Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Mancare
Chow-Chow Forums > Chow-Chow > Crestere si Sanatate
alexxa_sandy
Am deschis acest subiect in dorinta de a lamuri cateva lucruri. In primu rand vreau sa intreb daca pe langa mancarea uscata este permis sa mai dau cainelui ca gustare biscuiti(cumparati) . In al 2-lea rand am vazut pe unele site-uri niste retete de biscuiti pt caini care se prepara in casa: Biscuiti cu legume aromate, Mingiute cu unt de arahide pt cresterea in greutate, etc.Oare sunt buni acesti biscuiti pt sanatatea cainelui? nu pot provoca probleme sistemului digestiv?Astept mai multe opinii.Si daca doriti, pot posta aici retetele.Va multumesc!
olivian
Daca ai retetele eu zic sa le postezi! Din ce am citit, atata timp cat nu au zahar este ok. Eu ii cumpar biscuiti simpli si ii dau. Orice este natural este mai bun decat ceva din comert.
alexxa_sandy
Biscuiti cu legume aromate

Ingrediente:

1 ½ cesti faina

1 ceasca faina de secara sau hrisca

½ ceasca de lapte praf

½ lingurita praf de usturoi

6 linguri de margarina

1 ou

1 lingurita zahar

½ ceasca apa de lagheata sau zeama in care s-au fiert legumele

1 ceasca piure de legume(conopida, morcovi, fosole verde) sau 2-3 lingurite pudra de legume.

ü Amesteca ingredientele.

ü Adauga suficienta apa ( sau zeama de legume ) incat sa poti forma din aluat o minge.

ü Cu degetele intinde o foaie groasa de 1.5 cm direct pe tava unsa cu ulei. Taie aluatul cu un cutit .

ü Biscuitii se coc timp de 25-30 de minute.

Biscuiti cu ovaz si germeni de grau

3 cesti faina integrala sau faina de secara

3 cesti faina de ovaz

½ ceasca germeni de grau

6 linguri de margarina

¼ ceasca melasa

1 ceasca lapte pasteurizat

1 ceasca apa

ü Amesteca ingredientele. Aluatul trebuie sa fie vartos.

ü Da aluatul la frigider timp de 30 de minute.

ü Formeaza mici lingurite din aluat, turteste-le si aseaza-le intr-o tava unsa cu ulei sau intinde o foaie si taie biscuitii in ce forma doresti.

ü Biscuitii se coc timp de 1 ora.

Mingiute de unt de arahide pentru cresterea in greutate

2 cesti mancare uscata pentru caini

2 pachete branza cu zmantana

1 ½ cesti unt de arahide

½ ceasca ulei de porumb

1 ceasca branze de vaci

450 g carne tocata de vita

ü Piseaza mancarea uscata si ameste-o cu restul ingredientelor.

ü Mai adauga mancare pentru caine daca pasta este prea moale.

ü Pune pasta in hartie cerata si ruleaz-o.

ü Tine preparatul in frigider pana cand se intareste; Serveste-I cainelui feliute( una sau doua feliute de cateva ori pe zi )
olivian
Daca tot a fost deschis acest topic, cred ca ar fi bine daca posta aici ce mancare le dam catelusilor perioada in care dam acel tip de mancare. Cred ca experienta unora, care deja au verificat, va ajuta si pe cei mai putin experimentati sa aleaga..
Eu am patit-o, ii dadeam inca mancare de nou nascut cand trebuia sa ii dau de junior, daca nu imi spunea nimeni ii dadeam in continuare...
Asa vom putea cat de cat sa facem si un top al celor mai bune, iar in cazul cand nu gasim un produs sa stim ce sa alegem.

