mai gasea prin case....ca de exemplu toate colturile....tot pantalonii mei erau in top.... prefera jeansii!!!...nu am putut sa o stapanesc...cu toate ca o certam...ridicam tonul...sau ridicam mana asupra ei( nu o loveam...nu puteam!!!) credea ca o chem la joaca...sau ca o incurajez!! Asa ca tot nu am gasit antidotul.
alexxa_sandy
Sep 7 2006, 05:29 PM
Un alt motiv pentru care tot roade diferite lucruri ar fi dintii. Si copii mici baga in gura diverse lucruri si le musca, din cauza ca le cresc dintii. Indicat ar fi sa le dam puilor batoane, biscuiti pentru caini, pentru a le roade, exista la pet shop de diferite marimi, adaptate la varsta catelusului.
Oana
Sep 7 2006, 09:19 PM
Eu i-am cumparat lui Lee cand ii cresteau dintisorii un os din cauciuc moale(se gaseste la orice pet-shop)asa ca pentru bebelusi.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please
click here.