buddhachows
Jun 4 2006, 07:04 AM
Pe 18 iunie voi fi prezent la CACIB.
mugur
Jun 6 2006, 01:41 PM
M-am inscris si eu...la puppy.
alexxa_sandy
Jun 6 2006, 10:06 PM
Va urez succes!!!

si sa veniti cu rezultate bune!
Teo
Jun 12 2006, 09:32 PM
Si eu vin, dar nu cu un chow, ci cu un scottie. Dar sigur va vizitez la ringul de chow.
chaitan
Jun 12 2006, 10:21 PM
Salut Teo vreau si eu sa te intreb ceva si anume de ce nu vii la expozitie si cu chow-chow-ul chiar daca nu e inscris macar sa il vedem.
As vrea deasemenea sa stiu de unde ai scottish terrierul si de unde l-ai cumparat pe Max?
Andrei Stavila
Jun 12 2006, 11:51 PM
Chaitan: o las pe Teo sa raspunda la intrebarea ta. oricum, are un motiv serios pentru care nu vine cu Max. Dar tine-ti-va bine, fetitza ei scottish e atit de dulce, ca s-ar putea sa va faca sa va indragostitzi si de aceasta rasa... SI ATUNCI SA VA VAD CE FACETZI!
Eu am patit-o, deci stiu ce spun....
Andrei Stavila
Jun 13 2006, 10:12 AM
Gabi: cine arbitreaza la CAC si cine la CACIB Ploiesti?
Teo
Jun 13 2006, 01:47 PM
Am sa-l aduc pe Max duminica sa-l vedeti. M-am gandit duminica deoarece vine si Gabi si as vrea sa-l vada si el. Pe Max nu l-am inscris deoarece acum 2 sapt a mers cu mama la casa noastra de la tara si a ramat in namol "imbogatindu-se" cu o dermatita umeda f urata. A trebuit tuns in zona afectata, care este destul de mare. Dupa 10 zile dermatita a cedat, insa blana a ramas tunsa. Puteti citi mai multe detalii la rubrica de Blana, piele.
Pe Max si pe Honey i-am cumparat de la un crescator din Chisinau, se numeste Maxim Shmilenko.Max nu era programat, insa a fost o poveste mai ciudata (cand am fost prima oara sa o luam pe Honey, Max era f mic, avea 3 saptamani si singurul din cuib de aceasta culoare. Mi s-a spus ca nu este disponibil deoarece era deja antamat. Dupa inca vreo 2 luni am fost din nou sa luam o sora a lui Honey, Hope, pt o prietena draga si a coincis cu revenirea lui Max acasa - cei care l-au luat s-au razgandit, din pacate. Era marisor si va imaginati ca arata ca un urs de plus. Eu imi doream un catel echilibrat pt maica-mea si el era disponibil, asa ca a intrat in familie.
Sper sa nu uit sa aduc la Ploiesti si pedigree-ul lui, voi sunteti cunoscatori si puteti sa va dati cu parerea.
Andrei, cine o sa se indragosteasca de Honey o sa vrea una

Eu m-am indragostit de chow si am unul, este randul vostru cu Scottie.