Ca exemplu:

intre x - y saptamani - ....
Andrei Stavila
Olivian: eu unul nu sint atit de riguros la mincare. Cred ca, in general, pina la un an trebuie data mincare de juniori, apoi intre 1 si 7 ani mincare pentru adulti, iar peste 7 ani mincare pentru seniori.
Folosind aceasta formula, eu unul am avut rezultate de care nu pot sa ma pling.
Oricum, aceasta schema trebuie adaptata si in functie de firma pe care o folosesti (Royal Canin, Purina etc.). Fiecare dezvolta diverse tipuri de mincare, pentru diverse virste.
Ceea ce pot sa iti spun sigur este ca nu vei afla niciodata o parere unanima in privinta firmelor care produc hrana uscata. Eu am auzit crescatori si veterinari care injurau zdravan Royal Caninul si proslaveau Purina, dupa care am auzit si crescatori si veterinari cu o opinie exact opusa!
Din nefericire, aici fiecare are opinia lui, si cea mai buna varianta pentru mine a fost sa descopar de unul singur. Parerea mea este ca hrana uscata de buna calitate este la fel de buna, indiferent ca se numeste Royal Canin, Purina sau BioMill. Restul tine de prejudecati individuale sau, de cele mai multe ori, de publicitate...
alexxa_sandy
Ieri, Arko(rottweilerul) a implinit 3 ani..si ce repede a trecut timpul..parca ieri era un tziganus mic cu blanita ca de catifea care plimba papucii dintr-un loc in altul tongue.gif. Si cu aceasta ocazie, i-am facut un tort mare , din care i-am dat si lui Artur. Nu l-am facut cu prea multe ingrediente, era simplu, deoarece doar de dupamasa mi-a venit ideea si nu am avut timp sa mai merg la magazin sa mai cumpar care ceva. Iata reteta:
In ziua aceea, mama mea facea supa de galuste (in care se fierb legumele)- am luat niste morcovi, cartofi, patrunjel(radacina) si le-am pisat pe toate cu o furculita.
-apoi, am pus intr-o punga mai rezistenta, mancare uscata de caini, cantitatea nu stiu sa o spun , am masurat "dupa ochi", si am sfaramat-o cu un fecalet.
- am razalit branza(mozzarella, doar asta aveam) intr-un vas. Apoi le-am amestecat pe toate, am mai adaugat si putina supa in care au fiert legumele si dupa ce am dat o forma, am decorat tortul cu bomboane. Stiu ca nu conteaza aspectul, dar asa am vrut eu. Si rezultatul?.... le-a placut foarte mult, mai ales lui Arko, care e un gurmand si jumatate laugh.gif , a si lins oala, si se uita la mine de parca imi spunea "Multumesc" smile.gif. Si cu ocazia asta, ii spun LA MULTI ANI, sa "traiesti bine" si sa ai parte de fetite frumoase si sa fi invingator in cat mai multe expozitii!!
olivian
Sa-ti traiasca amandoi!! La cat mai multe aniversari!!
ioana
La multi ani lui Arko , sa-i ai parte numai de bucurii de la amondoi ! Este foarte ingenios tortul tau , o sa-l incerc si eu de ziua lui Cleo in septembrie !
alexxa_sandy
Va multmesc Olivian, Ioana! si cainii vostri sa aiba parte de multe aniversari!!sunteti niste proprietari grozavi!! wink.gif
mugur
Sa iti traiasca smile.gif La noi rasa chow a avut de "luptat" cu rott inainte sa il luam pe nanook. Irina iubeste mult rasa aia. Dar mie imi intrase deja in cap cu un an inainte si nu mi-a mai iesit... Sa fie sanatos Arko ca iubit stiu ca e.
alexxa_sandy
Multzam! inainte sa-l iau pe Artur, iubeam foarte mult rottweilerii, chiar mergeam cu tatal meu la dresaj, sa vad si alti caini, dresorul fiind si crescator de rottweileri si goldeni retriveri -Canisa Mediguard de unde l-am cumparat pe Arko , (isi mai ducea cainii sa se joace), poate ca il stiti, este si arbitru : Csibi Karoly. Dar eu zic ca nu este de mine aceasta rasa, mai ales ca imi doream sa fiu eu handlerul cand mergeam cu Arko la expo, iar acest lucru nu era posibil, trebuie sa am peste 18 ani sad.gif. Si iata ca de cand a aparut Artur in familie, chow-ul este rasa mea favorita si nu "ma voi lasa de ea" .
Andrei Stavila
Dau si eu o reteta de tort, dupa care se dau in vint Helga si Olga. De tinut minte ca cel mai important este ca el sa fie SANATOS pentru ciini. Iata ce fac eu:
1. Se ia o cantitate potrivita de mincare uscata (numai premium, chiar si pentru cei care, in rest, nu isi permit sa cumpere asa ceva).
2. Se piseaza foarte bine aceasta mincare
3. Se adauga mincare umeda "Cesar", cu somon (cam scumpa, adica vreo 50.000 o cutiuta de 100g, dar o data in an e ziua copilului, nu?). Iarasi, se adauga o cantitate potrivita cu cea de mincare uscata si cu.... buzunarul!
4. Se adauga brinza de vaci (de preferat degresata)
5. Se adauga o cantitate suficienta de iaurt degresat, care are rolul de a inchega toata compozitia de pina acum.
6. Se da o forma de tort acestui amestec.
7. Se presara apoi pe acest tort un praf fin facut tot din mincare uscata zdrobita (pentru aspect)
8. Se orneaza cu tot felul de bomboane, biscuiti si ciocolata pentru ciini.
9. Daca puneti luminari, cum am facut eu, atentie ca la ciinii mai mincaciosi si care nu se sperie de foc le poate lua foc blana!

