Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Greutate
Chow-Chow Forums > Chow-Chow > Crestere si Sanatate
Pages: 1, 2
mugur
Chow-Chow este un caine ce tinde sa ia in greutate tongue.gif
Asteptam opiniile dvs, sfaturi utile, diete folosite precum si alimentatie generala.
buddhachows
Hranirea si evolutia unui chow (femela)
Greutate la nastere: 300-400 gr

1,5 luni (6 saptamani)
-greutate : 3300 gr
-inaltime: 18 cm

hranire: 5 ori/zi - Purina Pro Plan Puppy, branza dulce+lapte (o data /zi),minerale

7 saptamani (50 zile)
-greutate: 4 kg
-inaltime: 22 cm

8 saptamani (2 luni)
-greutate : 5,700 gr
-lungimea botului : 3 cm
- dimensiunea metacarpului: 12 cm

hranire : 4 ori /zi la intervale de 4 ore (Purina Pro Plan Puppy -250 gr + apa calda + branza); Puiul nu trebuie lasat sa urce sau sa coboare scarile!!!!

2,5 luni (10 saptamani)
- greutate : 7,800 gr

hranire : - se poate trece numai pe mancare uscata;
- dimineatza si seara -branza iar in timpul zilei (de 2 ori) Purina Pro Plan Puppy. Ratia pentru o zi este de 255 gr (la o masa se poate da 65 gr - o cana de 100ml);

3 luni
greutate : 9,700 gr

hranire : numai hrana uscata de 3 ori/zi (150 gr pt fiecare masa) + 5 tablete de gluconat de calciu. se face trecerea la hrana pentru juniori. Aceasta se amesteca cu hrana pentru "pui".

4 luni
greutate : 14 kg
hranire : de 3 ori/zi
plimbare de 3 ori/zi (09.00, 15.30, 20.30)
Pe scari purtat in bratze!!!

5 luni
greutate: 17 kg
inaltime: 40 cm

6 luni
greutate: 22 kg
Toti dintii de lapte sunt schimbati!!!

6 luni si 10 zile
A inceput ciclul!!! Dureaza 10 zile!!!

12 luni
-mancare pentru seniori : Purina Pro Plan "lamb & rise"

Dupa 2 ani se da hrana LIGHT.

Sper sa va fie de folos!!!
mugur
Excellent! Multumim mult.

Nanook a avut un pic peste la greutatea si inaltimea specificata la varstele respective, dar presupun ca e normal la masculi. Adica: la 5 luni are 20 Kg si 50 cm la greaban.

Perioada cu coboratul scarile cand se sfarseste? Ca inca mai mergem cu liftul...
buddhachows
Ce varsta are Nanook?
Incepand cu varsta de 5-6 luni , puiul poate cobori singur scarile (coboratzi-l cu liftul daca stati la etajul 9 biggrin.gif ).
mugur
A facut ieri 5 luni. Acum vreo luna l-au durut labutele si a schiopatat de toate pe rand. I-am dat K9 Hip & Joint Support si in 10 zile nu mai avea nimic... Acum nu stiu daca sa incep sa il cobot pe scari... Pe de alta parte, in august plecam pe munte si merge si el. Ma gandesc ca tot trebuie sa il pun sa faca miscare mai multa, cate putin sa il obisnuiesc.
buddhachows
"Adica: la 5 luni are 20 Kg si 50 cm la greaban"

Pana la 6 luni puiul are o crestere accelerata.
Ce sa spun, pt. varsta lui e destul de inalt. Oricum, pana la maturitate va mai creste doar cu catziva cm.
mugur
Pana la urma, sa fie el sanatos! Ma lasa rece daca iese din standard, l-am luat fiindca iubesc rasa. Standardul spune ca masculii au 56 tara de inaltime. Ma indoiesc ca Nanook va ramane la 56... dar asta e. Structura lui e perfect partrata, e mare cu totul nu doar pe inaltime. tongue.gif
buddhachows
O poza valoreaza cat 1000 de cuvinte. Posteaza o poza recenta.
mugur
Later edit: am pus mai multe in galerie.
carmen
QUOTE (mugur @ May 6 2006, 02:19 PM)
A facut ieri 5 luni. Acum vreo luna  l-au durut labutele si a schiopatat de toate pe rand. I-am dat K9 Hip & Joint Support  si in 10 zile nu mai avea nimic...  Acum nu stiu daca sa incep sa il cobot pe scari... Pe de alta parte, in august plecam pe munte si merge si el. Ma gandesc ca tot trebuie sa il pun sa faca miscare mai multa, cate putin sa il obisnuiesc.