Glumesc, desigur.
buddhachows
Jun 13 2006, 03:29 PM
Din pacate, din cauza unor chestiuni de serviciu, nu mai pot participa la CACIB Ploiesti.
De cateva zile, atat Saddam cat si Zhaklin au inceput sa naparlerasca.
Andrei Stavila
Jun 13 2006, 03:50 PM
Teo: tu glumesti, eu vorbesc serios. Nu m-am mai indragostit asa tare de un catzel din alta rasa decit o singura data, la o expozitie din Braila de acum vreo trei ani, cin mi-a furat inima o fetitza de... bulldog francez!
Acuma am patzit-o cu scottish-ul....
Daca nu ar trebui sa plec din tzara, mai ca mi-as lua un scottish... ar fi perfect pentru fetele mele lenese, sa le mai alerge din cind in cind...
Dar, cine stie, peste patru ani, cind ma intorc, poate Honey va face un puiutz, si poate ma vei considera de incredere sa il infiez...
Teo
Jun 13 2006, 05:47 PM
Pai intoarce-te si vorbim. Pana atunci creste si ea si vedem. In principiu, poti sa consideri ca ai deja unul de la mine.
chaitan
Jun 13 2006, 11:39 PM
Draga Teo multumim de raspuns si asteptam sa vii la Ploiesti.
Vrem sa-ti spunem ca in familia noastra exista si rasa scottish cam de cand exista si chow-chow-ul.Nu mergem cu ei in expozitii dar cu ani in urma am fost si nu de putine ori.Am avut 2 femele mama si fiica din care am pastrat 2 masculi.Sunt de culoare neagra.
Am vrut sa stii ca nu esti singura proprietara de chow care are si scottish, si deasemenea stim ca se inteleg foarte bine aceste rase chiar daca au temperamente total diferite.
La noi in familie nu au existat incidente neplacute intre ei.
Asteptam sa ne intalnim la Ploiesti sa-ti vedem fetita si baietelul.
Teo
Jun 14 2006, 12:46 AM
Ma bucur sa aud ca mai sunt si altii cu Scottie si cu Chow. Si eu vad ca se inteleg f bine aceste doua rase, deoarece consider eu ca se completeaza reciproc. Calmul chow-ului este invers agitatiei scottish-ului, scottie de obicei sunt f iubareti si cer multe dovezi de afectiune, chow-ul este demn si retras. Toti chow-ii pe care i-am pus alaturi de Honey au iubit-o din prima clipa. Pana acum sunt 3 si nu l-am numarat pe cel de la Andrei, care si el se arata interesat de o joaca.
De unde aveti scottie? Am inteles eu bine si acum aveti doua fete si doi baieti sau nu? Si pe mine m-ar interesa sa stiu mai multe despre scottie-shii vostrii. La Ploiesti voi fi cred singura cu scottie crem, asa ca nu va fi greu sa ne recunoastem. Oricum am sa vin la ringul de chow.
Andrei Stavila
Jun 14 2006, 09:30 AM
Succes tuturor la expozitie la Ploiesti, indiferent ca mergeti cu scottish sau cu Chow! Va asteptam "acasa" cu multe premii si multe cupe, din care sa putem bea sampanie!
Teo, vezi ca pentru fiecare BOG se mai adauga o bere
chaitan
Jun 14 2006, 04:12 PM
QUOTE(Teo @ Jun 14 2006, 12:46 AM)

