Help - Search - Members - Calendar
Full Version: De-ale arbitrilor
Chow-Chow Forums > Chow-Chow > Arbitri si Arbitraje
Pages: 1, 2
Andrei Stavila
Ce pot sa spun, Ioana... Evidentzele sint evidentze... Daca arbitrul de la CACIB este crescator de Chow, atunci faza pe care a facut-o Irimiea este asemanatoare cu cea a Danielei Beschia. Si deci merita aceeasi nota... Pacat...
mugur
Scriu despre Molnar Zsolt, unicul arbitru despre care pot scrie:
Pe Nanook l-a arbitrat cum credeam eu ca trebuie, l-a pipait, s-a uitat la dinti si inchisi si deschisi, la membre, l-a inconjurat ca sa se uite peste tot,i-a dat coada la o parte ca sa se uite cum e parul de sub ea, l-a tras de parul de adult (pe spinare doar deocamdata) m-a pus sa dau o tura completa (nu ma plang) . Finalul , adica Foarte Promitator este maxim la clasa puppy,si l-a trimis si in Best Puppy in Show (unde nu a luat titlul insa). Parerea mea: omul stie ce face si ori l-am prins eu odihnit, ori chiar ii place ce face.
Andrei Stavila
DA, SI MIE IMI PLACE MOLNAR ZSOLT!
Intr-adevar, omul stie ce face, si nu te poti plinge ca nu e corect, indiferent ca ei calificativul pe care te astepti sa il iei sau nu!

Felicitari inca o data tuturor pentru CAC si CACIB Ploiesti!
Mugur, tu ai avut o sansa extraordinara, aceea ca, inca de la prima intrare in ring, ai luat un calificativ foarte bun. Asa ca trebuie sa apreciezi sansa asta asa cum trebuie si sa fii recunoscator celor care te-au ajutat acolo, linga ring!
In rest, ce sa-ti spun... mie nu imi place ca un arbitru sa isi bage EL mina in gura ciinelui meu. De obicei folosesc un truc, bag eu mina in gura lor in timp ce se apropie arbitrul, in asa fel incit el sa fie pus in fata faptului implinit....
Fac asta intrucit ciinilor mei, si multor altora, nu le place sa le bage orice strain mina in gura. Si asa mi se pare normal: sint ciini, NU hamsteri!
Nu cred ca un ciine normal ar trebui sa lase un strain sa puna mina in gura lui. De aceea nu sint de acord cu arbitrii care fac asta si cu cei care, mai rau, depuncteaza pe acei ciini care nu accepta asa ceva.
In rest, nu stiu ce sa spun de Cristian Vintu... mai bine ii las pe Chaitani, desi banuiesc ca nu se vor pronunta... oricum, din cite stiu eu si-a luat recent competentza in Chow. Si este proprietar de ogar Azawakh (nu stiu daca am scris corect)...
Poate ca ogarii or accepta sa le bage orice nene mina in gura, dar un Chow, zic eu, e prea mindru sa se lase zmotocit de oricine! Parerea mea...
mugur
Am fost arbitrat la CACIB de Dl. Cristi Vantu, care a facut cam la fel cu Dl. Molnar doar ca a preferat cand a ajuns la dinti sa se uite dansul, Nanook a avut o tentativa sa evite dar a stat. M-a si pus sa dau o tura cu catelul, ceea ce am si facut, doar ca mergea mai bine cainele decat mine.. eram varza de caldura, simteam ca iau foc. Concluzia mea (recunosc ca nu ma pricep): s-a uitat atent la caine, la blana si la mers.Rezultatul: F.P. si trimis pt Best puppy in Show, unde iar nu am luat nimica:)
Nu dau note neavand cu ce sa compar arbitrul, pt mine a arbitrat cam ca dl. Zsolt fiind interesat si de miscarea cainelui...
Tara
QUOTE(alexxa_sandy @ May 24 2006, 08:19 AM) *

Domnul Petru Munteanu este pentru mine un arbitru f bun! fata de alti arbitri care l-au arbitrat pe Artur...parca mie imi era teama blink.gif

Da, este unul din cei mai buni arbitrii si care real stie cum se arbitreaza un Chow!
Andrei Stavila
Tara, cum a fost domnul Odenkirchen? Pentru mine omul asta, alaturi de Diana Phillips, este cel mai tare crescator si arbitru de chow!
De asta eram curios sa stiu ce parere ti-ai facut tu, cum s-a prezentat el la Poznan
Tara
QUOTE(Andrei Stavila @ Nov 14 2006, 03:04 PM) *

Tara, cum a fost domnul Odenkirchen? Pentru mine omul asta, alaturi de Diana Phillips, este cel mai tare crescator si arbitru de chow!
De asta eram curios sa stiu ce parere ti-ai facut tu, cum s-a prezentat el la Poznan