La multi ani! Si Maura a facut 5 luni tot pe 5 mai biggrin.gif dar ea coboara scarile de la o saptamana dupa perioada de vaccinare. Intai in brate ( 3-4 zile), apoi usor treapta cu treapta si rasplata pe fiecare palier(noi stam la etajul 2!).In cateva zile cobora mult mai rapid decat noi. E tare curajoasa
mugur
QUOTE (carmen @ May 9 2006, 12:00 PM)
La multi ani! Si Maura a facut 5 luni tot pe 5 mai biggrin.gif dar ea coboara scarile de  la o saptamana dupa perioada de vaccinare. Intai in brate ( 3-4 zile), apoi usor treapta cu treapta si rasplata pe fiecare palier(noi stam la etajul 2!).In cateva zile cobora mult mai rapid decat noi. E tare curajoasa

Multumim frumos. Nu de teama ca daca ar fi dupa el ar zbura pe scari... Dar nu il las ca are 23 de kg, a crescut repede si am preferat sa am grija de oase...Acum il lasam sa urce.
carmen
QUOTE (buddhachows @ May 6 2006, 02:04 PM)
Hranirea si evolutia unui chow (femela)
Greutate la nastere: 300-400 gr

1,5 luni (6 saptamani)
-greutate : 3300 gr
-inaltime: 18 cm

hranire: 5 ori/zi - Purina Pro Plan Puppy, branza dulce+lapte (o data /zi),minerale

7 saptamani (50 zile)
-greutate: 4 kg
-inaltime: 22 cm

8 saptamani (2 luni)

hranire : 4 ori /zi la intervale de 4 ore (Purina Pro Plan Puppy -250 gr + apa calda + branza); Puiul nu trebuie lasat sa urce sau sa coboare scarile!!!!

2,5 luni (10 saptamani)

- dimineatza si seara -branza iar in timpul zilei (de 2 ori) Purina Pro Plan Puppy. Ratia pentru o zi este de 255 gr (la o masa se poate da 65 gr - o cana de 100ml);

3 luni
greutate : 9,700 gr

hranire : numai hrana uscata de 3 ori/zi (150 gr pt fiecare masa) + 5 tablete de gluconat de calciu. se face trecerea la hrana pentru juniori. Aceasta se amesteca cu hrana pentru "pui".

4 luni

5 luni
greutate: 17 kg
inaltime: 40 cm

6 luni
greutate: 22 kg
Toti dintii de lapte sunt schimbati!!!

6 luni si 10 zile
A inceput ciclul!!! Dureaza 10 zile!!!

12 luni
-mancare pentru seniori  : Purina Pro Plan "lamb & rise"

Dupa 2 ani se da hrana LIGHT.

Sper sa va fie de folos!!!

Nu stiu daca Maura se incadreaza in standarde (urasc chestiile asta indiferent daca sunt pentru caini sau... oameni tongue.gif ) am sa-i fac o masuratoare ...odata...dar spune-mi te rog daca alimentatia tb. sa fie strict speciala pentru caini sau poate fi combinata si cu alte "bunatati" (nu dulciuri, Doamne fereste sad.gif) , ceva din ce mancam noi, e innnebunita dupa mancarea noastra ( de la mamaliga la cozonac)
buddhachows
Strict pentru caini!!!!
Daca combini cu altceva , vei avea un caine mofturos la mancare.
carmen
Multumesc pt. sfat, mie-mi convine, e simplu , sigur si eficient (din pacate pentru Maura sad.gif )
chaitan
Referitor la greutatea chowlui va punem la dispozitie o opinie avizata dintr-o carte de specialitate. Speram sa va ajute.

Nastere 300-400g
8 zile 750-800g
15 zile 1400-1500g
1luna 3 Kg
2luni 7Kg
3luni 12Kg
6luni 15Kg
9luni 20Kg
12luni 25-30Kg

Din experienta noastra va oferim si noi un tabel cu greutatile la diverse varste ale produsilor din canisa noastra.

Nastere 300-400g
8zile 750-850g
15zile 1400-1600g
1luna 3-4Kg
2luni 7-8Kg
3luni 12-15Kg
6luni 17-22Kg
9luni 22-25Kg
12luni > 27 Kg
sTeLy
4 luni

of...eu il las sa coboare el singurel pe scari...:-s si sa urce...
Scofield
buna !!! chaitan e foarte frumos Hugo si foarte grasun biggrin.gif:D:D si noi amvem 2 luni si avem 5 Kg si umpic .
Hugo e de talie mare? wub.gif

Ioana edit :