Ma bucur sa aud ca mai sunt si altii cu Scottie si cu Chow. Si eu vad ca se inteleg f bine aceste doua rase, deoarece consider eu ca se completeaza reciproc. Calmul chow-ului este invers agitatiei scottish-ului, scottie de obicei sunt f iubareti si cer multe dovezi de afectiune, chow-ul este demn si retras. Toti chow-ii pe care i-am pus alaturi de Honey au iubit-o din prima clipa. Pana acum sunt 3 si nu l-am numarat pe cel de la Andrei, care si el se arata interesat de o joaca.
De unde aveti scottie? Am inteles eu bine si acum aveti doua fete si doi baieti sau nu? Si pe mine m-ar interesa sa stiu mai multe despre scottie-shii vostrii. La Ploiesti voi fi cred singura cu scottie crem, asa ca nu va fi greu sa ne recunoastem. Oricum am sa vin la ringul de chow.
Ai inteles putin gresit sau noi nu ne-am exprimat bine acum avem doar 2 masculi negrii.Oricum abia astept sa ne cunoastem la Ploiesti.
olivian
Jun 15 2006, 04:08 PM
Intrebari pentru cei care participa cat si pentru ceilalti:
La ce ora incepe?
Cand veniti mai multi sambata sau duminica?
Care este mai frumos, cel de sambata sau cel de duminica?
Andrei Stavila
Jun 15 2006, 04:22 PM
Olivian, eu numerg la Ploiesti, dar iti pot raspunde la intrebari.
La ce ora incepe? De obicei intre orele 08 - 10 dimineatza intra ciinii in locul expozitiei, iar la ora 10 incepe arbitrajul la ringuri. De multe ori insa, ca la romani, se intirzie foarte mult, uneori arbitrajele incep la 11.
Cand veniti mai multi sambata sau duminica? De obicei, cine vine la unul vine si la celalalt. Iarasi, de obicei, daca e sa se renuntze la unul din concursuri, oamenii renunta la cel national (CAC) si il prefera pe cel international (CACIB)
Care este mai frumos, cel de sambata sau cel de duminica? Pai sint perfect la fel, numai ca cel de duminica (CACIB) este international, asta inseamna ca titlurile cistigate in cadrul lui sint mai importante (si mai greu de cistigat....)
olivian
Jun 15 2006, 04:34 PM
Multumesc mult Andrei! Nu am fost niciodata si chiar nu stiam.
La intrebarea "cand veniti mai multi?" am vrut sa stiu de fapt daca mai sunt si altii care nu participa si vin sa vada. Daca ma duc sa vad una din ele macar sa ne intilnim mai multi...
De fapt: Cine mai vine, in afara celor care sunt inscrisi?
anka
Jun 16 2006, 08:55 AM
Nu stiu daca vom ajunje la Ploiesti (ca privitori), de aceea le urez tutor participantilor succes si sa se intoarca cu bine
Admin edit:Anka, si eu tot ca privitor ma duc, doar nu am ce obtine cu nanook la clasa puppy, dar mai vad lumea si cum este in expozitii, si pe el printre catzei

Inteleg ca Chow suntem vreo 4-5 toti...la toate clasele.
mugur
Jun 17 2006, 08:48 PM
Scriu eu ca sa nu uit primele impresii...
Chaitan Legend Chow StarfireEXC 1, CAC, BOB
NanookF.P. (foarte promitator)
Despre arbitraj: marturisesc ca habar nu am ce si cum ci explic doar cum si ce a facut arbitrul. Ne-a arbitrat Molnar Zolt desi nu el trebuia initial. Omul s-a uitat la Nanook, l-a pipait pe la spate, la corp, la labutze, apoi la dinti si inchisa gura si deschisa, s-a uitat la par, (a verificat parul de sub coada), si apoi m-a intrebat ce varsta are. Cand i-am zis s-a mirat (ma asteptam insa) si a zis ca daca nu mai creste mult are sa fie bine tare. Apoi m-a pus sa il alerg o tura de cerc. Nanook m-a facut fericit la faza aia, a dat tura perfect fara pic de lene si cand a terminat tura si i-am zis sa se opreasca la arbitru aia a facut. S-a mai uitat arbitrul pe langa el nitel si apoi a inceput sa dicteze ceva (nu auzeam mare lucru de emotie, e surprinzator insa ca am avut emotii, eu care nu am avut nici in examene...) si secretarul de ring a scris foaia de arbitraj, si apoi m-a chemat la dansa sa imi dea o diploma si o fundita alba, si foia de arbitraj si mi-a bombanit ceva de dus si la ringul de "best puppy in show", da' nu imi mai pasa. Iesisem de acolo si ma oprisem langa Adriana care facea poze, si daca era dupa mine puteam sa plec si acasa.
Aia care ati mai fost in ring nu radeti! Eu zic cum a fost prima oara...