Varianta: Puteti folosi si diverse legume, cum a facut Alexxa, ba chiar puteti folosi si carne de pui. Dar trebuie sa gustati ceea ce ati facut (eu nu dau nimic fetelor mele fara sa gust eu mai intii - Ioana si Adriana stiu!). Depinde ce gust doriti sa aiba rezultatul final, dulce sau mai stiu eu cum....
Succes!
Oana
Fiind azi ziua lui Lee, m-am gandit sa ii fac un tort (poza lui este la "Gallery").
Am pisat 500g de mancare uscata, am adaugat iaurt. branza de vaci, mancare umeda pt caini, un galbenus de ou si o lingura de ulei de masline (Lee il adora).
"Frisca" laugh.gif de deasupra este un amestec de branza de vaci si iaurt, iar pt decor am folosit felii de morcovel taiate in forma de flori!
alexxa_sandy
Multumim frumos de reteta! am sa-l incerc de ziua lui Artur biggrin.gif
Oana
Cainilor mei le place reteta asta(mai am inca 2).Dupa ce terminau tortu(cam in doua minute)l, erau manjiti de iaurt pa nas! tongue.gif
olivian
Pentru cine este interesat, gasiti mai jos adresa unui site din australia (nu este pentru chow) in care se gasesc niste diete foarte interesante pentru caini, astfel incat sa putem prepara cainelui o masa sanatoasa, naturala si care sa contina tot ce trebuie.
Va sfatuiesc sa incercati sa va uitati pe el (este in engleza). Ei pleaca de la premiza ca hrana uscata ar trebui sa fie un supliment si nu hrana de zi cu zi.
http://lowchensaustralia.com/sitemenu.htm

Reteta de biscuiti

The Garlic and Parmesan Cookie Treats:

Using a food processor or a stand mixer, mix together:
2 cups flour (white, whole wheat or both in combination)
1/3 cup safflower oil (or sun flower oil)
1/3 cup parmesan cheese
1 tsp. garlic powder
1 egg
1/3 cup powdered milk

enough water to form a stiff dough

# Roll out dough and place on ungreased cookie sheet. Score the dough with pizza cutter or other crimping tool into any size or pattern you like. For morning cookies, make them bigger. For training treats, make them really small.
# Bake in 350 degree oven for 15 to 20 minutes or until nicely browned. Turn off oven, and allow the cookies to remain on the tray in the oven for one hour to overnight. The longer you leave them in the oven the harder and crisper they will become.
# Break cookies apart and store tightly covered. Put them in plastic zip bags and place in freezer. Pull out as many as you want when needed.

If you want to serve them to human company, cut them into match stick sized pieces, and bake only until lightly brown. Sprinkle them with coarse salt as they come out of the oven.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.