Rasa chow chow nu are talii diferite .Talia este una singura .Citeste mai multe la sectiunea standard ( preferabil de citit INAINTE de a lua un chow )
Scofield
da Ioana da totusi la 2 luni juma la 13 kg mi se pare ...... si sincer stiu f bine ce e un chow chow si m am documentat f bine ,da oricum ms frumos pt sfat ....... excl.gif
chaitan
Nu stiu unde te-ai documentat tu despre chow-chow dar la carte spune ca la varsta de 8 saptamani are 7-8 kg .Difera daca este mascul sau femela.Oricum 5 kg este putin pt varsta de 2 luni dar poate recupera.Daca vrei poti veni sa il vezi pe Hugo ca sa nu crezi ca exageram noi cu ceva.Oricum Ioana si Mugur l-au vazut si pot sa confirme la fel si Teo.Intra la Crestere si sanatate la topicul despre greutatea chow-ului si ai sa vezi tabelul postat de noi.
Nu stiu de unde ai puiul este simpatic ,sa fie sanatos si sa-ti traiasca.Daca ai grija de el va recupera.Este adevarat cu eforturi in plus adica cu cheltuiala mai multa.
Scofield
Mda nu stiu ce sa zic dar daca cainele tau la 2 luni jumatate are 13 Kg la 1 an cat o sa aiba?30? sau ce va rog frumos cine mai are pui de chow sa imi zica si mie care mai are 13 Kg si ca asta este normal .si scuza ma dar eu nu te am jignit si cainele meu este f rasfatat si foarte bine ingrijit .si mi a parut bine ca ai raspuns ca mi am dat si eu seama cati oameni .... exista pe pamantul asta si te as ruga sa nu te legi de cainle meu pt ca este f bine cresccut si nu o spun eu ci medicul lui si inca ceva cheltui mai multi bani pentru el si pt poftele lui mai mult de cat tu poti ......... si sincer e f frumos cainele tau dar totusi raman la aceiasi parere e umpic cam exagerat de gras sincer si cine mai are pui va rog eu frumos sa imi spuneti cat de normal e la 2 luni juma sa ai 13 Kg atunci la 1 an cat o sa aiba? de curiozitate intreb ???? si documentatia mea de chow chow este foarte aprofundata si sincer la 5 Kg juma cat are al meu este f ok si sincer nu conteaza ca are 5Kg conteaza ca e sanatos si are tot ce i trebuie tongue.gif:P:P:P:P si e cel mai scump biggrin.gif:D:D
Scofield
2,5 luni (10 saptamani)

acesta este topicul postat de voi pe site deci pana la urma la 2 luni si jumatate tre sa aiba 7,800 deci 7,Kg 800 nu 13Kg jumatate si la 2 luni

8 saptamani (2 luni)
cainele meu ave 5 Kg 200 de g la al 2 lea vaccin adica la 7 saptamani pt ca el a facut 2 luni pe 23 Februarie ,probabil acum are deja 6 Kg si ceva biggrin.gif deci cainele meu este f ok asa ca ce conteaza e cal iubesc mult si il ingrijesc exact asa cum trebuie chiar scrie si la voi pe topic tongue.gif
oricum e ok ms pentru informatie sa ma uit pe topicul vostru acum m am linistit ca ,cainele meu este ok pup biggrin.gif:D:D:D:
chaitan
Este adevarat ca el trebuie sa fie sanatos.Nu a zis nimeni ca tu nu iti ingrijesti catelul.Cum exista diferente intre oameni acelasi lucru se intampla si la caini. Si nu am spus ca eu as cheltui mai mult decat tine cu cainii mei. Oricum nu cred ca asta conteaza cat cheltuie cineva cu cainele lui.Poti cheltui mult si prost pe ceva ce nu ii foloseste.Eu nu am spus ca nu iti rasfeti catelul sau ca nu este ingrijit daca are o greutate mai mica decat catelul meu.
Conteaza bagajul genetic pe care fiecare il are asta este ceea ce vroiam sa spun.Poate ca la crescatorul de unde tu ai luat cainele nu i s-a acordat o ingrijire atat de buna pe cat ii oferi tu.Dar oricum nu am de gand sa intru cu nimeni in polemici pe tema asta asa ca voi incheia acest subiect.
Cine este curios si nu crede poate veni sa il vada pe Hugo. Apropo un mascul adult are peste 30 de kg bine asa ca mai are unde sa puna si oricum cresterea mare este intre 2 si 5 luni.
ioana
Scofield ( !) draga,
daca te-ai fi documentat suficient nu mai intrebai daca Hugo este de talie mare blink.gif !
Bebe , de exemplu la 3 luni avea 16 kg , iar acum la 4 ani are 35 kg si a fost si este in continuare un caine normal .Acuma depinde ce intelegi tu prin normal........
Greutatea cainelui nu creste direct proportional cu varsta asa ca iti pui degeaba intrebari retorice .Pina la 6 luni chow are o crestere accelerata in greutate dupa care ritmul se stabilizeaza lent.
La 5 kg la 2,5 luni cainele tau este foarte mic iar asta nu inseamna neaparat slab sau prost ingrijit.Inseamna ca el genetic atita poate .
Daca altii pot mai mult decit al tau nu trebuie sa te superi ...
OviDeus
Salutare si bine-ai venit pe forum!
Din capul locului as vrea sa subliniez faptul ca acest forum este un loc de discutii si nicidecum un ring de expozitie, concurs sau altceva de genul asta... Aici toti ciociolinii sunt frumosi, fiecare isi iubeste cainele la fel de mult, fiecare in stilul propriu si personal. DAR, ca in orice discutie, fiecare impartaseste ceea ce a experimentat, invatat, aprofundat, etc.... totul in limita unor reguli obiective unanim acceptate si mai ales in limita bunului simt! Nicidecum a "bunului gust"...
Algebra, fizica si finantele nu-si au locul aici ... numitorul comun este CHOW CHOW! Adica sanatate, caracter, eleganta ....in final frumusete...
Probabil "cheltuiesti mai mult" pt. poftele cainelui....kestie de autosugestie.... Aici nu facem top 300 si nu ne luam la tranta in bugete !!! Bugetul nu-ti garanteaza o crestere echilibrata a catelului, totul raportat strict la nevoile si ritmul de crestere a acestuia.... Finalitatea = Armonie... Ceea ce cautam cu totii, cel putin cei care scriem pe acest forum...
Cand o sa ajungi intr-o expozitie de frumusete o sa-ti dai seama cat valoreaza parerea medicului tau, megapoftele, bugetul si autosugestia.....
Teo
Eh, daca toata lumea e off-topic, io de ce nu.... unsure.gif
Scofield, eu sunt studenta la FMV si pot sincer sa-ti zic ca pana in anul IV cel putin nu te invata nimeni de chow sau orice lata rasa de caini. Facem vaci, oi, cai, porci, etc. Sincer, un doctor veterinar care se pricepe a invatat singur sau este crescator de caini si stie unde sa caute sa se documenteze.
Oricum, documentarea facuta temeinic pe internet te-ar fi ajutat f mult, ai fi vazut chow care sunt foarte diferiti unul de altul, insa toti se inscriu intr-un standard. Da o cautare pe google cu "netchows" si ai sa vezi ce surprize gasesti. smile.gif
In final, e frumos micutzul, sa-ti traiasca si sa creasca, dupa ce termina vaccinele si vine vremea frumoasa poate il vedem si pe viu. Si Max al meu a avut de recuperat, dar a recuperat frumos. Daca intrii la crestere si sanatate ai sa gasesti mai sigur sfaturi. Eu i-am dat lui Max multivitamine, calciu si mancare buna, suplimentatat de fructe, branza de vaci cu galbenus de ou.
Hugo este un catel impresionant si are o mostenire genetica deosebita. Este masiv si are oase puternice. Chiar nu este gras. Plus ca are un temperament bun si ce imi place mie, este un pupacios si jumatate. Oricum, fiecare chow este deosebit si nu trebuie sa te supere ca este mai mare sau mai mic, atata timp cat ai sa-l iubesti si nu te intereseaza participarea in expozitii. Chiar si in expo, sunt alte insusiri ale cainelui mai importante ca marimea, dar asta trebuie sa fie "alta documentare" pt tine.
In final, o rugaminte si sper sa nu te superi : te rog frumos sa folosesti semnele de punctuatie, e foarte greu sa incerc sa descifrez tonul tau din amalgamul ala fara virgula, fara punct. Nu e asa greu si daca noi ne putem da silinta, poti si tu.
mugur
QUOTE(Scofield @ Feb 24 2007, 10:15 PM) *