As vrea sa zic si cum l-a arbitrat Molnat Zolt pe Star dar nu imi amintesc mare lucru, nu imi venea sa cred ca am iesit de acolo.... Ala oricum e bibelou, cum il pune Dan asa sta. Am plecat de acolo si ne-am mutat "tabara" mai aproape de ringul central (unde trebuia sa intram cu toti 3 cainii, Star, Nanook si Dona whippetul care a si salvat "onoarea familiei" luand grupa si intrand la Best in Show) apoi am mers si am luat mici, am mancat si am baut bere, apoi a urmat si Best Puppy in Show pe care nu l-a mai luat Nanook si nici nu avea cum sa il ia ca sa fiu sincer. O fi catelu meu si il iubesc ca pe okii din cap dar asta este. Nu imi pasa

odata cu expozitia asta, Nanook a mai castigat ceva, mai mult decat BIS: nu mai are rau de masina. URA!
Am stat si cu Teo destul, are o catelusa dementiala, si l-a pupacit si smotocit pe Nanook (marlanu' tradator statea la pupat ceva de speriat) si am facut jde poze, evident din ele vor ajunge si aici doar sa imi trag sufletu. La ora asta, Nanook doarme cu bubuituri.
Final: E pacat sa nu mergi. Expozitiile sunt un lucru mai frumos decat pare stand acasa si facand presupuneri.
Andrei Stavila
Jun 17 2006, 08:58 PM
Felicitari tuturor!
Mugur, ma bucur foarte mult ca prima ta experienta in ring a fost una pozitiva!
Felicitari lui Nanook! Ma bucur enorm pentru voi!
Pentru mine, orice calificativ bun optinut de un Chow e o fericire! BRAVO, FELICITARI!
URAAAAAAAAAAAAAAA si SUCCES SI MIINE!
EU VA TIN PUMNII STRINSI, IAR FETELE MELE VA VOR TINE COADA PE SPATE!!!!!!!
Ah, inca o intrebare: v-ati intilnit cumva cu Mihaela Istrate, redactorul-sef de la Dog Magazin? Ea mi-a spus ca i-ar placea sa ne intilnim, dar nu am reusit sa-i raspund in timp util, sa-i spun ca nu ajung la Ploiesti... Ma gindeam ca poate v-ati intilnit voi cu ea si poate ati facut mai multa publicitate clubului.... "live"!
Daca nu, cred ca o veti putea vedea miine, am inteles ca exista un stand al revistei si probabil o veti gasi acolo.
Si inca ceva: va rog sa postati rezultatele fiecarui Chow prezent... E bine sa stim ce face fiecare (asta, evident, daca nu suparam pe cineva

)
mugur
Jun 17 2006, 10:44 PM
Teo
Jun 17 2006, 11:42 PM
Acum am ajuns si eu acasa. Destul de multi caini, multa lume, agitatie, se vede stradania din partea organizatorilor - o expozitie f buna dupa parerea mea. Inclusiv concurenti din strainatate cu caini f buni. Baietii si fetele au obtinut calificative excelente. Honey a reusit BOB, insa nu si BOG (era un Kerry Blue terrier f bun care a luat BOGul). Ukrainienii au venit cu caini f buni si au luat destul de multe titluri.
Nanook este un super dulce cu o mutrita de cuceritor. Daca nu a avut prea mare succes cu Honey (ca eram cu okii pe ei), cu mine a fost f usor. O mutritza jucausa si un pupic si gata - m-a cucerit!
Am facut destule poze, una chiar f reusita. Promit sa le micsorez maine si sa le postez. Acu gata, ca sunt destuld e obosita. Maine ne vedem iarasi la ringuri. Un gand bun si pt cei care au vrut sa fie alaturi de noi si nu au putut. Nu fiti suparati, e mereu o data viitoare.
Click to view attachment Click to view attachment Click to view attachmentClick to view attachment Click to view attachment Click to view attachment
buddhachows
Jun 18 2006, 08:21 AM
Mugur, Adriana, Dan
Felicitari!!!
Cainii arata foarte, foarte bine.
Andrei Stavila
Jun 18 2006, 11:45 AM
Mugur: ma bucur foarte mult ca ti-ai schimbat parerea despre concursuri... intr-un fel, banuiam ca asa o sa fie... Poate ca acum vei dori sa mergi la cit mai multe, nu doar sa iei dreptul de reproducere pentru Nanook... Din punctul meu de vedere, Nanook are fatza de campion... Acum l-am vazut mai bine in pozele postate, are botul exact cum vreau eu (nu foarte gros), miscarea pare usoara si buna, si, mai ales, asa cum imi place mie la nebunie, este un Chow mare, nu pitic, asa cum au occidentalii! Felicitari!
Teo: Nu-i nimic ca nu a luat Honey BOG. Lasa ca la Tg Mures venim si noi, va facem galerie si ai sa vezi ca Honey va cistiga! Fetele mele ii vor purta noroc!
A, sa nu uit, spune-i lui Honey ca imi e dor de un pupic de la ea!
Tuturor: eu va tin tuturor pumnii strinsi iar fetele mele va vor tine coada pe spate! Succes si azi!
alexxa_sandy
Jun 18 2006, 01:06 PM
Felicitari pt rezultate!!!

