mugur
May 5 2006, 03:04 PM
Perioada cea mai importanta din viata unui caine.
Cateve din lucrurile pe care eu am preferat sa le fac chiar din prima zi. Parerile sunt impartite, si unele persoane pot avea alte metode, sau sa le considere pe acestea eronate.
- Luat in brate cat de des cu putiinta mai ales cand este abia adus in casa.
Mangaiati-l si vorbiti cu el, mai ales daca plange. Este mic, intr-un mediu nou, si-a pierdut mamica si fratiorii si e normal sa fie trist uneori.
- Hranit la ore fixe. Noi am inceput cu 6 mese pe zi, apoi reduse treptat la pana am ajuns acum la 3 mese. Aveti grija sa nu reduceti si cantitatea de mancare ci numai numarul meselor !
- Puneti-i zgarda (cat mai usoara la inceput) din prima zi. Dupa ce da semne ca o ignora o puteti scoate. Nanook a ignorat zgarda complet de cand i-am pus-o si lesa la fel. A smucit doar de cateva ori, dar l-am certat si asta a fost tot.
- Dati-i apa numai dupa mese, macar pana isi stabileste cu precizie locul unde isi face nevoie. Asta va va ajuta sa il invatati foarte repede si cu locul unde face, si cu schimbarea locului si facutul afara. Dupa ce cainele nu mai are de loc "rateuri" puteti lasa apa la discretie.
- Imediat cum scoateti catelul afara lasati-l sa dea nas in nas cu cat mai multi catei.
Fiti atenti la reactiile celorlalti caini si daca dau semen de nervozitate separati-i. De preferat intrebati stapanul celulalt caine daca are manifestari agresive. NU va bazati insa numai pe ce spune acesta, ci urmariti cu atentie celalalt caine.
- Lasati (rugati) oamenii sa il mangaie cat este mic. Chow-Chow este un caine mai sobru decat alte rase si socializarea ii face bine. Nu va temeti ca va creste "moale" veti observa ca stie sa faca singur diferenta pe masura ce creste, si protesteaza el singur cand este "inghesuit" prea tare sau cand persoana devine prea familiara cu el.
Nanook se joaca cu toata lumea dar alege el cat timp se joaca si cum...
carmen
May 9 2006, 01:53 PM
Problema.
Nu stiu cati dintre voi s-au confruntat cu situatia urmatoare dar dupa ce am citit ca la 6 luni incepe perioada de intrare in calduri pentru catele, m-am ingrijorat pentru ca:
peste o luna facem curatenie generala in apartament si va tb. sa ne mutam "cu catel si cu purcel "la mama la tara. Foarte bine pentru animalute dar... mama are un ciobanesc mioritic (Roni), cel mai frumos ciobanesc din cati stiu (tot de noi crescut pana la 4 luni jumate)si ce ne facem cu Maura si Roni? Asta e jumatate din problema !Apoi daca Maura se invata sa faca oricand afara pentru ca va dormi afara, cand vom reveni acasa ( peste 2 luni sper

) isi va aminti vechea regula?
buddhachows
May 10 2006, 08:47 AM
| QUOTE (carmen @ May 9 2006, 10:53 AM) |
Problema. Nu stiu cati dintre voi s-au confruntat cu situatia urmatoare dar dupa ce am citit ca la 6 luni incepe perioada de intrare in calduri pentru catele, m-am ingrijorat pentru ca: peste o luna facem curatenie generala in apartament si va tb. sa ne mutam "cu catel si cu purcel "la mama la tara. Foarte bine pentru animalute dar... mama are un ciobanesc mioritic (Roni), cel mai frumos ciobanesc din cati stiu (tot de noi crescut pana la 4 luni jumate)si ce ne facem cu Maura si Roni? Asta e jumatate din problema !Apoi daca Maura se invata sa faca oricand afara pentru ca va dormi afara, cand vom reveni acasa ( peste 2 luni sper ) isi va aminti vechea regula? |
In perioada caldurilor Maura ttrebuie tzinuta departe de orice mascul. Modalitatea de o tzine departe de masculi trebuie sa o stabiliti voi.
Cand va reveni acasa va dori sa faca tot afara.
paul
May 20 2006, 12:52 AM
pana la cate luni mai creste si este considerat pui?
Andrei Stavila
May 20 2006, 01:30 AM
Paul: din cite se spune, un ciine creste pina la 12 luni, iar apoi se "cizeleaza" pina pe la 2,5 - 3 ani. Abia pe la aceasta virsta este complet format.
Totusi, experienta mea personala este urmatoarea: cele doua fetite ale mele au crescut constant in greutate si in inaltime pina la 9 luni. Dupa aceea s-au oprit.
Un catel este considerat "pui" pina la vista de 9 luni. Apoi, intre 9 luni si 14 luni este considerat "junior". Dupa 14 luni este considerat matur.
In privinta montei, nu se recomanda sa montezi un mascul inainte sa implineasca 12 luni, iar o femela inainte sa ajunga la a treia serie de calduri (adica inainte de 18 luni). Fetita mea Olga, de pilda, implineste in octombrie 4 ani si inca nu a nascut...
buddhachows
May 20 2006, 09:07 AM
QUOTE(Andrei Stavila @ May 19 2006, 10:30 PM)

Totusi, experienta mea personala este urmatoarea: cele doua fetite ale mele au crescut constant in greutate si in inaltime pina la 9 luni. Dupa aceea s-au oprit.
De la 1 luna la 9 luni au crescut
constant ??
La cainii mei intre 5 si 9 luni cresterea nu a fost chiar atat de constanta. Daca era sa fie constanta cred ca la 9 luni aveam niste vitzei.

)
mugur
May 20 2006, 12:33 PM
Cred ca daca al meu mai creste ca pana acuma, Gabi are dreptate. La 5 luni are peste 51 cm si 25kg, si nu am curaj sa ma gandesc cat o avea la 9 luni... Cred (la al meu cel putin) ca a avut un ritm accelerat, dar rata de crestere a scazut vizibil in ultimile 2 sapt, acum mi se pare mie ca pune mai mult in grosime...
buddhachows
May 20 2006, 01:34 PM
Paul
Va fi pui pana la 8 luni.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please
click here.