Mda nu stiu ce sa zic dar daca cainele tau la 2 luni jumatate are 13 Kg la 1 an cat o sa aiba?30?

Scofield, esti in grava eroare. Nanook al meu ( il gasesti in galerii, e puiul lui Bebe al Ioanei ) are 13 luni acum si la 11,5 luni avea cam 34 de kg. De atunci a mai luat un pic dar nu l-am mai cantarit. Te invit sa te iei la intrecere cu el la fuga in caz ca tu banuiesti ca e "gras"... asta daca nu confunzi greutatea cu grasimea. De unde deduc ca al meu trebe ca este de talie "uriash" sau mai inventam noi un standard la chow...
Si ca sa intelegi : NU MARIMEA lui Nanook e cel mai mare atu al lui ! In caz ca iti spune ceva asta...

Daca tu crezi ca mare sau mic = sanatos, nu ai citit destul despre nici o rasa de caini. Chaitanii si Ioana fac cati 10 medici ai tai veterinari luati cumulat. Aici toti au incercat sa explice dar evident tu stiai dinainte absolut totul la perfectie.

Sfatul meu este doar asta: nu te simti tu jignita aici cand nimeni nu te jigneste!
Atat. Alte sfaturi n-am daca zici ca te descurci sa il cresti. Sa iti traiasca, numai ca el nu are nici o problema. Tu pari sa ai insa o problema cu dimensiunile cainlior.

Si cam atat cu discutiile offtopic ca sterg toate posturile fara alt avertisment.

P.S.
Ovideus, Ioana, Chaitan, Teo: Jos palaria...
olivian
Draga Scofield,

In primul rand: Bine ai venit printre noi!
In al doilea rand orice caine este un suflet care nu cere decat putina dragoste de la stapan. Daca ii oferi acest lucru el iti da inzecit. De asemenea vei avea un catel fericit!

Dar ca sa intelegi mai bine iti dau un extras din standardul (SUA si Canada) si recomandarile lor.