chiar ca merita!!!
mugur
Jun 18 2006, 08:41 PM
Revin cu rezultatele de la CACIB. Sper sa nu ma insel..
Chaitan Legend Chow StarfireEXC1, CACIB, BOB si BOG3
NanookF.P. (foarte promitator) si Best Puppy of Breed
Din nou trimis pt Best Puppy in Show, din nou invins pe cinstite. Arbitru de BIS cineva din ardeal. Castigator un caniche mic negru, frumos foc.
Diferenta intre foile de arbitraj (m-a arbitrat Cristian Vantu) este ca azi a scris si "excelenta miscare" pe foaie, si a meritat sa scrie ca sarmanu catel dupa stat in plin soare (a trebuit sa asteptam cu cainii ceva timp in fata ringului) Nanook a mers in trap rapid si cu capu sus, cu tot soarele ala. Oricum mai avem nitel si lesinam io de cald...
Fata de Dl. Molnar, Cristian Vantu a preferat sa umble el in gura lui Nanook, si tot la fel s-a lasat pe vine in fatza cainelui si l-a pipait, etc, dar la dinti s-a uitat singur fara sa imi ceara sa arat eu dintii cainelui.
De data asta am avut galerie, a venit si Olivian si Ioana (mersi Ioana ca mi-ai prins funditele ca habar nu aveam cum) si poze avem facute cu vreo 3 aparate, ca io destept tare am uitat aparatul meu acasa. Am sa astept pe mail pozele de la Olivian si de la Teo (e superb Max!!! si jale de cuminte) si am sa le fac mai mici si postez apoi.
Vreau sa multumesc public "chaitanilor" pentru toate sfaturile si ajutorul dat, si Ioanei lui Teo si Olivian care au asigurat tot suportul de care poate avea cineva nevoie inainte sa intre in ring. Si voua tuturor care ne-ati felicitat, pentru ca adevarul este ca orice ar fi, te bucuri de para ar fi cine stie ce realizare mondiala... Promit sa fac la fel pt orice "novice" in ring pe care am sa il vad. Conteaza enorm..
Andrei, multumesc pt aprecieri,dar am sa il duc la expozitiile care pot insemna ceva pt el, chiar daca ma duc in expozitii nu am sa il iau mereu pe Nanook cu mine, si pana la caine campion mai e cale lunga ; nu stiu daca vreau sa o parcurg. Timpul le rezolva pe toate.
alexxa_sandy
Jun 18 2006, 10:03 PM
Felicitari Mugur!!!!! si "chatainilor"! ma bucur pt voi!
mugur
Jun 18 2006, 10:12 PM
Mersi Alexa, felicitari lui. Mie arbitrii nu mi-au dat nimica

ca eram doar anexa la catzel...
Atasez
pozele de la Olivian deocamdata. Mai am de la Ioana din camera si de la Teo cand trimite. Ignorati " handleru " ca dormea pe el de cald.
Click to view attachment Click to view attachment Click to view attachmentClick to view attachment Click to view attachmentPozele din camera IoaneiClick to view attachment Click to view attachment Click to view attachmentClick to view attachment Click to view attachment Click to view attachmentO sa revin cu poze de la Teo si am sa adaug si la pozele de ieri dar sunt obosit acuma si Teo a facut o gramada de poze
alexxa_sandy
Jun 18 2006, 10:28 PM
Atunci felicitari lui