Andrei, citeste ce am povestit legat de arbitrajul de la poznan - da este printre cei mai bini cunoscatori ai rasei si real stie cum sa se apropie si sa examineze aceasta rasa
Bambinuta
Chow`i din ce grupa fac parte in clasificarea ahc?? ma uitam la lista cu arbitri si nu stiu care e bun..
OviDeus
Grupa 5 - Rase de tip Spitz si rase primitive
Chow e la sectiunea 5 - Spitz asiatic si rase inrudite

http://www.ach.ro/rase_Gr_V.htm

http://www.fci.be/nomenclatures_detail.asp...=fr&file=group5
Bambinuta
da mersi mult, era la Chioreni..si n`am vazut smile.gif
OviDeus
Eh...dragii mosului....am avut si eu in sfarsit ocazia de a fi arbitrat de D-na kinologiei universale ...Olga Scheritsa...cu prilejul CAC Medias...
Sub un soare torid, surprinzator pt.sfarsitul lui martie...am gasit cateva petece de umbra si timp de aproape 5 ore am asteptat sa ne vina si noua randul la "examen"...iar pe D-na nu o interesa ca blanoshii nostrii rabda...la fel cum nici la repartizarea raselor pe tabloul de ring nu vad sa o fi interesat ca nordicii sunt ultimii la coada (dupa Rottweileri, Cane Corso si alti molosoizi....cu par scurt)... Si asta e o problema destul de cunoscuta de catre dansa banuiesc... Dar cum numarul Rottweilerilor inscrisi era mult superior si faptul ca la Medias sunt multi crescatori ai acestei rase ...probabil organizatorii au fost subiectivi si pragmatici...fara sa-si dea seama.... smile.gif
Dar....am rezistat....si-am intrat intr-un final dupa ora 14 (dupa cateva pauze, telefoane, plimbari, discutii...etc)...
In ring...nu mai stiam cine e arbitrul, cine e comisarul....sau cine e traducatorul....ca ea vorbea mai mult ruseste....sotul Victor vorbea romaneste...lucrau in echipa....si nici azi nu stiu cine a dictat foaia de arbitraj...

Am ramas totusi cu o impresie placuta...ma refer la faptul ca la clasa Baby a insistat sa vada muscatura puiutzului kiar daca acesta refuza categoric (am insistat si eu iar pt. asta eu m-am ales cu 2 muscaturi zdravene la antebrat)... l-a luat totusi cu frumusulelul incercand sa vada ce dorea (o avea si ea incapatanati la 5 luni). Chiar daca nu a reusit eu o felicit ca a arbitrat un puiutz de 5 luni si s-a straduit sa scrie ceva pe foaie.

La grupa a arbitrat tot ea...atat de repede ca nu mi-am dat seama ca a inceput... smile.gif
Nu pozitie...nu linie...un round grabit...cat timp avea nevoie sa anunte juriul si prezentatorul despre decizia luata... primul loc unui Husky (probabil un Yukon Tanana) iar al doilea unui Malamut (probabil un Nanook Spirit)... Inteleg ca a arbitrat rasele si avea deja niste pareri...

In rest...o rusoiaca...
buddhachow's
Bine punctat! Nu a avut si dansa caini in concurs? wink.gif
Ce tzi-a scris in foaie? smile.gif
OviDeus
Nu...nu a avut caini in concurs. Am observat doar un Rottweiler marca Dikaya Staya...

Pe foaia lui Aris:
"Mascul tipic, cap tipic bun, muscatura corecta, linie superioara corecta, membre corecte, miscare buna."

Nu am foaia micutzului Chime Gyalpo (e la Roxana - pr.) insa am retinut aspectul "botul putin cam lung"...in rest totul de bine - calificativ "Foarte promitator".
Cat despre bot...mai are timp...parerea si dorinta mea... Din cate am observat Bismark (Chaitan Legend Chow Bayhas - pr. Marius Valcu) sta mai bine la capitolul asta si merita din plin titlul Best Baby, coroborat si cu un temperament mai adecvat show-ului (sper sa nu se supere Marius ca imi permit sa comentez acest aspect).
Marius

a fost o experienta noua pt noi ,aflandu-ne pentru 1 oara intr-o astfel de expozitie. Foarte obositor dar a meritat! Pentru OviDeus numai de bine .......un baiat cu bun simt (imi pare rau ca nu am reusit sa vb mai mult) , "tracul" a fost de vina !
adryann_mara chow princess
Marius....ce calificative ati obtinut?
Marius
pt mine calificativele sunt mai putin importante.
ceea ce urmaresc este socializarea si cresterea!
chaitan
Buna la toata lumea.
Va pun aici rezultatele de la expo Brasov 05.04.2008
Arbitru : Milivoje Urosevic- Serbia

Masculi

Clasa Juniori

Chaitan Legend Chow Arogante

Exc.1,Rpj,Best Junior,Best Male,BOB

Femele

Clasa Baby

Chaitan Legend Chow Baha

Foarte Promitator,Best Baby

Clasa Juniori

Chaitan Legend Chow Amber

Exc.1,Rpj,Best Female

Clasa Deschisa

Bon Triumph Roxana

Exc.1,CAC

Atasam si o poza cu Bibi(Amber) si Roxana.

Click to view attachment
alexxa_sandy
Felicitari!! poze cu ceilalti catei nu aveti?
Click to view attachment
In poza asta cine este?
chaitan
Hahaha!!!!
Este Arogante castigatorul.De unde ai luat poza asta?Tocmai el nu avea poza saracutul.
In familie i se spune Zen.
alexxa_sandy
De pe un alt forum. Ii frumos foc!
suanita
Felicitari pentru Chaitan-i.Va pupam cu drag.
Si Star va saluta si va trimite un pupic.....
chaitan
Multumim mult.
Si noi il pupam dulce pe baiat.
chaitan
Inca o poza cu Zen la Best Junior In Show.In urma lui in ring este un Whippet tot de la noi Alizee Wind de Casa Braty biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

Click to view attachment
mugur
Va rog sa incepeti sa scrieti de la expozitii in posturi facute pt expozitii pt ca e o intreaga sectiune despre expozitii. Asta e post in care sa scrieti ce au facut arbitrii, nu cainii.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.