"Breed Registries:
Canadian Kennel Club (CKC) - Non-Sporting Dogs
American Kennel Club (AKC) - Non-Sporting Group
United Kennel Club (UKC) - Northern Breeds
The Kennel Club [U.K.] (KC) - Utility
Fédération Cynologique Internationale (FCI) * - Standard No. 205/09.06.1999/GB
Note: The breed registries indicated above are the most recognized all-breed registries. The breed may also be recognized by other registries not indicated here. For further details about dog registries, please see the document: Dog Breed Registries in North America.
* — The Fédération Cynologique Internationale (FCI) is the World Canine Organisation, which includes members (one member per country) that each issue their own pedigrees and train their own judges. The FCI recognizes 332 breeds, with each being the "property" of a specific country. The FCI is not a breed registry nor does it issue pedigrees.
Origin: China Height: 17 to 20 inches at the shoulder Weight: 40 to 70 lbs (20 – 35 kg)"

1 lbs = 0,456 kg

(Mai jos iti dau un extras din: Chow Chow - A Complete Pet Owner's Manual")

"Greutati aproximative in perioada de crestere la pui:

- 3 luni: 6 – 12 lbs (3 – 5 kg)
- 3 - 5 luni: 12 – 25 lbs (5-11 kg)
- 5 - 7 luni: 20 – 35 lbs (9 – 16 kg)
- 7 - 10 luni: 25 – 40 lbs (11 – 18 kg)

Dupa cum vezi marja este destul de mare, de aceea CEL MAI IMPORTANT LUCRU la CHOW CHOW este ca el sa fie BINE PROPORTIONAT (inaltime/greutate)"

Mugur eu cred ca mai bine muti discutia asta off topic intr-un nou topic la Crestere sanatate - Discutii despre greutate..

Admin edit:
Toate posturile referitoare la greutate au fost mutate din Puppy Gallery aici, unde le este locul.
Oana
Acum nu vreau sa pun si eu paie pe foc, dar Lee avea la 2,5 luni cam 9 kg sau asa ceva.Mentionez ca acum nu e gras deloc si nici nu a fost niciodata (acum are 32 de kg).
Bineinteles, depinde de la chow la chow...

Aaaa, ziceai Scofield ca daca Hugo are 13 kg la varsta lui "la 1 an va avea 30?"Probabil, pentru ca e normal sa aiba si peste 30 smile.gif
mugur
Nanook a fost mai mare un pic decat Hugo si cred ca Bebe la varsta lui la fel. Totul tine de bagajul genetic si de ce are cainele in potential. Tot ce putem face e sa-i ajutam sa ajunga cat mai sus. Cum a zis si Adriana: eu am 60 de kile si 1,74 inaltime. Ia sa ma compar acuma eu cu Mike Tyson. Ca si ala e tot om, nu?

Nu e pus paie pe foc, dar din nestiinta de genul asta ma intalnesc pe strada cu oameni care ma intreaba daca al meu e "uriash" si sigur nu sunt singurul. Corectarea acestor trasnai nu poate decat sa faca bine, nu rau.
Oana
Bineinteles ca e important ca e sanatos!Aici toti consideram f frumosi toti chow-ii, doar ca Ioana, Mugur si toti care ti-au dat indicatii au mai multa experienta in cresterea chow-lui decat multi altii. Si acum sincer nu cred ca "doare" pe cineva de greutatea lui Scofield, numai ca au incercat sa te ajute cu sfaturi smile.gif
Scofield
QUOTE(Oana @ Feb 25 2007, 09:26 PM) *

Bineinteles ca e important ca e sanatos!Aici toti consideram f frumosi toti chow-ii, doar ca Ioana, Mugur si toti care ti-au dat indicatii au mai multa experienta in cresterea chow-lui decat multi altii. Si acum sincer nu cred ca "doare" pe cineva de greutatea lui Scofield, numai ca au incercat sa te ajute cu sfaturi smile.gif

da eu nu am zis nimik ,doar ca nu mi a placut felu de exprimare ,si nu stiu de unde ei stiu ca eu nu am experienta ca nu am spus daca am un singur caine sau mai multi si as vrea sa inchei sub asta pt ca sincer acum fiecare cu ideile lui sunte m diferinti cu gandirii diferite si caini la fel chiar daca sunt aceiasi rasa sunt f diferinti .Si este ok .

Ioana edit :
Ai dreptate , pina la urma faci ce vrei .
Mie imi pare rau de cainele tau pentru ca il nenorocesti doar ca sa iti satisfaci orgoliul.
Si din pacate nu esti singura .
Scofield
QUOTE(Scofield @ Feb 25 2007, 11:31 PM) *

QUOTE(Oana @ Feb 25 2007, 09:26 PM) *

da eu nu am zis nimik ,doar ca nu mi a placut felu de exprimare ,si nu stiu de unde ei stiu ca eu nu am experienta ca nu am spus daca am un singur caine sau mai multi si as vrea sa inchei sub asta pt ca sincer acum fiecare cu ideile lui sunte m diferinti cu gandirii diferite si caini la fel chiar daca sunt aceiasi rasa sunt f diferinti .Si este ok .

Ioana edit :
Ai dreptate , pina la urma faci ce vrei .
Mie imi pare rau de cainele tau pentru ca il nenorocesti doar ca sa iti satisfaci orgoliul.
Si din pacate nu esti singura .