(am spus felicitari tie pt ca te-ai hotarat ca sa mai mergi la expo cu Nanook si dupa ce va obtine dreptul de monta)
Teo
Jun 18 2006, 11:42 PM
Astazi a fost cald rau si baietzii au rezistat mai greu, dar au strans randurile. Am trimis pozele lui Mugur si in curand le puteti vedea aici. Noi fetele - adica Honey am fost fericite cu un BOB ca a fost mare concurenta la BOG si a castigat un Kerry Blue Terrier foarte frumos. Insa am ramas cu multi pupici de la baieti si mai ales de la Nanook pe care la sfarsit l-am "atentionat" sa stea in banca lui.
Nanook este un scump, pupacios si cu mutrita expresiva.
Star este un ....mmmm..... momument de cumintenie, cred ca este varianata ardeleneasca de chow ca io asa caine nu am mai vazut.

.
Astazi ne-am simtit bine printre prieteni, am ras, glumit, baut bere si va asteptam si pe voi data viitoare. Am facut chiar si plaja.
Catei au fost aceeasi ca ieri, am avut si un incident neplacut cu un catel dar datorita Ioanei, Adrianei si lui Dan precum si medicului veterinar care asigura asistenta veterinara, totul s-a terminat cu bine. Nu este vorba de un chow, din fericire. Un alt catel a facut soc termic in masina.

Si-a revenit insa si ii dorim multa multa sanatate.
In rest, eu m-am simtit f bine, la fel si Honey, Max si de abia asteptam expo viitoare.
Andrei Stavila
Jun 19 2006, 08:57 AM
TEO: Inainte ca Mugur sa inchida topicul asta, vreau sa te felicit inca o data si sa te rog sa faci tot posibilul sa pui blana lui Max "pe picioare" si sa ne vedem la Tg. Mures chiar in ring!
mugur
Jun 19 2006, 11:22 AM
alexxa_sandy
Jun 23 2006, 02:48 PM
Au mai participat si alti chow-i?daca da care?si de unde ?
Teo
Jun 23 2006, 05:42 PM
Nu Alexxa, din pacate doar doi chow au fost. Daca nu erau Dan si Mugur chowul nu era reprezentat in expo.
Poate in curand sa fie mai multi. Speram, cel putin.
alexxa_sandy
Jun 23 2006, 05:49 PM
Pacat...

si eu cand am fost anul trecut la CACIB erau inscrisi 4 chowi(cu al meu cu tot) si s-a prezentat doar unul...iar la CAC doar al meu era inscris..sa speram ca la Dracula Dog Show sa fie mai multi chow-i
Andrei Stavila
Jun 24 2006, 12:56 PM
Da, si eu sper sa vad cit mai multi chow in ringuri...
Si mai sper sa pot veni la Tg Mures.
De fapt, ceea ce SPER in primul rind este sa fie fetele sanatoase pentru a merge acolo... Olga e foarte bolnava, are nenumarate boli diagnosticate (majoritatea mostenite genetic), iar prognosticul este REZERVAT...
Cind voi avea timp si ma voi mai aduna putin dpdv psihic, voi povesti despre problemele ei...
alexxa_sandy
Jun 24 2006, 01:04 PM
Imi pare rau Andrei pt Olga

sa se faca bine si sa incercati sa veniti la Tg Mures.
Andrei Stavila
Jun 24 2006, 01:35 PM
Multzumesc, Alexxa. Si zilele astea, cind il mingii pe Arthur, te rog trimite un gind bun si Olgai. Are nevoie de el si sint sigur ca il va simtzi.
Multumesc.
alexxa_sandy
Jun 24 2006, 01:37 PM
Asa am sa fac cu cea mai mare placere:)..daca e vorba de Olga sau Helga. ..le pup pe amandoua!
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please
click here.