Draga Ioana sincer as prefera sa nu imi mai spui ca eu imi nenorocesc cainele in necunostinta de cauza ,cum am mai spus fiecare sa decomuntat din alte 100 de locuri si de la alti doctori si au gandiri f diferite la fel cum sunt si caini din aceiasi rasa dar totusi f diferiti.
O sa ma duc cu Scofiel la al 3 lea vaccin pe 4 Martie si o sa il cantaresc sa vad cate kg o sa aiba la 2 Luni si 1 Saptamana ,

Ioana edit :
Eu nu ma refeream la greutate , ci ma refeream la faptul ca ii dai calciu la varsta asta. Si crede-ma , in necunostinta de cauza sau mai bine zis inconstienta de cauza esti tu .
Ai sa intelegi insa prea tarziu lucrurile astea.
chaitan
"Greutati aproximative in perioada de crestere la pui:

- 3 luni: 6 – 12 lbs (3 – 5 kg)
- 3 - 5 luni: 12 – 25 lbs (5-11 kg)
- 5 - 7 luni: 20 – 35 lbs (9 – 16 kg)
- 7 - 10 luni: 25 – 40 lbs (11 – 18 kg)
Din acest tabel am anteles urmatoarele: un chow la 3luni-5kg 5luni-11kg 5luni-9kg 7luni-16kg
7luni11kg
Nu stiu ce sa inteleg deoarece daca e sa o luam logic din acest tabel reiese ca un caine la 5 luni are 11 kg cat are un caine de 7 luni.Iar cel de 7 luni ajunge de la 16 kg la 11 adica scade? Ceva nu este corect deoarece nu e logic acest tabel.
Teo
Chaitan, postul lui Olivian da niste limite inferioare si superioare fctie de varsta. Adica greutatea se poate inscrie intre...si intre....
Oricum, din ceea ce am vazut eu la Scottish, consider ca e mult mai importanta experienta unui crescator decat ceea ce gasim in tabele.
Scofield a ales sa-si compare cainele ca si greutate cu Hugo, care este dupa parerea mea, o exceptie. Eu cred ca abordarea e gresita, dar este alegerea ei. De asemenea, a ales ca creada ca posturile noastre sunt rautacioase, iar gresit dupa parerea mea, insa tot alegerea ei. Ceea ce poate nu stie este ca noi toti iubim chowul indiferent de marime si ca incercam sa ajutam cu sfaturi, nu sa dam in cap la nimeni.
Pe mine una ma enerveaza conceptia gresita a romanului "sa fie mult si prost, ca tot aleg eu ceva..." sau "mai bine mare, ca e impresionant, asa vede lumea ce maretz sunt eu...". Nu ma refer la tine Scofield si sper sa nu te simti. Insa, chiar daca si pe mine ma bucura ca Max nu e mic, nu l-as fi iubit mai putin daca era. Nu conteaza, Max e Max si asa ramane in sufletul meu si cand o avea 15 ani (sper sa ajunga la varsta asta onorabila)! S eu am icnercat sa "corectez" lumea in parc si m-am ales cu "hai draga, sa mergem, ca fata asta are ceva cu noi..." blink.gif blink.gif sad.gif
Nu mai zic la Scottie, daca vad un exemplar si il gasesc dragut, dar nu super dpdv expozitional, se supara stapanii de parca le-as zice de mame.... wacko.gif Ce treaba o avea iubitul cainelui cu expozitia nu pot sa inteleg. Ceea ce pot sa inteleg este orgoliul. Insa pe ala nu vreau sa il accept. E ca si cum mi-as iubi mai mult cainii de 1000 euro decat pe cei de 200! angry.gif Sunt ai mei si ii iubesc pe toti la fel si asa va fi mereu.

In ceea ce priveste calciul, este bine sa fie abordat cu grija si calea de administrare trebuie aleasa cu grija. Injectiile "minune" pe care la fac unii asa zisi veterinari isi vad rezultatele dupa ceva timp si nu sunt tocmai rezultate bune. Io recomand celor care vor chow "gigant" un terra nova laugh.gif !
olivian
Tabelul a fost extras din Capitolul "Dieta Corespunzatoare" si a fost calculat in functie de dieta, tabelul complet este:

Catel pana la 3 luni:
- este bine sa manance de 4 ori pe zi;
- ajungand la o greutate de 12 - 25 pounds (3 - 5 kg)
- consuma 600 - 900 calorii/zi
Aceasta inseamna:
- 6-8 onces (170 - 227g) hrana uscata
sau - 2-4 onces (57 - 113g) hrana semiumeda
sau - 8-10 onces (227 - 283g) conserva

Catel pana la 3 - 5 luni:
- este bine sa manance de 3 ori pe zi;
- ajungand la o greutate de 12 - 25 pounds (5 - 11kg)
- consuma 960 - 1650 calorii/zi
Aceasta inseamna:
- 8-14 onces (227- 397 g) hrana uscata
sau - 4-6 onces (113 - 170g) hrana semiumeda
sau - 10-19 onces (283 - 539g) conserva

Catel pana la 5 - 7 luni:
- este bine sa manance de 2 ori pe zi;
- ajungand la o greutate de 20 - 35 pounds (9 - 16kg)
- consuma 1400 - 2170 calorii/zi
Aceasta inseamna:
- 18-28 onces (510 - 794 g) hrana uscata
sau - 8-14 onces (227 - 397g) hrana semiumeda
sau - 22-35 onces (624 - 992g) conserva

Catel pana la 7 - 10 luni:
- este bine sa manance de 2 ori pe zi;
- ajungand la o greutate de 25 - 40 pounds (11 - 18kg)
- consuma 1650 - 2500 calorii/zi
Aceasta inseamna:
- 26-32 onces (737 - 907 g) hrana uscata
sau - 10-15 onces (283 - 425g) hrana semiumeda
sau - 26-40 onces (737 - 1134g) conserva

Pentru un Chow crescut, de 50 pounds (23 kg)
- este bine sa manance odata pe zi
- consuma 1350 calorii/zi
Aceasta inseamna:
- 35 onces (992 g) hrana uscata
sau - 16 onces (454 g) hrana semiumeda
sau - 42 onces (1191g) conserva

Teo te rog sa interpretetezi putin acest tabel (acum este complet). NU este specificat nicaieri ca aceste greutati sunt sau nu limite. Ele au fost calculate in functie de Dieta corespunzatoare.
Acum se poate vedea de ce apar si anumite pierderi in greutate.
Aceste date sunt publicate intr-un Ghid, nu in ceva oficial..
(De asemenea nu stiu daca Hrana care se cumpara in Romania este la fel ca cea din SUA).

Teo
Olivian, cu tot respectul pt ghiduri si tabele, eu ma voi baza intotdeauna pe sfaturile autentice primite de la un crescator si voi folosi ghidul ca sa ma ghidez smile.gif Informatiile dintr-un ghid mie mi se par foarte generale pt o rasa care are atatea particularitati. Cred ca prietenia mea cu Ioana si Chaitanii m-au ajutat mult mai mult sa inteleg aceasta rasa decat orice ghid posibil, mai ales ca am si eu cateva.
Din ceea ce am invatat la alta rasa, poate la fel de speciala ca si chowul, Scottish terrierul, limitele si sfaturile pe care le-am gasit in carti (indiferent ca erau ghiduri sau alt fel de publicatii) le-am folosit numai pt orientare, insa m-au ajutat foarte mult prieteni crescatori de la noi si de afara cu sfaturi pe care un ghid nu le va oferi niciodata. Nu vreau sa ne indepartam de la topic si m-am saturat sa incerc sa ocolesc problema : daca acest site devine un fel de "sunt nou pe aici, am un chow frumos, trimite-i pupicuri" si stuff, prefer sa ma retrag sau sa-mi faceti mie o sectiune speciala blush.gif unde ma pot informa corect. Dragalaseniile au si ele rostul lor, absolut toti ciociolinii mi se par foarte frumosi, insa daca am o reala problema, vreau sa pot citi, pe langa ghiduri, si cazuri reale. Uite, de exemplu, mie mi-ar fi de folos, daca in loc de tabele unde putem citi toti si singuri, ai posta date referitoare la catelul tau. Daca toti am face asta, ne-am crea propriile tabele personalizate si am putea usor sa convingem noi membrii ca nu e bine calciu la discretie si tot felul de improvizatii pe metabolsimul vitaminelor. Raman cu gust amar cand un membru nou pe site nu doreste sfaturile celor cu vechime. Asta inseamna ca orice experienta as avea ca si crescatoare de Scottish, un cumparator mi-ar putea nenoroci un pui nascut la mine in casa numai ca un doctor vet e bou. Si cunosc eu tone din astia....Si mai cunosc si stapani care nu asculta ce li se spune si intepreteaza sfaturile vetului cum le convine. Am avut parte si de astia din plin. Iarasi, nu e neaaparat vorba de Scofiel, eu vorbesc in general. In ceea ce priveste cazul ei, sincer spun ca un partener de discutie care nu arata un minim respect pt el insusi si nu-si da osteneala sa scrie normal, nu merita atentia mea. Timpul meu liber prefer sa-l petrec cu prietenii si animalele mele, nu descifrand mesaje pe net. Nici o suparare, ca doar nu suntem copii.
Oana
Uite, de exemplu, mie mi-ar fi de folos, daca in loc de tabele unde putem citi toti si singuri, ai posta date referitoare la catelul tau. Daca toti am face asta, ne-am crea propriile tabele personalizate si am putea usor sa convingem noi membrii ca nu e bine calciu la discretie si tot felul de improvizatii pe metabolsimul vitaminelor.

Hmmmm, mi se pare o idee buna asta cu tabelele.Am afla care ceva despre fiecare chow si am invata (poate)ca toti sund diferiti si totusi...seamana.In plus am invata mult unii de la altii, pt ca oricand e ceva mai mult de invatat wink.gif
zeita_vanatorii
Intrebare: am inteles ca, puiul nu are voie sa urce si sa coboare scarile pana la 5 luni. Care este motivul pentru care nu are voie?
Multumesc
mugur
Incheieturile labelor si articulatiile neformate complet...
Insa eu am tinut regula asta pana am considerat ca le are formate. Mai depinde si de caine si de rata lui de crestere.
OviDeus
Sustin si eu cele spuse de Mugur... depinde de caine si de rata lui de crestere. Si imi permit sa dau ca exemplu experienta personala. Am avut 2 cuiburi (ambele pe timpul verii) si am amenajat maternitatea la parterul casei, la loc mai racoros si umiditate optima. La varsta de 5-6 saptamani puiutzii incercau deja "marea escalada" pe scarile casei, fiecare dupa cum era dotat de mama-natura. La 3 luni erau diferente vizibile de "tehnica si anduranta" astfel incat sa-mi dau seama care da semne de slabiciune si care "poate merge singur".
Eu sunt de parere ca un Chow care se misca singur trebuie lasat sa miste. Nu il fortez la mai mult dar nici nu il restrictionez dupa cutume de genul "5 luni". Cel mult pot sa am grija de blidul lui si de program.
Un Chow misca atat cat are nevoie si cum se simte el mai bine. Si se odihneste pe masura lui. N-am fortat niciodata cu calciu peste normal, nici vitamine. Eu nu cred in pastile. Am 3 Chow si fiecare are un alt ritm, un alt stil...important este sa dea din coada si sa-ti transmita ca nu-l doare nimic...
zeita_vanatorii
Am un nou membru in familie, il cheama Arthur, are aproape 10 saptamani. am sa incer sa atasez niste poze cu el. Cand l-am cumparat, duminica, 25 martie, avea ,5,5 kg, iar marti avea 8 kg. De urcat, urca scarile fara probleme, insa nu le coboara. Nici nu l-am fortat. Cateodata il iau in bate cand urcam scarile, alteori il las sa urce singur. Intrebarea mea este daca e bine sa ii dau vitamine, si care ar fi vitaminele cele mai potrivite? Cat de des trebuie periat?
mugur
Sa iti traiasca smile.gif Ultima poza e dementiala.
Despre ce vrei tu sa-i dai... Eu i-am dat lui Nanook la sfaturile chaitanilor K9 Hip & Joint support pt ca Nanook crescuse cu "explozie" si il dureau tare labutzele. Dupa ce nu l-au mai durut, dupa perioada aia in care a crescut foarte vizibil, m-am oprit cu K9.
Periat? Si de 5 ori pe zi smile.gif acum cat e pui ca sa se obisnuiasca cu asta si sa nu protesteze mai tarziu... Oricum trebuie periat des ca sa scoti puful de pui din el can incepe sa apara blanitza cea noua...
zeita_vanatorii

el a crescut in greutate in 2 zile -2 kg si jumatate, e mult sau e putin? recunosc ca nu ma prea pricep..nu da semne ca l-ar durea labutzele. Ar trebui sa ii dau K9? E un complex de vitamine?

Mickey
QUOTE(zeita_vanatorii @ Mar 28 2007, 11:00 AM) *

el a crescut in greutate in 2 zile -2 kg si jumatate, e mult sau e putin? recunosc ca nu ma prea pricep..nu da semne ca l-ar durea labutzele. Ar trebui sa ii dau K9? E un complex de vitamine?

Esti sigura ca prima oara l-ai cantarit bine?
Sincer, ma indoiesc ca a putut lua in greutate atat de mult in doua zile. Nu pot sa cred ca mancarea care i-ai dat-o in doua zile s-a si depus pe el. Saracutul inseamna ca nu a "iesit afara".
ROG NU TE SUPARA!
zeita_vanatorii
De iesit, "a iesit afara", chiar de 3 ori/zi, insa e un mancacios..mananca destul de mult..vreo 6 mese/zi..insa e mai lenes..nu preaii place sa faca miscare. De cantarit, l-am cantarit bine si atunci cand l-am luat si ultima data. Il voi cantari si azi, sa vad ce greutate va avea.
Oana
Sa iti traiasca, e o dulceata!!!
Pai fiind asa de micut, ar trebui scos afara de mai multe ori pe zi...dupa papa si dupa ce bea mai multa apa biggrin.gif
Teo
Super Ioana, sa stii ca e o idee nemaipomenita!
Ce dragutze sunt dragele de ele. Cel putin ....multi pupici pe botici! Uffff, m-am transformat si eu in "fufa", insa cu asa frumusetzi, greu sa te abtii de la mesaje siropoase. blush.gif wub.gif wub.gif
Oana
biggrin.gif ce mari au crescut!!!Tare scumpele, sa traiasca wub.gif
Teo, bine ai venit in randul "fufelor"
sTeLy
Super tare tongue.gif Vai ce bine imi pare ca v-am regasit ! Iar nu mi-a mers forumu sad.gif
mugur
Vai ce dulci sunt...
Abia asteptam sa ajungem inpoi in Bucuresti...
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.